Extra large   av4929thumb  1
UTKONKURERT: Marcelo har denne sesongen fått mindre spilletid en tidligere, akkurat denne kampen kan bli viktig for brassen.

Før kampen: Real Zaragoza (B)

Det er snart sju år siden sist Real Madrid reiste til ærverdige La Romareda, og den gamle storheten fra Spanias tiende største by ser nok virkelig frem til å få storstilt besøk.

  • Real Zaragoza - Real Madrid 
  • 8-delsfinale, Copa del Rey 
  • 29.01 Kl21:00 
  • VG Pluss/VG TV

Det blir en fin kveld for fotball når det cupens 8-dels finale sparkes igang. 13 grader og tørt i luften er værmeldingen som venter de helhvite fra Madrid i det de ankommer Aragóns hovedstad, noe som skulle bli en kontrast fra forrige cupoppgjør i Salamanca.  Kompakte La Romareda har også 30 000 flere sitteplasser enn Pistas del Helmántico, og utsolgt er nok den eneste likheten. Cupfeberen er med andre slått inn over Spania for fullt, og så langt virker det nye formatet å ha slått gått an. 

Real Zaragoza er i likhet med de tilreisende fra hovedstaden i svært god form og har vunnet sine siste fire kamper, Real Madrid på sin side står med fire av fem mulige seire. Fem av fem, dersom man regner straffesparkkonkurranse. Zargoza har siden nedrykket til Segunda División vært ett jojo-lag gjennom de siste seks sesongene, men denne sesongen er jojoen på opptur og de blåhvite jager nok en sesong opprykk. 

Potensiell cupbombe 

Real Madrid har de siste sesongene langt fra vært noe lag å regne med i hjemlig cupspill, og således ikke vunnet den siden 2013/2014-sesongen. I morgen kveld vil nok et hjemmelag pumpet full av adrenalin med støtte av fullsatt hjemmestadion prøve gjøre livet surt for de tilreisende.  Ikke nok med, det hviler også ett aldri så lite Copa del Rey-spøkelse over hovedtrener Zinedine Zidane som hverken har vunnet turneringen som spiller eller trener.  I hjemlig serie har laget omsider kommet tilbake i føringen, og har en tre poengs luke ned til Barcelona. Til helgen skal det spilles ett svært viktig byderby mot Atlético Madrid, som nok i utgangspunktet har hovedprioritet. Dette er faktorer som kan tale for en potensiell cupbombe på La Romareda. 

Det som taler positivt er den enorme interne konkurransen som for øyeblikket rår i laget, hvor det langt fra er alle som kan hvile på laurbærene. For øyeblikket er det kun sju spillere som kan anse plassen for å være relativt trygg, noe som kan sies å være lite for å være ett lag i ypperste verdensklasse. I alle fall om man ser på de siste sesongene til Real Madrid under Zidane.  Kvalitetsspillere som Ferland Mendy, Marcelo, Gareth Bale, Luka Modrić , Isco, James Rodríguez og Federico Valverde er langt fra bankers i laget per dags dato. Det samme kan sies om de noe yngre prospektene Rodrygo, Vinícius Júnior, Luka Jović og Brahim Diaz. Den enorme bredden og konkurransen innad i laget har nok vært en av hovedårsaken til de gode prestasjonene så langt, noe den gode formen til veteranen Modrić  er en tydelig indikasjon på. Denne kampen er det nok flere spillere som vanligvis ikke får sjansen som er nødt å ta i ett tak, noe som kan bære positive frukter. 

 Los Maños

 Det begynner å føles som en liten evigheten siden Real Zaragoza har vært i Spanias øverste divisjon , men på tross av at det er seks sesonger siden forrige gang på aller øverste nivå så er morgendagens motstander det som kan klassifiseres som en sovende gigant. Los Maños kan vise til hele 58 sesonger i La Liga,  og på merittlisten finner man hele seks triumfer i Copa del Rey. Den seneste cupseieren kom tilbake i 2003/2004-sesongen mot nettopp Real Madrid. David Villa, Ricardo Oliveira, Gabriel Milito, Diego Milito , Roberto Ayala og Pablo Aimar er noen av beste spillerne som har vært innom klubben de siste 20 årene.  

De senere årene har klubben solgt to av sine største talenter til Real Madrid, hvor den ene av de enda befinner seg i klubben på lån. Jesús Vallejo var i sin tid kaptein i klubben ,mens den siste Aragón-importen Alberto Soro enda er ett noe ubeskrevet blad. En annen Real Madrid-knytning man finner i dagens stall er den 23-år gamle midtbanespilleren Raúl Guti, som kan sies å vært noe heldig med sin kombinasjon av navn. Av spillere den allmenne fotballsupporter derimot har hørt om finner man Alberto Zapater, som har sitt andre opphold i klubben etter flere år i Italia, Portugal og Russland. Shinji Kagawa er en annen som har tatt turen til klubben, japaneren er enda bare 30-år gammel på tross av at klubbvalget kanskje skulle gitt en indikasjon på noe annet. Det er med andre ord en del rutinerte spillere i dette laget, i tillegg til lovende unggutter. Om det er nok til å slå Real Madrid er en annen sak, men god støtte fra hjemmetribunen kan nok bidra sterkt. Tidligere ganger Real Madrid har vært på La Romareda har det blitt kjempet med nebb og klør, denne kampen blir nok neppe ett unntak. Cup er cup 

Potensiell startoppstilling 

4-3-3: Areola, Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo, Valverde, Isco, James, Lucas, Jović, Brahim 

Pmn6