Extra large 0 1  9
COPA DEL REY: Real Madrid har ikke vunnet Copa del Rey siden 2014, men kom til semifinale forrige sesong.

Møter Unionistas i Copa del Rey

Real Madrid trakk motstand fra Segunda B i 1/16-delsfinalen i Copa del Rey.

Endelig er det tid for Copa del Rey-spill, også for Real Madrid. Unionistas de Salamanca er laget Madrid skal bryne seg på. Unionistas hører til i regionen Castilla y León, og spiller til vanlig i Segunda B gruppe 2, som er nivå tre i Spania. Kampen mellom Unionistas de Salamanca og Real Madrid spilles enten 21., 22., eller 23. januar, på hjemmebanen til Unionistas,  Pistas del Helmántico. Dette vil bli den første gangen Los Blancos møter Unionistas, som ble stiftet så sent som i 2013. Unionistas de Salamanca ligger for øyeblikket på 18. plass i deres pulje i Segunda B. 

Sjekk hvordan laget fra nivå 3 reagerte da de fikk vite at de skal møte Real Madrid her.

Slo ut tidligere storhet

I første runde møtte Unionistas øylaget Atlético Baleares, som også hører til på nivå tre. Unionistas vant denne kampen 1-0. I andre runde møtte laget fra Salamanca den tidligere storheten Deportivo la Coruna, som nå spiller i Segunda División. Dette oppgjøret ble en jevn kamp, og det sto 1-1 etter full tid pluss ekstraomganger. Det hele måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse, som ble en skikkelig thriller. Det måtte hele ni straffer til fra hvert lag for å kåre en vinner, og Unionistas vant til slutt 8-7 på straffer. I neste runde er det altså Real Madrid som står for tur for Unionistas de Salamanca. 

Nytt format

I år kommer den spanske cupen i et nytt format. Tidligere var alle oppgjørene i cupen dobbeltoppgjør, som i utslagsrundene i Champions League. Denne sesongen er det bare enkeltoppgjør, for eksempel slik som det er i den norske cupen. Så det vil si at hvis man taper en kamp er man garantert ute av cupen, og har ikke en mulighet til å rette opp feilen i en returkamp som i tidligere sesonger. 

Tidligere har også La Liga-lagene kommet inn i turneringen i 1/32-delsfinalene, mens denne sesongen kommer de fleste lagene fra den øverste divisjonen med litt tidligere. Alle La Liga-lagene har i dette formatet vært med fra første runde, bortsett fra de fire lagene som var med i den spanske supercupen i Saudi-Arabia. Disse lagene kommer altså inn i turneringen nå i 1/16-delsfinalen. 

Hele trekningen:

Unionistas de Salamanca - Real Madrid

Ibiza - Barcelona

U.D. Logroñés - Valencia

Cultural y Deportiva Leonesa - Atlético de Madrid

Ebro - Leganés

Badajoz - Éibar

Badalona - Granada

Recreativo de Huelva - Osasuna

Rayo - Betis

Mirandés - Celta

Tenerife - Valladolid  

Girona - Villarreal

Elche - Athletic

Zaragoza - Mallorca

Sevilla - Levante

Real Sociedad - Espanyol

Pmn6