Extra large   av5752
TO FINGRE: Carlos Casemiro var virkelig i slaget lørdag ettermiddag og scoret to ganger.

Spillervurderinger: Sevilla (H)

Casemiro var dagens mann mot Sevilla da han på egenhånd sikret tre nye poeng.

Real Madrid 2-1 Sevilla
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 20
Lørdag 18.januar, kl:16.00

1-0 Carlos Casemiro (57') - Assist: Luka Jovic
1-1 Luuk de Jong (64') - Assist: Munir El Haddadi
2-1 Carlos Casemiro (69') - Assist: Lucas Vázquez

Det var ikke veldig mange nevneverdige sjanser i den første omgangen på Santiago Bernabéu lørdag ettermiddag, men omsider fikk gjestene fra Andalusia ballen i mål etter et hjørnespark. Luuk de Jong var spilleren som headet ballen i mål, men ved hjelp av VAR ble scoringen annullert. Like før timen ble passert kom omsider den første scoringen som skulle bli stående, og det var Luka Jovic som spilte gjennom Casemiro med hælen, før brassen lobbet over Vaclik til 1-0. Fem minutter senere utliknet omsider gjestene etter at Luuk de Jong snappet opp en ball fra Munir, før han på vakkert vis skrudde ballen i hjørnet til 1-1. Utrolig nok ble scoringen stående, for ballen var innom hånden til Munir et sted mellom tre og fem ganger før de Jong scoret. Fem minutter etter dette lå omsider ballen i mål på ny da Vázquez sendte et innlegg inn i boksen mot Casemiro som posisjonerte seg flott og stanget inn 2-1. Det ble også sluttresultatet, og Los Blancos sikret dermed tre nye poeng. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (5): Blir ikke satt på veldig mange prøvelser i løpet av kampen, men har et par gode redninger. Er også aktiv i feltet, hvor han slår vekk et par innlegg. Blir frarøvet et nytt rent bur av dommeren som helt klart burde annullert scoringen til Sevilla. En kamp helt på jevne fra Courtois. 

Dani Carvajal (6): Får mye å bryne seg på lørdag ettermiddag med Reguilón som konstant angriper langs siden sammen med Munir. Står imot greit, og blokkerer en god del innlegg fra kanten. Offensivt er derimot bidragene veldig begrensede, og det blir en kamp helt på det jevne for backen. 

Eder Militão (6): Er aggressiv og går i dueller gjennom hele oppgjøret. Har flere gode taklinger, og gjør noen relativt solide valg. I tillegg er han trygg med ballen i beina, og viser at han er til å stole på når han må ut i aksjon. Tar over rollen som Ramos vanligvis har på en god måte. 

Raphaël Varane (6): Sterk og god i duellspillet, og selv om han spilte uten sin vanlige makker så fortsatte han i rollen som den trygge av midtstopperne. Viser seg frem som en solid duellspiller i luftrommet, og har i tillegg flere gode taklinger. Burde vært noe mer nådeløs med ballen i forkant av Sevilla sin scoring, selv om den skulle vært annullert. 

Marcelo Vieira (5): Ingen stor kamp av brassen som er tilbake fra skade igjen. Virker rusten, og etter å ha spilt med Mendy flere kamper på rad så forsvinner den defensive stabiliteten når Marcelo tar over. Heller ikke offensivt er bidragene veldig gode, og må opp noen hakk for å fortjene plassen fremfor Mendy. 

Luka Modric (6): Veldig lik kamp som Toni Kroos, men misser noen fler pasninger, hvilket går på at kroaten spiller på litt høyere risiko enn Kroos. Slipper seg også litt oftere fremover i banen, hvor han både viser frem gode driblinger og får et skudd mot mål. Ingen stor kamp, men helt på det jevne fra Modric. 

Carlos Casemiro (9 BB): Når man ikke får noen mål fra angriperne så stiger en defensiv midtbanespiller frem fra dypet og tar saken i egne hender. Først åpner han oppgjøret med å lobbe inn 1-0 etter å ha blitt spilt gjennom av Jovic, og deretter posisjonerer hans seg perfekt på et innlegg fra Vázquez og header inn 2-1. Flott kamp fra brassen, som uten tvil var banens beste i ettermiddag. 

Toni Kroos (6): Som vanlig er han veldig mye involvert i den oppbyggende fasen av spillet, og han fordeler som vanlig ballen med stor trygghet. Treffer på 95% av pasningene sine, og selv om mange av de er sidelengs eller bakover, så har han også noen som vender spillet eller sender en spiller på løp. Burde scoret et mål da han blir spilt frem i feltet av Vinícius Júnior. 

Lucas Vázquez (4): Tilbake fra start for første gang på lang tid, og det var med alt annet enn et smell. Tilfører særdeles lite fremover i banen, hvor han mister ballen oftere enn han lykkes med en dribling. I tillegg har han et par svært svake pasninger bakover i banen, hvor en ender med en stor sjanse til En-Nesyri. Får dog med seg en målgivende pasning på 2-1-scoringen. 

Luka Jovic (5): Som så mange ganger før er han ikke veldig mye involvert i oppgjøret, og får ikke med seg mer enn en avslutning på mål. Dog så var han svært sentral i kampens første scoring, hvor han har en flott assist til Casemiro da han spiller brassen gjennom med hælen. Nok en kamp midt på treet for Jovic. 

Rodrygo Goes (5): Ingen stor kamp av unggutten som sliter med å sette sitt preg på oppgjøret. Har et par driblinger, og forsøker seg ved enkelte anledninger, men det blir ikke mye ut av det. Ser ut til å trives bedre som høyrekant enn venstrekant. 

Innbytterne: 

Karim Benzema (5): Som Luka Jovic så er han ikke veldig mye involvert i kampen, og endrer derfor ikke kampbildet nevneverdig. Blir relativt usynlig den tiden han er på banen, men skaper noen gode kombinasjoner. 

Vinícius Júnior (7): Unggutten har et av sine beste innhopp på veldig lang tid. Virker veldig spillesugen, og viser tidvis frem det som gjorde at han ble elsket av fansen i sin første sesongen på Bernabéu. Er uredd og skaper masse hodebry for forsvaret, og burde fått med seg en målgivende pasning da han spiller frem Kroos i feltet. Meget godt innhopp av unggutten. 

Ferland Mendy (6): Kommer inn for Marcelo som har en tung dag på jobben. Er umiddelbart mer involvert i spillet, både i form av kombinasjoner med Vinícius Júnior, og i form av defensivt trygghet. Viser frem fysikken sin ved jevne mellomrom, og har et solid innhopp. 

Hvem syns du var banens beste? 

Pmn6