Extra large zeidan
FORNØYD: Zidane er fornøyd med hvordan laget fremstår defensivt.

Zidane: - Det defensive er vår styrke

Zinedine Zidane har klart å få orden på Real Madrids defensive problemer denne sesongen.

Madrid er vanligvis kjent for et lag som har de store offensive stjernene, og som pøser inn den ene scoringen etter den andre. Samtidig har laget slitt defensivt over lang tid, noe som ofte har ført til utrolige baklengsmål mot lag man vanligvis bør være mye bedre enn. Dette har Zinedine Zidane nå gjort noe med, og det er nærmest utrolig å se hvordan dette Real Madrid-laget nå fremstår.

Denne sesongen har Real Madrid kun sluppet inn 13 mål på 21 LaLiga-kamper. Et mål mindre enn det som av mange blir omtalt som verdens beste defensive lag, Atlético Madrid. Til sammenligning har for eksempel Barcelona sluppet inn 25 scoringer denne sesongen. Ser man på de lagene som topper de andre ligaene har Liverpool (15), Juventus (21), Leipzig (23) og PSG (14) mål innsluppet. Det vil altså si at Zidanes lag er det laget som har sluppet inn færrest mål i det som regnes som de fire beste ligaene i Europa. Det er vanvittig imponerende, og en av grunnene til at laget rett og slett ikke taper fotballkamper.

En annen funfact er at Real Madrid i tre kamper denne sesongen, borte mot Sevilla, hjemme mot Osasuna og borte mot Real Valladolid ikke engang slapp til et skudd på mål. Det er det ingen andre lag som har klart i de fem store europeiske ligaene. I tillegg har Thibaut Courtois denne sesongen holdt nullen i ti av 18 kamper.  Etter seieren mot Valladolid fikk Zidane spørsmål om det defensive.

Vi gjør det veldig bra defensivt. Det er vår styrke. Vi alle forsvarer oss når vi mister ballen, og presser høyt i banen for å vinne ballen tilbake så tidlig som mulig. Så lenge vi ikke slipper inn mål har vi gode muligheter til å score, og det skjedde i denne kampen. 
Pmn6