Extra large carvajal 2
CARVAJAL: Er Carvajal den beste høyre-backen i Real Madrids senere historie?

Ingen vipper Carvajal av banen

I det siste har 3 høyre-backer kommet inn for å konkurrere mot spanjolen, men alle har falt av. Idag ble det bekreftet at sistemann er på vei til Tyskland. Er Carvajal den beste høyre-backen i senere tid?

I dag ble det bekreftet at Odriozola lånes ut til Bayern Munchen frem til sommeren. Han er den siste av høyre-backene som har forsøkt å konkurrere om plassen mot Carvajal, men måtte gi tapt. Danilo, som ble signert fra Porto for 32 millioner euro, ble ingen suksess.  Hakimi var nok litt for ung for å ta plassen og ble til slutt lånt ut. Forhåpentligvis returnerer han til Madrid neste sesong, men har han det som skal til for å ta plassen? Han har vært fantastisk i Dortmund og har alle kvalitetene som skal til, så god konkurranse vil det bli uansett. Carvajal er kanskje den beste høyre-backen i Madrids senere historie og ingen har klart å stjele plassen fra han.

Carvajal startet karrieren sin i Madrid, men ble til slutt solgt til Bayern Leverkusen etter få muligheter på førstelaget. Når han først fikk tillit, blomstret han. Carvajal var ansett som en av de beste backene i Bundesliga den sesongen og fikk også med seg en scoring. Carvajal tilbragte kun 12/13-sesongen i Tyskland før han ble hentet tilbake. Carvajal stjal plassen fra Arbeola og var allerede fast inventar i Madrid. Carvajal var god både offensiv og defensiv, samt disiplinert. Arbeola begynte å bli eldre og var allerede på hell, men Carvajal tok posisjonen med strak arm. Arbeola var verken rask eller spesielt sterk offensivt. Carvajal lignet mere på Marcelo og tilførte laget det lille ekstra. Madrid hadde endelig samme kvalitet på høyresiden, som venstresiden.

Kanskje Tyskland er stedet for å dyrke backer? Hakimi ser ut til å følge samme rute som Carvajal og er kanskje god nok til å erstatte han allerede. Nå er også Odriozola på vei. Bayern benytter seg av Kimmich, som opprinnelig er høyre-back, mere som en defensiv midtbanespiller. Odriozola er den eneste rene høyre-backen i klubben og vil få spilletid. Er han god nok, vil han få muligheten til å bevise det nå. Uansett, Madrid klarer seg fint med Carvajal. Madrid slet lenge med å finne en "Carlos" på høyre-siden. Ramos startet på høyresiden, men passet bedre som midtstopper. Salgado, som ble erstattet av Ramos, var god, men ingen Roberto Carlos. Før han var det Panucci. Carvajal er dermed den beste høyre-backen i Madrid de siste 20 årene, kanskje i hele historien. Kanskje Hakimi overtar fakkelen? Tiden får vise.

Pmn6