Extra large salazar mmjm9441 550x650thumb
FREMMADSTORMENDE: 16-åringen har gjort seg bemerket i Real Madrid-systemet.

Den neste store: Israel Salazar

Israel er ett gammelt hebraisk navn som betyr koblet til gud, Israel Salazar har i en årrekke banket inn mål for Real Madrids ungdomslag og allerede vært koblet med en overgang til Liverpool i ett års tid.

Israel Salazar er født 10.mai 2003 i byen Badajoz som ligger på det spanske innlandet rett ved grensen til Portugal, faktisk er byen betraktelig nærmere Lisboa enn den er Madrid. For å sette guttungens alder i perspektiv, så var Salazar kun ett par måneder gammel når David Beckham signerte for Real Madrid. I dag er spilleren som går under kallenavnet Sala vokst til ett 1.77cm høyt dødelig angrepsvåpen, og dersom talentet forvaltes riktig er han spådd til å bi den neste store spanske spissen. 

Real Madrid har en lang historie med å utvikle gode fotballspillere, både spillere som blir god nok for klubbens førstelag og spillere som lykkes i andre klubber ute i Europa. De siste 25 årene har verdensklassespillere som Raúl, Guti, Iker Casillas og Dani Carvajal blitt flasket opp i La Fábrica for så å finne veien til Real Madrids til de fleste treneres førsteellever. Du finner også eksempler på de som har hatt talentet, men som av ulike årsaker har mislykkes i sin jakt på å slå rot i verdens største fotballklubb. Store talenter som Álvaro Morata, Jesé Rodríguez og Daniel Parejo. Alle i likhet med Salazar i sin tid regnet som La Fábricas neste store, veien er med andre ord lang og nåløyet trangt.  For kort tid siden ble det kjent at Salazar hadde scoret sitt mål nummer 150 for Real Madrids ungdomslag, Talentet har vært viden kjent lenge både i og utenfor Madrid, faktisk prøvde fjorårets Champions League vinner Liverpool å signere spilleren allerede i fjor. Uten hell, heldigvis. 

Salazar er blitt utpekt som Raúls arving, en tung byrde for unge skuldre å være. En byrde som har knekt mangt ett spissprospekt før han, slik som eksempelvis Javier Portillo som i sin tid skulle bli den neste store. Hans store styrke som spiller ligger utvilsomt i den enorme målteften og det naturlige drapsinstinktet foran mål, men samtidig innehar han en rekke andre kvaliteter. Som spillertype er han ingen blåkopi av Raúl, han skyter blant annet med høyrefoten, selv om han er kapabel til å bruke venstre.

 Han besitter enorm fart, naturlig styrke og en gudbenådet teknikk. I likhet med Raúl innehar han en enorm arbeidskapasitet, en annen likhet er signaturscoringene. Salazar liker nemlig enten å drible vekk keeperen før han ekspeder ballen i mål, finner han ikke rom for driblingen kjører han ofte lobben over. Tilbake i 2017/2018-sesongen scoret han imponerende 39 mål på 28 kamper, og det i en liga hvor de fleste spillerene var året eldre, og han er regnet for å være blant de beste som har gått gradene i sagnomsuste La Fábrica. Om han blir den beste får tiden vise. 

Pmn6