Extra large gettyimages 1197380886
LEVERTE VARENE: Vinícius Júnior spilte en god kamp, og kronet det hele med en vakker scoring.

Spillervurderinger: Real Zaragoza (B)

Både Vinícius Júnior og Toni Kroos leverte solide prestasjoner da Real Madrid avanserte i cupen.

Real Zaragoza 0-4 Real Madrid
Estadio La Romareda, Zaragoza
Copa del Rey, 8.delsfinale
Onsdag 29.januar, kl:21.00

0-1 Raphaël Varane (5') - Assist: Toni Kroos
0-2 Lucas Vázquez (31') - Assist: Toni Kroos
0-3 Vinícius Júnior (71') - Assist: James Rodríguez
0-4 Karim Benzema (79') - Assist: Dani Carvajal 

Det var Real Madrid som kom best i gang onsdag kveld, og scoret kampens første mål. Allerede etter fem minutter lusket Varane på bakerste stolpe da et innlegg fra Kroos gikk tvers gjennom feltet som franskmannen omsatte til mål, 0-1. Like etter halvtimen doblet Lucas Vázquez ledelsen da han klemte ballen i krysset etter å ha blitt spilt frem av Toni Kroos. Alt i alt en meget effektiv omgang fra Los Blancos som gikk inn i hvilen med en komfortabel ledelse. 

Real Madrid var best også etter hvilen, hvor de scoret nok en gang med tjue minutter igjen å spille. Vinícius Júnior kombinerte med James før den unge brassen fikk ballen tilbake hvor han lobbet over målvakten til 0-3 på vakkert vis. Det siste kvarteret var fylt av sjanser, men selv om vertene hadde flere gode så var det gjestene som scoret igjen. Brahim sendte Carvajal gjennom på vakkert vis, og backen sendte ballen knallhardt på bakerste stolpe hvor Benzema satte inn 0-4. Flere mål ble det ikke, og Real Madrid sikret dermed avansement til kvartfinalene i Copa del Rey. 

Spillervurderinger: 

 • Alphonse Areola (6): Får ikke veldig mange skudd mot seg, men er bunnsolid i de situasjonene han må ut i aksjon. Har en flott redning mot Suarez da han kommer alene gjennom, redder skuddet til Kagawa som får en ekkel bue og stopper Blanco. Totalt sett en god kamp, virker trygg og god. 
 • Dani Carvajal (7): Veldig aktiv opp langs siden denne kampen, hvor han skaper flere gode kombinasjoner, og slår en rekke gode pasninger. Defensivt har han også relativt god kontroll på Soro som er på utlån fra Real Madrid. Får også en målgivende pasning da han slår et flott innlegg på bakerste stolpe til Benzema. 
 • Raphaël Varane (7): Viser seg som en skikkelig måljeger da han står på rett sted til rett tid etter fem minutter og iskaldt setter ballen i mål. Dette er hans tredje mål for sesongen, og franskmannen gjør mer enn å bare bidra defensivt denne sesongen. Bakover har han også god kontroll, hvor han er solid i duellspillet og trygg i pasningsspillet. 
 • Sergio Ramos (6): Har god kontroll bakover sammen med Varane, og er som vanlig særdeles trygg i pasningsspillet som vanlig. Gjør også en god jobb i duellene, men muligens ble han matchet litt for tidlig etter sin skade? Må ut med tjue minutter igjen å spille, muligens var det for å hindre en forverring av skaden. 
 • Marcelo Vieira (5): Sliter med å spille seg i form etter skadeavbrekket, og virker fortsatt rusten. Forsøker å involvere seg offensivt i banen, og har noen gode kombinasjoner, men mister også ballen alt for lett ved enkelte tilfeller. Bakover er han som vanlig variabel, men straffes ikke for sine offensive bidrag. 
 • James Rodríguez (6): Blir litt som det alltid blir når James spiller hvor han tidvis er brilliant, og tidvis ikke er involvert i det hele tatt. Fungerer tidvis godt som en fleksibel midtbanespiller som er ledig for kombinasjoner, og slår en meget solid pasning i forkant av scoringen til Vinícius Júnior. 
 • Federico Valverde (5): Blir litt usynlig i denne kampen, hvor han jobber knallhardt, men samtidig tilfører særdeles lite synlig. Litt for ofte vender han spillet bakover og går for den trygge varianten fremfor å spille med risiko fremover i banen. Hjelper til defensivt ved enkelte anledninger, og løser rollen til Casemiro greit. 
 • Toni Kroos (8): Tyskeren er tilbake i storform igjen, hvor han serverer på en måte kun han kan. Slår den målgivende pasningen på scoringen til Varane hvor han slår tvers gjennom feltet, og har den målgivende pasningen på scoringen til Lucas. Spiller totalt sett en meget god kamp hvor han har full kontroll på midten, og får gjøre litt som han vil. 
 • Lucas Vázquez (6): Tilfører ikke veldig mye om man ser oppgjøret under et, men er involvert i et par meget viktige situasjoner. Scorer kampens andre mål på flott vis da han vender ballen i krysset etter å ha blitt spilt opp av Kroos. Har et par sjanser til, og noen forsøk på innlegg, men lykkes ikke helt. Alt i alt en godkjent kamp av kantspilleren. 
 • Luca Jovic (4): Fullstendig usynlig gjennom hele oppgjøret. Er nesten ikke nær ballen, og har ikke mer enn syv pasninger på drøyt 70 minutter på banen. Aldri nære å komme til en målsjanse, og er heller ikke involvert i forkant av målene. Går nok en gang målløs av banen. 
 • Vinícius Júnior (8 BB): Den unge brassen leverer en av om ikke sin beste prestasjon denne sesongen. Skinner fra start til han blir byttet ut med gode løp langs siden, gode driblinger og ikke minst en fantastisk flott scoring. Kombinerer med James, og lobber flott over Ratón. Veldig veldig god kamp av unggutten, og viser hvorfor han fortjener spilletid. Må holde dette gående i tiden fremover. 

Innbytterne: 

 • Nacho Fernández (5): Forsvaret blir umiddelbart mindre trygt når Nacho kommer inn for Ramos. Vertene kommer til flere sjanser, og forsvaret henger ikke like godt sammen. Muligens er det fordi ledelsen var stor og seieren var trygget, men tross dette så slipper ikke Real Madrid inn mål. 
 • Karim Benzema (6): Bruker seks minutter på å få ballen i mål etter han byttes inn for Jovic. Plasserer seg riktig, gjør et god løp og er iskald etter at Carvajal spiller han frem. Skaper også noen gode kombinasjoner, og kommer til en stor sjanse til som han muligens burde satt i mål. 
 • Brahim Díaz (7): Virkelig godt innhopp av unggutten som virker veldig spillesugen. Gjør flere gode driblinger, skaper gode kombinasjoner og er en konstant trussel. Spiller gjennom Carvajal på mesterlig vis i forkant av 0-4-scoringen, og spiller gjennom Benzema etter dette. Fortsetter han slik MÅ han få flere innhopp. 

Hvem syns du var banens beste? 

Pmn6