Extra large fade valverde bb
BANENS BESTE: Mottok gjev pris etter sin kontroversielle takling like før straffesparkkonkurransen.

Reaksjoner etter finalen

Flere spillere snakket med pressen i etterkant av seieren over byrival Atlético Madrid.

Søndag kveld ble finalen i det nye formatet av Supercopa de España avholdt, og det var to lag som i det gamle formatet ikke hadde deltatt som møttes i finalen. Atlético Madrid sendte ut LaLiga-vinner Barcelona i sin semifinale, mens Real Madrid sendte Copa del Rey-vinner Valencia ut i sin semifinale. Dermed gjenstod kun andre- og tredjeplassen fra LaLiga Santander, og det var derfor duket for El Derbi i Jeddah, Saudi Arabia. 

Med sentrale spillere som Karim Benzema, Eden Hazard og Gareth Bale ute med skade, så var det et reservepreget mannskap som reiste til oljenasjonen. I det første oppgjøret feide Los Blancos gressmatta med Valencia da de stilte opp i en slags pyramide-formasjon (4-3-2-1) hvor hele fem midtbanespillere var i startelleveren. Det ble alt for mye for laget fra østkysten, og det var egentlig aldri spennende i den første semifinalen. 

Zinedine Zidane valgte å gå ut på samme måte i finalen mot Atlético Madrid, men mot et kompakt lag som la seg dypt viste dette seg å bli et lagt tøffere oppgjør. Ingen av lagene skapte spesielt mye i ordinær tid, og da det ble spilleforlenging hadde lagene hver sin omgang, uten at noen av de klarte å vippe oppgjøret i deres favør. Dermed ble det straffesparkkonkurranse, og med scoring på samtlige straffespark fra Real Madrid, samt bom fra Saúl og redning fra Courtois så var troféet et faktum. 

Det var omsider ikke uten kontroverser, for 115 minutter ut i oppgjøret så kom Morata alene mot Thibaut Courtois, men etter et solid returløp klippet Valverde ned spanjolen like foran 16-meteren. En avgjørelse som ga spilleren fra Uruguay direkte rødt kort, men samtidig hindret han en stor målsjanse og etter kampen mottok han prisen for banens beste spiller. Under kommer en oversatt versjon av hva Valverde, Courtois, Rodrygo, Kroos og Isco hadde å si etter oppgjøret: 

Federico Valverde:

Jeg er så glad. Jeg forsøker å trene hardt og kjemper for at ting skal gå riktig vei. Tusen takk for denne prisen. Jeg er nødt til å påpeke innsatsen fra alle medlemmer i dette laget, til og med de som ikke spilte, da de heiet oss frem eller ga oss tips i pausene. Jeg nyter hvert eneste øyeblikk av livet mitt, både profesjonelt med tanke på titler, og på et personlig plan. I den sammenheng ønsker jeg å annonsere at jeg skal bli far. 

Rødt kort

Det var noe jeg ikke skulle ha gjort. Jeg ønsker å beklage til Morata, men det var min eneste mulighet ettersom han er en veldig hurtig spiller. Jeg er glad for at vi vant tittelen, men jeg sitter fortsatt igjen med en følelse av at det jeg gjorde ikke var riktig. 

Støtte fra lagkameratene

Mine lagkamerater støttet meg, men det var et trist øyeblikk for meg. Jeg forlot banen, og gjorde at de måtte spille med en mann mindre, men lagkameratene mine var der for å støtte meg. Simeone kom bort til meg og sa noe jeg ikke ønsker å gjenta, men jeg vil takke han for det. 

Thibaut Courtois:

Vi er veldig glade, det var en veldig tøff kamp. Jeg var i stand til å gjøre en del redning. Fede stoppet et angrep mot slutten av kampen, og vi stod godt imot. Om du ser på touchet til Morata, hvilket jeg så på skjermen, så ser du at ballen forsvinner et stykke fra Álvaro, men gjorde det han gjorde, og vi klarte oss bra. 
I straffekonkurransen så var vi mer selvsikre enn de. Jeg gikk forbi de på benken. Saúl overrasket meg litt, men Thomas hadde jeg kontroll på, og det var en god redning fordi han skjøt virkelig hardt. Jeg er glad fordi nok en gang avsluttet vi kampen uten å slippe inn mål, og med gode redninger. Alle spilte deres del i dette. Vi ankom Jeddah med en god følelse, og vi reiser tilbake med en enda bedre følelse fordi vi gjør ting riktig. På lørdag har vi kamp mot Sevilla som er en veldig tøff motstander. 

Rodrygo Goes: 

Jeg er veldig glad. Jeg har alltid drømt om dette øyeblikket, det å vinne en tittel i en Real Madrid-drakt, samtidig som jeg er delaktig i måten den ble sikret på, ved å score på straffesparket. Det endte litt høyere opp i hjørnet enn jeg trodde det kom til å gjøre fordi jeg traff ballen veldig rent, men dette er helt klart en av mine livs beste dager. 
Jeg tenkte jeg skulle vente med å ta straffespark ettersom dette var min første finale, og det er mange med mer erfaring enn meg, men Kroos ba meg ta en av straffene, så det endte jeg opp med å gjøre. Det gikk veldig bra, og jeg er storfornøyd.

Toni Kroos:  

Vi har vært her i en uke for å vinne denne tittelen, og vi reiser hjem veldig fornøyde. Jeg har følt meg i god fysisk form gjennom hele sesongen, og det kan du se i kampene. Jeg både spiller og føler meg veldig bra, akkurat som resten av laget. Det Fede gjorde var nøkkelen for oss, fordi Atlético kunne ha scoret et mål som han avverget og det var til stor hjelp. Vi er inne i en god flyt, og vi er nødt til å holde det gående. Ved å spille som dette så kan vi vinne titler. 

Isco Alarcón: 

Det å vinne et trofe er alltid spesielt. Vi visste at det kom til å bli tøft fordi Atlético spiller for å ikke slippe inn mål, og til slutt sikret vi seieren i straffesparkkonkurransen. De spilte veldig kompakt, og vi fant ikke mye rom, men Fede hadde mulighet til å avgjøre. Han tok en for laget, og han spilte en virkelig god kamp. Valverde har en fantastisk sesong, han tilfører laget utrolig mye. 

Titler

Nå begynner Copa del Rey for vår del, vi har like mange poeng som Barcelona i LaLiga Santander, og i februar skal vi igjen delta i Champions League, så denne tittelen er veldig viktig som et ledd for å bygge selvtillit. Forhåpentligvis nyter vi godt av denne resten av sesongen. 

Hva tenker du om det spillerne hadde å si? 

Pmn6