Extra large copa del rey  1
8.DELSFINALE: Real Zaragoza er neste motstander i Copa del Rey.

Real Zaragoza neste hinder

Fredag ble det trukket hvilke lag som møtes i 8.delsfinalene av Copa del Rey, hvor Real Zaragoza ble neste hinder for Los Blancos.

Onsdag kveld reiste Real Madrid vestover mot den portugisiske landegrensen, og nærmere bestemt studentbyen Salamanca. Byen med over 30 000 studenter tok imot storlaget til dyst i den fjerde runden av Copa del Rey på deres lille stadion kalt Pistas Del Helmántico. Til tross for at Real Madrid spilte for uvanlig få supportere med et stadion med en kapasitet på underkant av 3000 mennesker, så gjorde de jobben og sikret avansement. Dette vil si at 8.delsfinalene står for tur, og allerede har lag som byrival Atlético Madrid blitt sendt ut av turneringen. 

Real Zaragoza er motstanderen som ble trukket i neste runde for Los Blancos, og det er allerede avgjort at oppgjøret spilles onsdag 29.januar kl:21.00 på La Romareda i Zaragoza. Motstanderen spiller til daglig i LaLiga Smartbank, hvilket er ligaen under LaLiga Santander, og befinner seg for øyeblikket på fjerdeplass hvilket kun er seks poeng bak direkte opprykk. Til daglig spiller de kampene sine på La Romareda som har en kapasitet på underkant av 35 000 mennesker, og det er der oppgjøret spilles førstkommende onsdag. Det er ventet at det blir stinn brakke, da Los Maños er en av klubbene i Spania med flest supportere. 

Real Zaragoza har allerede sendt et lag fra LaLiga Santander ut av turneringen, da de seiret hele 3-1 over Mallorca i forrige steg av Copa del Rey, og det er derfor langt tøffere motstand som venter onsdag kveld. Disse to lagene har møttes til dyst hele ni ganger tidligere i Copa del Rey-historien, hvor Real Madrid har trukket det lengste strået seks ganger. Oppgjøret spilles i Zaragoza, hvilket er lokalisert om lag 300km nord-øst for den spanske hovedstaden, og Los Blancos er nødt til å stille en sterk tropp for å avansere til kvartfinalene. Emilio Butrageño hadde følgende å si etter trekningen: 

Zaragoza har hatt noen fantastiske lag i løpet av årene som har gått, og det har vært veldig vanskelig å slå de på La Romareda. Vi vet hva som forventes av oss i slike kamper. Det er en kamp på 90 minutter, og vi spiller på bortebane mot et historisk lag. De har hatt en flott sesong så lag, hvor både laget og fansen er i godt humør. Vi er nødt til å forberede oss godt til oppgjøret, for det kommer til å bli en veldig tøff kamp. Vi går inn i oppgjøret med stort håp, og vårt mål er som i alle turneringer, nemlig å vinne. 
Vi møter et lag som er veldig motiverte, og vi er nødt til å nedlegge en god prestasjon for å komme videre til kvartfinalene. De har en flott historie, hvilket til og med involverer deltakelse i europeiske turneringer. Det er en klubb full av erfaring fra den øverste divisjonen, og det er ingen tvil om at de er et av lagene som kjemper om å rykke opp til LaLiga Santander. Vi kommer derfor til å møte en tøff motstander som vil teste oss. 

8.delsfinalene: 

  • Real Zaragoza - Real Madrid
  • Badajoz - Granada
  • Cultural y Deportiva Leonesa - Valencia
  • Tenerife - Athletic
  • Mirandés - Sevilla
  • Rayo Vallecano - Villarreal
  • Barcelona - Leganés
  • Real Sociedad - Osasuna

Hvem håper du Real Madrid møter om de avanserer til kvartfinalene? 

Pmn6