Extra large co

Offisielt: Lunin til Real Oviedo

Real Madrid bekrefter at Lunin ikke fullfører sesongen i Real Valladolid, og drar på utlån til Real Oviedo.

Den ukrainske unggutten Andriy Lunin har tilbragt det siste halvannet året på utlån fra Real Madrid, men det har dessverre vært alt annet enn en suksess for keeperen. Forrige sesong spilte Lunin for Madrid-klubben Leganés, men det ble svært lite spilletid for unggutten der. Derfor var det mange som var positive da keeperen ble lånt ut til Ronaldo-eide Real Valladolid i sommer. Det ble derimot heller ikke en suksess, og Lunin har knapt fått kjenne på gresset for de hvite og lilla. Derfor har Real Madrid valgt å terminere låneavtalen med Real Valladolid. 

Les også: Reaksjoner etter finalen

Real Madrid bekrefter samtidig at Lunin lånes ut til Oviedo-klubben Real Oviedo. Den nord-spanske klubben spiller for tiden i Seguna División, men på 90-tallet var klubben fast inventar på det øverste nivået i spansk fotball. Laget ligger for øyeblikket på en 17. plass på tabellen. Den nye låneavtalen gjøres i håp om at unggutten skal få fast spilletid og kunne bygge på seg mer og mer erfaring. Lunin har høy status i den spanske hovedstad og ses på som et enormt keepertalent. I sommer var unggutten avgjørende for at hans Ukraina vant U20-verdensmesterskapet i Polen. Lunin imponerte så til de grader i dette mesterskapet, og han ble belønnet med prisen for turneringens beste keeper. 

Real Madrid har sluppet følgende pressemelding: 

Real Madrid C.F og Real Oviedo har kommet til enigheten om en låneavtale for spilleren Andriy Lunin for resten av sesongen, fram til 30. juni 2020.
Pmn6