Extra large zizou real zaragoza yeye
KLAR: Zinedine Zidane sa at hans lag er klar for morgendagens utfordring på La Romareda.

Zidane: - Vi har Ødegaard på utlån

Den franske hovedtreneren var som vanlig utrolig blid på pressekonferansen i forkant av oppgjøret mot Real Zaragoza i 8.delsfinalen av Copa del Rey.

I morgen venter et nytt oppgjør for Real Madrid, kun tre dager etter seieren over Real Valladolid på bortebane. Det er igjen Copa del Rey som står for tur, og det blir den tredje kampen på bortebane på rad for Los Blancos hvor Estadio La Romareda er morgendagens arena. Det var omlag 3000 tilskuere på forrige oppgjør i cupen mot Unionistas de Salamanca, men i morgen venter det over 30000 i Zaragoza. Oppgjøret var utsolgt kun en dag etter at trekningen var gjort, og det ble avgjort at oppgjøret spilles nord-øst for den spanske hovedstaden. I forkant av oppgjøret har Real Madrid sin hovedtrener som vanlig snakket med pressen, og dette er hva han sa i forkant av oppgjøret mot Real Zaragoza: 

Det er en veldig vanskelig kamp. Motstanderen ser ut til å være i god form i LaLiga Smartbank, hvor de kjemper for opprykk. Vi kjenner til spillerne deres, og vi er nødt til å gå inn i oppgjøret med fullt fokus og høy intensitet fordi vi vet at morgendagens kamp er den viktigste akkurat nå. Vi er nødt til å vise oss selv fra en god side, fordi vi vet at det er slik vi oppnår resultater ute på gressmatta. 
Når jeg tar på meg Real Madrid-klær så ønsker jeg å gjøre en god jobb i hver eneste kamp. Dette er et oppgjør i Copa del Rey, det er vår neste jobb og vi ønsker å gi alt. Vi forbereder oss slik at vi er i god form, og kan gjøre en god jobb på gressmatta når kampen sparkes i gang. 

Nytt format i cupen

De spurte meg om det samme her om dagen, og som jeg sa så er jeg vandt med dette fra den franske cupen hvor det alltid avgjøres over et oppgjør. Jeg liker idéen. Det gjør det mer problemfritt ettersom du vet at det avgjøres i løpet av et oppgjør. Vi tilpasser oss det vi blir servert. Jeg tror ikke det er mangel på motivasjon for å spille Copa del Rey. Tre Copa del Rey-titler på 30 år er en ting, men Real Madrid har en fantastisk historie med alle sine meritter, og motivasjonen er på topp ettersom vi kjemper om et trofe. Vi er nødt til å anerkjenne at Real Madrid har tretten titler i Champions League, og det er imponerende. Antallet titler i Copa del Rey er noe svakere, og vi ønsker å endre den historien. Vi skal gjøre vårt absolutt beste 

Zaragoza

Det er en historisk klubb som helt sikkert kommer til å gjøre livet surt for oss. De ønsker å spille den neste runden i cupen. De har en erfaren hovedtrener med veldig mange kamper fra LaLiga under beltet, og jeg er helt sikker på at de er klare for å gjøre en god kamp. Vi kommer ikke til å bli overrasket over vanskelighetene som venter oss i Zaragoza i morgen, det kommer til å være slik helt til siste spark på ballen. Kagawa er en nøkkel-spiller for Zaragoza, han er en fantastisk fotballspiller, og jeg ønsker han det beste, men kun etter morgendagens kamp. Jeg er kun interessert i hva vi gjør. 

Casemiro

Han er en del av laget akkurat som alle andre, og vi vet hvor viktig han er for laget. Jeg elsker å få det beste ut av denne troppen på generelt grunnlag, men jeg ønsker ikke å skjule det faktumet at Casemiro er en viktig spiller som har spilt veldig mange minutter. Noen spillere får mer spilletid enn andre, og det kommer ikke til å endre seg. 

Hazard

Jeg skulle gjerne hatt alle spillerne mine tilgjengelig. Spillerne ønsker å være i stand til å spille. Hazard er tilbake på gressmatta sammen med trenerne, men han har ikke sluttet seg til spillergruppen enda. Vi får se hvordan han matches denne uken. Derimot vil jeg si at vi er fornøyde med det defensive aspektet av spillet fordi vi vet at før du kan angripe så er du nødt til å forsvare deg, vise intensitet bakover i banen, og dette er noe vi gjør veldig bra. Men vi vet også at enhver kamp er ulik og at vi er nødt til å vise at vi kan tilpasse oss. Vi skal forsøke å spille en god kamp i morgen. 

Real Madrid

Denne klubben har gitt meg sjansen til å trene disse spillerne, og dette utrolige laget. Jeg er utrolig heldig som får lov til å være her, jeg elsker denne jobben og jeg gleder meg til å dra på jobb hver eneste dag slik at jeg kan jobbe med spillerne og gjøre det meste ut av muligheten som er gitt til meg. Jeg har vært her i 18 år nå, først som spiller, og jeg vet hva det handler om her. Det er veldig spesielt, og det positive er at folk her ønsker å se spillere som gir alt ute på gressmatta, hvilket også gjelder treneren. Uansett hva som diskuteres på utsiden, med flaks eller ikke, om vi er et godt lag eller ikke.. To måneder tilbake i tid så ikke ting veldig bra ut, og det var masse kritikk, men det kommer aldri til å forandre seg. Vi vet hva vi gjør, og alt vi ønsker er å fortsette i samme retning, og spillerne er det absolutt viktigste for meg. 

Stilen på Santiago Bernabéu

Alle har deres egen stil. Jeg spilte på dette stadionet, og det fansen ønsker å se er et lag som gir absolutt alt ute på gressmatta. Etter man gjør dette så utvikles det en spillestil mellom treneren og hans spillere. Du kan spille med ulike systemer, men folk ønsker kun å se spillerne som gir absolutt alt. Det har alltid vært slik, og når du ser et lag gi absolutt alt helt til siste spark på ballen er til syvende og sist det absolutt viktigste, fordi du kan ikke vinne absolutt alle kamper. 

Bale

Som alltid, så er du nødt til å se i morgen. Jeg kommer til å annonsere troppen, og da får du se hvilke spillere som er med. Nesten samtlige spillere er skadefrie, det er et par som har problemer, men jeg er ikke her for å snakke om det. Vi får se hvem som blir med til Zaragoza. Alle ønsker å være i stand til å spille, skadefrie og uten noen form problemer, det er det absolutt viktigste. Nesten samtlige spillere er tilbake i topp form. 

Mariano

Han har et par problemer og er ikke spilleklar. Når noen sliter med skader så er det best å ikke risikere for mye. Jeg har ikke noe mer å fortelle for øyeblikket. Jeg liker det ikke, og jeg er sikker på at han ikke liker å være ute med en skade heller. 

Overgangsvinduet i januar

Alt kan skje i enhver klubb frem til 31.januar. Jeg har troppen min, jeg har de beste spillerne, jeg ønsker å prestere med de, og ikke tenke på ting som skjer på utsiden av klubben. Alle klubber er like, om de har behov for noen spillere så gjør de noe, har de ikke behov for noen, så gjør de ikke noe. 

Lån

Jeg vurderer alle spillerne her, og det vi bryr oss om for spillerne som er ute på lån er at de får spilletid, uansett hvor de er. Det er det vi ønsker for Vallejo i hans nye klubb, det samme med Lunin og det med resten av de. Vi har Ødegaard i Real Sociedad, og Ceballos er på utlån, det er viktig å følge med på hva de gjør. 

Hva tenker du om det Zidane hadde å si? 

Pmn6