Extra large  av1977
STORSPILL: Ferland Mendy leverte en bunnsolid kamp, og blir kåret til banens beste av redaksjonen.

Spillervurderinger: Atlético Madrid (H)

Ferland Mendy og Federico Valverde gikk foran da Atlético Madrid ble beseiret i El Derbi.

Real Madrid 1-0 Atlético Madrid
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 22
Lørdag 1.februar, kl:16.00

1-0 Karim Benzema (56') - Assist: Ferland Mendy

Lørdag ettermiddag var det duket for sesongens tredje El Derbi, og faktisk det fjerde om du tar med pre-season også. Det var Real Madrid som åpnet best og skapte de første sjansene før Atlético Madrid tok mer og mer over mot slutten av den første omgangen, dog uten at noen av lagene scoret mål. Zidane gjorde grep i hvilen, og la om formasjon til 4-3-3 hvilket skulle lønne seg. For like før timen ble passert så sendte Vinícius Júnior en ball gjennom til Ferland Mendy, og backen slo et perfekt innlegg som Benzema satte i mål til 1-0. Dette ble kampens eneste scoring, og Real Madrid sikret derfor tre meget viktige poeng. 

Spillervurderinger: 

 • Thibaut Courtois (6): Ikke veldig mye involvert i oppgjøret da Atlético Madrid ikke kommer til veldig mange sjanser, men er som vanlig trygg og god. Stopper de forsøkene som kommer hans vei, gjør et par solide involveringer hvor han gjør seg stor i duell med motspillere. Holder buret rent nok en gang, hvilket er hans ellevte i LaLiga og fjortende totalt denne sesongen. 
 • Dani Carvajal (6): Har relativt god kontroll defensivt, hvor han kjemper mange dueller med Saúl. Deltar også med flere gode løp offensivt, selv om ikke innleggene eller pasningene sitter helt i siste fase. Totalt sett en godkjent kamp, hvor han er solid begge veier. 
 • Raphaël Varane (7): Får lite å gjøre i begynnelsen av oppgjøret, men utover i den første omgangen blir han travel. Kjemper godt i duellene, setter en solid offside-linje sammen med Ramos, og viser frem sin enorme hurtighet da han henter opp Correa. Totalt sett en solid prestasjon, hvor han holder buret rent igjen. 
 • Sergio Ramos (7): Som med Varane har han ikke veldig mye å gjøre defensivt i begynnelsen av oppgjøret, men offensivt derimot er han involvert. Kommer til et par gode sjanser i åpningen av oppgjøret, men setter begge utenfor mål. Defensivt er han trygg og god sammen med Varane, og de holder buret rent. 
 • Ferland Mendy (9 BB): Virkelig god kamp av backen, og viser at han kan stoles på i tiden fremover. Ligger et hestehode foran Marcelo akkurat nå, spesielt med tanke på den defensive jobben. Er bunnsolid og taper ikke en eneste duell bakover i banen. I tillegg er han god i fasen hvor forsvaret spiller seg ut. Offensivt bidrar han også godt med flere gode løp, og en flott målgivende pasning. Banens beste i kveld. 
 • Federico Valverde (9): Spiller en bunnsolid kamp, og er igjen god når en solid motstander står på motsatt banehalvdel. Er involvert både offensivt og defensivt i begge omganger, hvor han gjør solide løp fremover i banen og jobber knallhardt defensivt. Bryter baller, vrir spillet, og har et vanvittig godt skudd som reddes av Oblak. Virker mer rutinert enn hva han er med tanke på timing av løp, brudd av baller og liknende. 
 • Carlos Casemiro (7): Står bunnsolid defensivt og hjelper til bakover ved flere anledning. I tillegg er han god til å bryte ball på midtbanen, og få den videre til en ledig medspiller. Spiller som vanlig, trygg og god defensivt, begrenset offensivt, og pådrar seg et tullete gult kort for klaging. 
 • Toni Kroos (5): Blir byttet ut i pausen, uten noen spesiell grunn virker det som, men heller som et "offer" for at Zizou ønsker å endre formasjon. Gjør ikke veldig mye ut av seg i den første omgangen, men er som vanlig trygg og god i pasningsspillet. Godkjent omgang av tyskeren, men ikke noe mer. 
 • Luka Modric (7): Spiller helt midt på treet i den første omgangen, men tar seg opp noe i den andre. Blir da mer delaktig i spillet på midtbanen i form av vendinger, tempo fremover i banen, og enkelte avslutninger. Er også flink til å rette pasningene mot målet det skal scores på, hvor han velger risiko fremfor trygghet. 
 • Isco Alarcón (5): Har noen veldig flotte detaljer i den første omgangen, spesielt et lite finte-show på venstre side. Gjør ingen dårlig omgang, men Los Blancos sliter med å skape nevneverdige sjanser, og blir offer for at Zizou legger om formasjonen, akkurat som Kroos.
 • Karim Benzema (6): Ikke veldig mye involvert i den første omgangen, men skaper et par kombinasjoner med noen medspillere. Heller ikke veldig mye involvert i den andre, men er der han skal være når innlegget til Mendy kommer og er iskald i skuddøyeblikket. Ingen stor kamp, men er der han skal være og gjør det han er på banen for. 

Innbytterne: 

 • Vinícius Júnior (7): Nok en god prestasjon fra den unge brassen som umiddelbart skaper uro når han entrer banen. Finter på kanten, drar seg innover i banen, og forsøker skuddfoten. Sender en flott pasning i bakrom til Mendy i forkant av scoringen, og gjør alt i alt et svært godt innhopp. 
 • Lucas Vázquez (6): Kommer inn som et resultat av at Zizou ønsker å endre formasjon, og gjør som han bruker å gjøre. Jobber knallhardt, løper offensivt og forsøker seg på innlegg. Tilfører ikke veldig mye rent statistisk, men holder bredde og jobber hardt. 

Hvem syns du var Real Madrid sin beste spiller i El Derbi? 

Pmn6