Extra large ferland mendyyy
SOLID: Ferland Mendy er meget bra defensivt.

Solide Ferland Mendy

Ferland Mendy ser ut til å ha vunnet en plass på laget til de store kampene.

I sommer var det mye snakk om et nytt Real Madrid-lag, og store signeringer som skulle gå rett inn i elleveren. Største forventninger var det kanskje knyttet til Eden Hazard og Luka Jovic, men etter hvert som sesongen har gått viser det seg at Ferland Mendy trolig har vært den beste signeringen. Takket være godt spill hver gang han har fått sjansen, ser han nå ut til å ha fått en fast plass på laget.

I forkant av sommervinduet hadde Sergio Reguilón nettopp levert en god sesong som venstreback for Real Madrid. Marcelo hadde skuffet, men med Zidane tilbake var det forventet at han ville finne tilbake formen. Likevel besluttet franskmannen å låne ut Reguilón, og heller hente inn Ferland Mendy. Det har vist seg å være en god avgjørelse.

Det er nemlig ingen tilfeldighet at Real Madrid er det laget i LaLiga som har sluppet inn færrest mål, når man nå har fått en så vanvittig solid venstreback som Mendy. Offensivt har han fortsatt mye å gå på, men undertegnede som skriver denne artikkelen tør bastant å påstå at det ikke finnes en bedre defensiv venstreback der ute enn franskmannnen. Han er et fysisk unikum, et monster som det er umulig å komme forbi. I tillegg er han habil med ballen i begge bein, og har en hurtighet som få andre. Når man nå ser han spille i Real Madrid, er det ingen overraskelse at han var den forsvarsspilleren i fransk liga som minst ble driblet forbi.

Ferland Mendy har nå vært involvert i åtte av de elleve siste Real Madrid-kampene. I en av de tre kampene han ikke spilte var han suspendert, og i de to andre hadde han etterlengtet behov for hvile. Han startet i begge kampene i den spanske supercupen, og var også å finne fra start i El Clasico og i en rekke andre viktige kamper. For første gang på lang, lang tid kan det se ut som at Marcelo ikke lenger har en fast plass i laget. Ferland Mendy har imponert og vært en solid signering. Kun 24 år er han også.

Pmn6