Extra large 0 1
UTLÅN? Flere av skribentene i realmadrid.no mener Brahim Diaz burde lånes ut for å få mer spilletid.

Redaksjonens tanker: Overgangsvinduet

Les redaksjonens tanker angående overgangsvinduet nå i januar.

Vanligvis pleier ikke Real Madrid å foreta seg mye i overgangsvinduet i januar, og foreløpig ser det ikke ut til at det kommer til å skje veldig mye dette året heller. Men det er flere spillere som blir linket til klubben, og noen av spillerne som er på utlån spiller nesten ikke noe. Vi har også noen spillere i troppen som nesten ikke får tillit, kanskje noen av de flytter på seg i januar? Les hva tre av skribentene til realmadrid.no tror kommer til å skje med Real Madrid i overgangsvinduet som stenger 31. januar. 

Real Madrid blir nå ryktet ganske kraftig til Donny van de Beek, er det en mann som burde hentes nå? Eller er det noen andre spillere som bør komme inn dørene på Santiago Bernabeu i januar?

Shayan Jalilian: Jeg både tror og håper ikke han blir hentet inn nå i januar. Vi har en god midtbane nå, og bekymringene fra sommer har forsvunnet med Valverde sine prestasjoner. I tillegg er Kroos og Modric også stabilt gode, så hvis noen skulle kommet inn burde det eventuelt vært en for å avlaste Casemiro iblant, og det er ikke en slik spiller Van de Beek er. Når det gjelder andre del av spørsmålet mitt så er svaret mitt det at Real Madrid bør droppe og hente noen i januar. Det beste er å fortsette sesongen med de man har, for vi har faktisk en veldig solid og bred tropp.
Michael Tholstrup: Tja, hva skal man si om det. Fede Valverde har fått sitt store gjennombrudd i år, James har returnert, Ceballos er på lån og i tillegg har vi spillerne som er i klubben nå. Behovet er kanskje ikke veldig stort, men det skal sies at det er en midtbanespiller som har levert jevnlig med målpoeng de siste to-tre sesongene, og han er fortsatt ung så det passer veldig godt inn i Florentino Pérez sin nytenkning. I tillegg blir ikke Luka Modric yngre, og Toni Kroos har fylt 30 år, så muligens vil det være en smart signering, men det må ligge en plan bak. Enten må noen selges, eller så må han lånes ut igjen. 
Nei, jeg syns vell egentlig ikke det. Kanskje kan man se til en forsvarer som Ruben Diaz, og midtbanespilleren Fabian Ruiz, men det er ikke behov for noen av de per dags dato. Om noen skal komme inn så muligens en angriper som kan sette press på Gareth Bale, eller en som kan avlaste Benzema, men dette avhenger av at unge spillere sendes på lån. Så totalt sett vil jeg svare nei.
Martin Hellerud: Jeg syns verken Donny van de Beek eller noen andre burde hentes inn i januar. Skal jeg være helt ærlig er jeg ikke kjempebegeistret over en eventuell van de Beek-overgang heller, men det får vi ta senere. Jeg syns Real Madrid ser godt besatt ut over hele linjen akkurat nå, men hadde jeg hentet en så hadde det vært et alternativ til Casemiro. Federico Valverde kan spille som anker, i likhet med Toni Kroos, men jeg syns begge to presterer mye bedre som indreløpere. Jeg ville isåfall da siktet meg inn og prøvd å hente Marc Roca fra Espanyol, en spiller jeg er veldig begeistret for.

Brahim Díaz og Mariano er to spillere som nesten ikke har fått noe spilletid denne sesongen, hva bør skje med disse?

Shayan Jalilian: Jeg tror ingen av de har en fremtid i Real Madrid, og spesielt ikke Mariano. Han kom inn og bidro bra synes jeg i Saudi-Arabia, men både Benzema og Jovic er foran han i køen. Vi snakker her om en spiss som var fast i Lyon for to sesonger siden og scoret over 20 mål. Han har ikke fått spille et eneste minutt i LaLiga, så her bør klubben hjelpe han videre i karrieren ved å selge. Brahim Diaz tror jeg dessverre heller ikke har noen fremtid i Madrid. Han er en fantastisk spiller, med masse gode kvaliteter men det er for stor konkurranse om plassene. Likevel synes jeg man bør låne han ut til en LaLiga-klubb.
Michael Tholstrup: Mariano burde selges da han åpenbart ikke er en del av Zinedine Zidane sine planer. Send han ut i Europa og la han blomstre. Brahim burde helt klart lånes ut, muligens til et lag i LaLiga eller til et lag i en annen liga hvor unge Real Madrid-spillere tidligere har tatt steg.
Martin Hellerud: Jeg mener at Brahim Díaz burde lånes ut i en og en halv sesong, til foreksempelsvis Getafe - noe som det også har vært ryktet om. Det ser dog ut som han trives ekstremt godt i Real Madrid og at han fortsatt er innstilt for å kjempe om plassen sin. Når det gjelder Mariano så mener jeg han bør selges. Jeg syns det var unødvendig å hente han i utgangspunktet, og det siste halvannet året har utviklingen hans stått veldig stille. Han har både Jovic og Benzema foran seg i køen og har kun vært på benken i tre kamper denne sesongen - det er eksepsjonelt lite. Jeg ville solgt han, gjerne med en tilbakekjøpsklausul, til et lag som virkelig trenger en spiss. Det ville vært den beste løsningen for Mariano, og i tillegg Real Madrid.

Andriy Lunin ble nettopp hentet tilbake fra et mislykket utlån i Real Valladolid, og sendt på et nytt utlån i Real Oviedo. Burde dette gjøres med spillere som Jesús Vallejo og Javi Sánchez, som også opplever lite tillit på utlån i henholdsvis Wolverhampton og Real Valladolid? 

Shayan Jalilian: Det er synd å se talentfulle spillere kaste bort verdifulle år på slike utlån, men i Vallejo og Sanchez’ tilfelle synes jeg de begge burde selges. Ingen av de tror jeg blir gode nok for Real Madrid i årene fremover, i det som er den viktige stopperplassen i Real Madrid
Michael Tholstrup: Om vi tar for oss Jesús Vallejo først så er svaret et klokkeklart ja! Treneren er åpen med at det ikke har fungert så langt, Vallejo er langt ifra en fast plass, og han trenger sårt spilletid. Når det gjelder Javi Sánchez så kjenner jeg ikke like godt til situasjonen der, men spilleren har jo tidligere vist prov på at han er en god spiller, og han burde helt klart være i en klubb hvor han får spille. Muligens burde han gå til en klubb i Segunda B hvor han får spille fast slik at han får rikelig med spilletid, og får fart på utviklingen sin igjen.
Martin Hellerud: Ja, uten tvil. Spesielt Vallejo, som ikke har fått i nærheten av den tilliten man hadde håpet på i Wolverhampton. Han har faktisk ikke slitt så med skader der som han gjorde i Real Madird, men han har rett og slett ikke overbevist nok på trening. Få han tilbake til Madrid, og send han på en liknende utlånsløsning som jeg ønsker for Brahim Díaz. Det samme gjelder forsåvidt Javi Sánchez, men når det gjelder han så er jeg mer usikker på om han holder LaLiga-nivået. Han var god i 3-4 kamper for Real Madrid i fjor, men dette er ikke nok grunnlag til å vite om han holder nivået i LaLiga, så da ville jeg kanskje vurdert et utlån til Segunda, slik Andriy Lunin har gjort.
Pmn6