Extra large real madrid 31.8.2019
MER JUBEL? Real Madrid er i god form, men blir det tre nye poeng når Real Valladolid tar imot hovedstadslaget søndag kveld?

Før kampen: Real Valladolid (B)

Med seier over Real Valladolid kan Real Madrid få en luke på tre poeng ned til Barcelona.

Real Valladolid - Real Madrid
José Zorrilla, Valladolid
La Liga Santander, runde 21
Søndag 26. januar, kl. 21.00
Strive Sport TV

I den 21. serierunden av La Liga reiser Real Madrid til Valladolid. Der venter Real Valladolid, som klarte å spille uavgjort mot Los Blancos på Santiago Bernabeu tidligere i sesongen. Real Madrid har denne runden en ypperlig sjanse til å gå forbi Barcelona på tabellen, etter deres tap borte mot Valencia på lørdag. Med en kamp mer spilt ligger Barcelona på toppen av tabellen med 43 poeng. Real Madrid har like mange poeng, mer ligger på andreplass på grunn av dårligere målforskjell. Med uavgjort eller seier rykker Madrid i fra, og inntar tabelltoppen av La Liga-tabellen. Real Valladolid ligger på sin side på 15. plass på tabellen med 22 poeng. Med seks poeng ned til nedrykksplass ligger Valladolid foreløpig relativt trygt på tabellen, men oppover på tabellen er tett som hagl, og en trepoenger står nok høyt på ønskelista til Valladolid.  

Tøft kampprogram

Real Madrid er for tiden inne i en periode hvor kampene kommer tett. Forrige uke ble avsluttet med hjemmeseier over Sevilla, før Unionistats ble slått 3-1 i Copa del Rey på onsdag. Etter søndagens kamp mot Valladolid venter Real Zaragoza i Copa del Rey til uka, og til helga igjen blir det Madrid-derby på Santiago Bernabeu. Og det kan fortsette med to kamper i uka, hvis Madrid tar seg videre i Copa del Rey. Det spørs hvor mye Zidane er villig til å rotere på startoppstillingen, mye på grunn av at det er så tett i teten av La Liga, og siden det nå kun er en kamp i hver runde av Copa del Rey. 

Vinicius Jr vraket, og Ramos tilbake

Noe overraskende er Vinicius Jr vraket fra kamptroppen mot Valladolid. I forrige La Liga-kamp kom Vinicius inn fra benken i andre omgang, og viste seg frem for Zidane. Da viste Vinicius seg fra den siden som han viste forrige sesong, og som vi foreløpig har sett lite av denne sesongen. Men en spiller som er tilbake for Los Blancos er kaptein og sjefen i forsvaret, Sergio Ramos. Ramos spilte ikke mot gamleklubben sin, Sevilla, forrige helg på grunn av en skade han dro på seg i finalen i den spanske supercupen. Nå er han klar til dyst igjen, noe som er viktig for Real Madrid. 

Motstanderen

Real Valladolid rykket opp til La Liga i forkant av forrige sesong, etter å ha spilt i Segunda Division i fire sesonger. Returen til La Liga forrige sesong endte med en 16. plass, noe som klubben nok er fornøyd med. For Valladolid handler det om å holde seg i La Liga, og de er nok fornøyd så lenge de ikke rykker ned. Valladolid kommer til møtet med Real Madrid med en rekke på tre kamper med uavgjort. Så langt denne sesongen har Valladolid spilt ni hjemmekamper, der bare to har endt med seier. Men til gjengjeld har de bare tapt en kamp hjemme denne sesongen, mot Sevilla. Seks kamper har endt uavgjort. De siste fem kampene mellom søndagens motstandere har endt med tre seire for Real Madrid og to uavgjort. De siste årene har det blitt et tettere bånd mellom disse to klubbene. Grunnen til dette er at brasilianske Ronaldo er blitt eier av Valladolid. Det har ført til at flere unge Madrid-spillere som ennå ikke er gode nok for troppen til Los Blancos, har blitt sendt på utlån til Ronaldo sitt lag. Foreløpig har ikke så mange av disse utlånene endt vellykket, men Valladolid dukker stadig opp i mediene når det er snakk om en Madrid-spiller som skal på utlån. 

Potensiell startoppstilling:

Courtois 

Carvajal - Varane - Ramos - Mendy

Valverde - Casemiro - Kroos - Isco

Benzema - Rodrygo

Pmn6