Extra large benz
KLAR: Benzema er klar for møtet mot Sevilla, men laget må klare seg uten Sergio Ramos.

Før kampen: Sevilla (H)

Real Madrid er på jakt etter en ny trepoenger og tabelltopp, men lørdagens motstander er selveste Sevilla.

Real Madrid - Sevilla 


Estadio Santiago Bernabéu, Madrid 


La Liga Santander, runde 20 


Lørdag 17. januar, kl. 16:00 


Strive Sport TV

I den 20 serierunden venter Sevilla som alltid gir Los Blancos kamp til døra og oppgjøret er utrolig viktig for begge lag. Hjemmelaget kjemper stadig om tabelltoppen og Sevilla kjemper om en viktig Champions League plass. Det er en god stund siden forrige runde i Laliga og Real Madrid vant komfortabelt 3-0 borte mot Getafe, men har også vist gode takter i den spanske super cupen. Sevilla spilte 1-1 mot solide Athletic Bilbao på hjemmebane i forrige runde i en jevnspilt kamp og ønsker uten tvil å komme tilbake på vinnersporet. Laget har i mellomtiden hatt et møte i den spanske cupen og vant meget komfortabelt borte mot UM Escobedo.

Viktig periode

Den kommende perioden blir avgjørende for å beholde flyten og holde seg i de ulike tittelkampene denne sesongen. Zidanes menn spiller et cup oppgjør få dager etter møtet mot Sevilla og dette bør være en ypperlig anledning til å hvile nøkkelspillere. Deretter venter et utfordrende bortemøte mot Valladolid før det blir byderby mot Atlético Madrid. 

Denne perioden blir det viktig med gode resultater, lite skader og god selvtillit. Rett etter denne perioden venter El Clasico og de avgjørende kampene mot Manchester City i Champions League.

Motstanderen

Julen Lopetegui tok som kjent over Sevilla i sommer og den tidligere Real Madrid-manageren er nok rimelig revansjelysten når han vender tilbake på mektige Santiago Bernabéu. Forrige sesong endte Real Madrids tilsvarende oppgjør med 2-0 seier etter sene scoringer av Casemiro og Modric, men tapte skuffende 3-0 i Sevilla etter en horribel første omgang. Sevilla ligger som nevnt på fjerdeplass og kjemper om Champions League spill for neste sesong, men har ikke råd til å avgi for mange poeng. De jaktes av Real Sociedad, Valencia, Getafe, Athletic og Villarreal som ikke ligger mange poeng bak dem. En dårlig periode kan bety at laget synker helt ned til en niendeplass og en skuffende sesong. 

Ingen av Sevillas spillere har banket inn mange mål og laget savner en målscorer, men laget består fortsatt av mange klassespillere. Sevillas toppscorere i ligaen er Franco Vázquez og Lucas Ocampos med seks mål. Bakerst i mål har de solide Tomas Vaclik som sjeldent gjør feil og forsvaret  består som regel av Jesus Navas, Diego Carlos, Jules Kounde og innlånte Sergio Reguilón. På midtbanen finner du som regel Éver Banega, Oliver Torres og Joan Jordan, men alle er utilgjengelig til lørdagens kamp. Laget mangler også midtstopper Diego Carlos og er svekket i noen nøkkelposisjoner. Offensivt vil vi nok få se Luuk de Jong, Munir og Nolito.

Benzema

Endelig er franskmannen tilbake og selv om ikke skadeavbrekket ikke var av det lange slaget har spissen vært savnet. Han er lagets enestående toppscorer i ligaen med 12 mål på 18 kamper og har i tillegg levert fem målgivende pasninger. Laget gikk helt til topps i Super Cupen og spilte godt, men savnet var der fortsatt. Benzema er fantastisk i lagets oppbyggingsspill og laget fremstår som regel alltid dårligere spillemessig uten franskmannen på banen. 

Skader

Marco Asensio er naturligvis ute og forventes å være tilbake til slutten av februar, han kan være en svært god spiller å få tilbake før slutten av sesongen. Eden Hazard og Sergio Ramos er også skadet, men returnerer i løpet av kort tid.  Bortsett fra det har Zidane et sultent, motivert og friskt mannskap tilgjengelig som vil gjøre sitt ytterste for tre poeng. 

Tror du det blir seier mot Sevilla?

Pmn6