Extra large achraf hakimi
HAKIMI: Achraf Hakimi fortsetter å imponere i Dortmund, men kommer han tilbake til Madrid?

Hvordan ser Madrid ut uten de etablerte stjernene?

De unge talentene, både i og utenfor Madrid, har vært i mye i vinden i det siste. Det som er interessant er å se på hvordan Madrid ville sett ut uten de rutinerte stjernene. Hvor godt rustet er Real Madrid 5 år frem i tid, med dagens tropp?

Tar du vekk spillere som Benzema, Hazard, Ramos og Marcelo, hvor svekket ville laget vært? Det er jo en realtitet at disse spillerne enten vil ha lagt opp eller være "for gamle" innen den tid. I denne artikkelen går jeg kjapt igjennom en mulig Madrid ellever, i en 4-3-3 formasjon, uten alle etablerte stjerner. Laget ville sett slik ut:

                                                                             

                  Vinicius                             Jovic/Mayoral/Diaz                        Rodrygo/Kubo


                                                                        Ødegaard

                                               Valverde                            Ceballos


 Mendy/Reguilón               Militao                Vallejo                       Odriozola/Hakimi

                                                                            

                                                            Lunin/Luca Zidane

Valverde: Valverde kan vel knapt kalles en "uetablert" spiller. Han har spilt seg godt inn i laget og er allerede en viktig bidragsyter. Det er vel ingen tvil om at Valverde vil bli viktig i fremtiden og han er allerede en verdig arvtager for Casemiro.

Ceballos: Ceballos startet denne sesongen på utlån i Arsenal og har levert godt. Akkurat nå er han skadet, men vil nok fort komme tilbake igjen. I tillegg vil Artetas spillestil passe Ceballos bedre. Om Ceballos i det hele tatt er ønsket av Zidane er uvisst, men potensialet er det ingen tvil om.

Ødegaard: Ødegaard skal man ikke si mye om, det er ingen tvil om at han vil tilføre laget mye. Ødegaard er omtalt som en av de beste spillerne i La Liga denne sesongen og har løftet seg enormt. Han ønsker selv å spille for Madrid, samt at Perez har lovpriset han.

Vinicius: Vinicius er på mange måter en viktig del av laget, men er langt ifra komplett. Han har fart og kreativitet, men ser ut til å mangle sluttproduktet. En mere komplett Vinicus kan for mange virke som en yngre CR7. Blir spennende å følge han videre!

Jovic/Mayoral/Diaz: Jovic har startet trått, men har heller ikke fått mange muligheter. Noen ganger ser det ikke ut til at han henger med, andre ganger er han på alt. Av disse tre spissene er kanskje Jovic den mest komplette. Med både mere selvtillit og spilletid på plass, kan man forvente mye mer fra serberen. Mayoral har blitt glemt av de fleste, men er fortsatt i Madrid-systemet. Denne sesongen er han på utlån hos Levante og har levert 4 mål.  Han var stort sett ubrukt av Zidane når han var i Madrid, men leverte noen scoringer. Mayoral blir nok ikke en stjerne i hovedstaden, men er tilbake fra lån neste år. Diaz skal man ikke si mye om, men han ønsker mye. Han virker veldig urutinert, men løper og sliter når han er på banen. Diaz ble hentet tilbake i fjor, etter en god sesong i Lyon. Diaz får vi nok ikke se så mye til, men man vet aldri.

Rodrygo/Kubo: Rodrygo er ganske lik Valverde. Han har umiddelbart tilført laget mye og ser allerede godt etablert ut. Det er store muligheter for at Bale forsvinner innen få sesonger og da er allerede Rodrygo mannen til å ta over. Kubo er foreløpig på utlån i Mallorca og får ikke særlig med spilletid. Dersom Bale forsvinner, vil nok Kubo er en god nummer to bak Rodrygo. Potensialet er det ingen tvil om.

Lunin/Luca Zidane: Det er ikke mye man har sett til disse i det siste. Lunin ble nylig overført til Real Oviedo, for mere spilletid. Luca Zidane er på utlån hos Racing Santander og spiller stort sett hver gang. Det er alltid vanskelig å bedømme såpass unge keepere, men spesielt Lunin innehar et spennende potensial. 

Militao: Brasilianeren er en spennede spiller som allerede viser hva han duger til. Ramos blir stadig eldre og det er ingen tvil om at han vil fases ut innen få sesonger. Militao er riktig mann til å ta plassen. Han innehar både ballkontroll, fart og hodestyrke. Man kan allerede si at Militao vil være en god nok arvtager for Ramos.

Vallejo: Vallejo fikk noen kamper i 17/18-sesongen under Zidane, men det ble stadig mindre sesongen etter. Denne sesongen er han på utlån hos Wolverhampton Wanderers. Han har knapt spilt og vil nok bli overført til en annen klubb for mere spilletid. Det er for tidlig å si om Vallejo vil etablere seg hos Madrid, men han vil få en ny mulighet.

Odriozola/Hakimi: Odriozola fikk gjennombruddet sitt ifjor og fikk mye spilletid under Solari. Han har gode offensive ferdigheter og stor fart. Det skorter på det defensive og han leverer sjeldent jevnt. Det skal jo sies at han ikke spiller mye heller, men han er verdig muligheten. Hakimi blir bare bedre og bedre. Det virker også som at han har forelsket seg i Dortmund, men vi får håpe han vender "hjem" igjen. Hakimi kan allerede nå konkurre mot Carvajal og det hadde kanskje hjulpet posisjonen mer om det var mere konkurranse.

Mendy/Reguilón: Mendy ankom Madrid denne sesongen og leverer strålende. Han er noen ganger litt tilbakeholden på det offensive, men mere selvtillit ordner det. At Mendy kan erstatte Marcelo er det liten tvil om, men tiden får vise. Reguilón er nå på utlån hos Sevilla og spiller stadig. Reguilón leverer godt og har stått for 1 mål og 2 målgivende denne sesongen. Reguilón fikk også mye spilletid under Solari og spilte såpass bra at man nesten glemte Marcelo. Utlånet hos Sevilla gir verdifull erfaring og han vender nok tilbake med tiden.

Hva tenker dere om dette laget?

Pmn6