Extra large extra large aaaamendy
BAUTA: Mendy har vært ustoppelig defensivt denne sesongen.

Ferland Mendy imponerer: 715 minutter uten å ha sluppet inn mål

Nå er det vel ingen debatt? Mendy er Zinedine Zidanes førstevalg på venstreback.

Franskmannen var imponerende og leverte en ny bunnsolid kamp mot Atletico Madrid. Spesielt i defensiv forstand, men ble også avgjørende når han assisterte matchvinner scoringen til landsmann Karim Benzema. Forestillingen i gigant oppgjøret mot Atletico reflekterte hvorfor han har dyttet Marcelo ut av startelleveren og var avgjørende i det 13.minuttet da han hindret Angel Correa i å sette ballen i mål.

Hans defensive statistikk er fantastisk, med 11 kamper i Laliga har det bare blitt tre baklengs: to borte mot Villarreal og ett mot Real Sociedad. Totalt, etter 1 003 minutter i ligasammenheng for Real Madrid, slipper de bare inn et mål hvert 334 minutt med Mendy på banen.

Bare Liverpools Joe Gomez kan slå disse tallene, etter bare å ha sluppet inn to mål på 16 kamper og 1 007 minutter i Premier League.

I alle konkurranse, må man gå 715 minutter tilbake for å finne den siste gangen et mål ble sluppet inn av Los Blancos med Mendy på banen og det kom 11.desember mot Club Bruge

Det er positivt at Marcelo har forbedret formen sin fra forrige sesong, men han er fortsatt et stykke unna å ta startplassen fra Mendy.

Ettersom en sentral del av lagets nye identitet er bygget på defensiv soliditet, noe franskmannen tilbyr mer enn brasilianeren. Zidane vil gi Marcelo spilletid, men det er tydelig at Mendy er det beste førstevalgsalternativet.

Han fortjener det.

Hva synes du om Mendy?

Pmn6