Extra large  av20402thumb
GIGANT: Casemiro spilte en fantastisk kamp, og var helt avgjørende for Real Madrid med sine to scoringer.

Real Madrid 2-1 Sevilla

Real Madrid tok alle tre poengene i den viktige storkampen mot Sevilla på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-1 Sevilla
Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga Santander, runde 19
Lørdag 18.januar, kl: 16.00
 

For en knapp uke siden feiret Real Madrid finaletriumfen i den spanske supercupen, men allerede i ettermiddag var laget i aksjon igjen. De helhvite fra Madrid lå á poeng med Barcelona helt i toppen av LaLiga, og en seier i ettermiddagens storkamp mot Sevilla var derfor helt avgjørende. Real Madrid var preget av en del skadeproblemer, men det var likevel et sterkt mannskap som entret Bernabéu-gresset, spesielt i de bakre og midtre rekkene. Mye spenning var knyttet til Luka Jovic, som fikk sin tredje start på rad for Real Madrid, mens Lucas Vázquez også fikk en sjelden mulighet mulighet i startelleveren til Zinédine Zidane. Spesielt var det selvsagt også at tidligere Real Madrid-trener Julen Lopetegui, samt den utlånte publikumsfavoritten Sergio Reguilón fikk sin retur til Santiago Bernabéu.  

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militão, Varane, Marcelo (Mendy 71’)- Kroos, Modric, Casemiro - Lucas Vázquez (Vinícius Jr. 62’), Jović (Benzema 62’), Rodrygo. 

Sevilla: Vaclik - Navas, Carlos, Koundé, Reguilón - Banega (Lopes 80’), Gudelj, Fernando - Vázquez (Torres 75’), Munir (En-Nesyri 66’), De Jong 

Målløs førsteomgang 

De første ti minuttene av kampen startet veldig rolig for begge lag, og det ble ikke skapt noe som helst i løpet av den perioden. Det var tydelig at begge lag måtte spille seg litt i inn i kampen, spesielt med tanke på at begge lag hadde noen nye tilskudd til startelleveren. Kroos fikk teste skuddfoten etter hvert, men avslutningen hadde Vaclik få problemer med. Sevilla spilte selvsagt på den klassiske Lopetegui-måten, med mye ballbesittelse og tanken om å alltid spille seg ut bakfra. Likevel lå laget fra Andalucía svært dypt hver gang Real Madrid var i etablert angrep, og hjemmelaget slet med å spille seg gjennom den tette Sevilla-muren. Utover i omgangen begynte likevel Sevilla å slå litt sprekker bakover, og Real Madrid fant mer rom i siste tredjedel. Noen upresise pasninger og dårlige avgjørelser av Rodrygo og Modric gjorde likevel at hjemmelaget ikke klarte å utnytte dette umiddelbart.  

Like før halvtimen var spilt trodde Sevilla at de hadde tatt ledelsen da Luuk De Jong plutselig sto mutters alene og stanget ballen i mål etter et hjørnespark. Reprisene viste likevel at Gudelj hadde gått i overkant hardt inn i Éder Militão, og hindret han i å følge sin mann. Dette så også videodommeren, og målet ble dermed annullert. Sevilla hadde nå fått blod på tann, og de tok i stor grad over oppgjøret etter den annullerte scoringen. De kom aldri nærmere enn en avslutning fra Munir El Haddadi, som Courtois hadde svært god kontroll på, og den første omgangen endte derfor målløs.  

Tre scoringer på tolv minutter 

Real Madrid kom ut i andre omgang langt sterkere enn de hadde avsluttet den første, med et langt høyere og mer intensivt press. Det resulterte i flere åpninger, noe Casemiro til slutt skulle utnytte. Brasilianeren fant Luka Jovic like utenfor sekstenmeteren, og den serbiske spissen elegant sendte ballen tilbake med et hælspark. Casemiro gjorde noe så utypisk Casemiro at han også lobbet ballen rolig over keeper. Dermed sto det 1-0 til Real Madrid før det var spilt en time på Santiago Bernabéu. Det varte likevel ikke lenge, ettersom Luuk De Jong endelig skulle få scoringen sin noen minutter senere. Sevilla kombinerte godt inne på Real Madrids banehalvdel, før Munir gikk over ende i en duell med Varane. Spanjolen fikk tilsynelatende kontroll på ballen mens han lå nede ved hjelp av albuen, men verken hoveddommer eller VAR-dommer syntes at kontakten var tilstrekkelig for å annullere nok en Sevilla-scoring. De Jong mottok deretter ballen, og nederlenderen curlet ballen til venstre for Courtois med en flott avslutning.  

Dette ville ikke Casemiro ha noe av. Brasilianeren brukte nemlig ikke mer enn tre minutter på å pånytt sende hjemmelaget i føringen. Lucas Vázquez ble spilt fri på høyresiden, og den ganske så utskjelte kantspilleren slo et fantastisk innlegg inn i boksen. Der sto Casemiro mutters alene og headet ballen i mål. Dermed scoret Casemiro sitt andre mål for dagen, hvilket trolig er en setning du aldri kommer til å høre igjen. Real Madrid fortsatte å kjøre kampen etter Casemiros scoring, og Vinícius Júnior fikk også vist fram sine dribleferdigheter på venstrekanten. Casemiro var en drøy meter unna å score sitt hattrick, mens Modric var noen få meter unna å score en skikkelig rakett fra 25-30 meter en liten stund senere. Vinícius var stadig farlig ned langs venstrekanten, og noen få minutter før slutt var han svært nære å få resultat for det. Etter å flere ganger ha rundet Koundé etter innhopp klarte han denne gangen å finne Kroos innenfor sekstenmeteren, men tyskeren klarte ikke å overliste Vaclik i Sevilla-buret.  

En håpløs Lucas Vázquez-pasning serverte innbytter En-Nesyri en kjempesjanse i sluttminuttene, men den marokkanske spissen klarte ikke å få avslutningen mellom stengene. Real Madrid hadde også full kontroll i løpet av overtidsminuttene, hvilket til slutt sikret Los Blancos alle tre poengene på den regnfylte lørdags ettermiddagen. Dermed har Real Madrid satt press på sin arge rival Barcelona i toppen av LaLiga-tabellen, og som derfor må vinne i morgen kveld for holde følge med de helhvite fra Madrid.  

Pmn6