Extra large reinier jesus
SPENNENDE: Reinier Jesus er en spiller for fremtiden.

Hvem er Reinier Jesus?

Real Madrid har på ny kjøpt et ungt stortalent fra Brasil, men hvem er egentlig Reinier Jesus?

For to dager siden ble Reinier Jesus 18 år, og dagen derpå signerte han for Real Madrid. Han føyer seg nå inn i en lang rekke av unge store talenter som har blitt hentet til den spanske hovedstaden. Han er for tiden med det brasilianske U23-landslaget, men når den turneringen er over setter brasilianeren kursen mot Madrid for å spille for Raúls Real Madrid Castilla. 

Man har sett mange videoer av 18-åringen, men likevel er spørsmålene mange og man lurer på hvem det er Real Madrid egentlig har hentet. Matt Wiltse er en av de dyktigste skribentene som følger Real Madrid for Managing Madrid. Han har skrevet en artikkel der han har brukt flere ulike kilder for å kunne beskrive Real Madrids nysignering. I denne artikkelen skal vi ta en titt på dette.

Reinier Jesus har hyppig blitt sammenlignet med Kaka, siden han er best som en såkalt 10'er. Likevel er dette en posisjon som dessverre er i ferd med å dø litt ut, men styrken til unggutten er at han også kan bekle en offensiv rolle på midtbanen og alle tre rollene i angrep. Han har spilt som midtbane, kant og dyptliggendespiss i perioden han har hatt i den brasilianske storklubben Flamengo.

Et av styrkene til 18-åringen er de fysiske egenskapene han besitter. Han er 188 cm høy, og når man ser han spille ser man at han er vanskelig å få tak på rent fysisk. Han er sterk og robust. Han er også naturligvis god i lufta, og har blant annet scoret to vakre scoringer på hodet for Flamengo. 18-åringen er konstant en trussel foran mål grunnet hans smarthet i løpene han tar. 

Andre Noruega, som vi tidligere har hatt innom vår podcast, har tidligere beskrevet Reinier Jesus:

Han er en tilrettelegger, med evnen til å score mål og slå de avgjørende pasningene. Han er en veldig kreativ 10'er, men kan også bekle en rolle som dyptliggende spiss. Han har gode bevegelser og et imponerende skuddfot fra distanse.

Når det gjelder ting han kan imponere så har flere eksperter uttalt at han må bli litt bedre i de avgjørende fasene i spillet. Han er en typisk brasilianer som ofte prøver å gjøre det spektakulære, istedet for å gjøre det enkle. Dette er en aspekt i spillet han må forbedre skal han lykkes i Madrid. Så får tiden vise hva Reinier Jesus kan utrette i Real Madrid, men det ser unektelig spennende ut!

Kilde:

https://www.managingmadrid.com/2020/1/20/21070938/not-just-another-brazilian-talent-scouting-report-on-reinier-jesus

Pmn6