Extra large rodrygo
RODRYGO: 19-åringen vant sitt første trofe på søndag.

Planen bak straffekonkurransen: Kroos anbefalte Rodrygo

Real Madrid vant årets første trofe mot Atletico Madrid på søndag. Kampen endte med straffekonkurranse og Rodrygo var en av straffetakerne.

Real Madrid vant 4-1 på straffer over Atletico Madrid og slår altså byrivalen i nok en straffekonkurranse. Blant Real Madris straffetakere finner vi Rodrygo, som kanskje var et overraskende valg for de fleste. Rodrygo sa følgende:

"Når vi skulle bestemme hvem som skulle ta straffene, var jeg stille. Jeg ville la de aldre spillerne bestemme hvem som skulle ta straffene. Plutselig nevner Kroos meg og insisterte på at jeg skulle ta en straffe. Jeg er fornøyd med å ha bidratt til mitt første trofe for Madrid"

Det som er interessant er å se nærmere på planen bak straffekonkurransen. Dani Carvajal, som aldri har tatt en straffe i sin profesjonelle karriere, var første mann ut. Han setter ballen perfekt til siden for Oblak. Courtois, som har vært under ilden tidligere i denne sesongen,  ble helten for Madrid denne kvelden.  Courtois hadde nøye gjennomgått Atletico sine straffetakere og gir dette æren for redningen av Partey sin straffe. Saul skjøt i stangen, men Trippier sin straffe slapp forbi. Fordelen med å benytte seg av Carvajal som straffetaker er at det ikke finnes noe historikk fra før. De enste som kjenner hans egenskaper på straffemerket er de som følger han tett på trening. Dette er en genial ide fra Zidane sin side. Rodrygo var også et noe overraskende valg, men kanskje ikke for Zidane? Rodrygo satte straffen sin perfekt, uoppnålig for Oblak. I tillegg var det rutinen til Courtois som reddet Partey sin straffe. Zidane gjorde alt korrekt og slår Atletico i atter en straffekonkurranse.

Det er altså ingen tvil om at skuta er snudd for Madrid og denne sesongen kan virkelig ende med suksess. Å levere et slikt resultat med både Benzema, Bale og Hazard ute er imponerende. Real Madrid har fornyet troppen, samt økt bredden. I tillegg er Zidane tilbake og han ser mer fornøyd ut enn noensinne.

Pmn6