Extra large extra large untitledre
SOLID: Sergio Reguilón hadde ikke sin beste måned, men er utvilsomt fast i startelleveren til Sevilla.

Januar var begivenhetsrik for lånesoldatene

Det har vært en hektisk start på året og det er gledelig at mange av lånesoldatene får tillit, men det er også en del som sliter med spilletid.

Martin Ødegaard - (Real Sociedad, La Liga)

Kamper: 5

Mål: 1

Målgivende: 3

I La Liga hadde Martin sin verste måned denne sesongen, men det sier vel litt om hvor god han har vært tidligere? To svake prestasjoner, mot gode lag som Villarreal og Real Betis – og en frustrerende kamp mot et Mallorca-lag som kjemper i bunnen. Hans prestasjoner i Copa del Rey roet fort fansen, og med ett mål og tre assist mot to LaLiga-lag viste han fort hva han er god for.

Mot Espanyol var hans innflytelse tydelig, og hans samarbeid med Alexander Isak begynte å styrke seg. Mot Osasuna imponerte han alle. Han assisterte Isak ved to anledninger, og scoret på et fantastisk frispark. Han har ytterligere bekreftet sin ambisjon om å fortsette en sesong til på lån. Hva håper du vil skje med Martin i sommer?

Sergio Reguilón - (Sevilla, La Liga)

Kamper: 4

Mål: 0

Målgivende: 1

Gikk glipp av månedens første seriekamp mot Bilbao grunnet suspensjon, deretter kom Reguilón til Santiago Bernabéu for å spille mot sin moderklubb. Sevilla tapte 2-1 i en kamp som på en måte definerer Real Madrids sesong hittil – og Sergio så komfortabel ut i omgivelsene. Neste kamp noterte han seg en får en malgivende til Nolito og Sevilla tok en fortjent 2-0 seier. Cupbidragene hans var middelmådige, og satt på benken store deler av kampen mot Levante – etter å ha spilt hele kampen mot Escobedo fra fjerde divisjon. Ikke en fantastisk start på tiåret for Reguilón på noen måte, men han beholder uten tvil plassen på laget.

Takefusa Kubo - (Mallorca, La Liga)

Kamper: 4

Mål: 0

Målgivende: 0

På samme måte som Kubo sin sesong, var starten på året veldig blandet. Han starten halvparten av de fire kampene han spilte, hvorav den ene var den overraskende cupflausen mot Zaragoza. Den andre var i 1-0 tapet mot Granada. Han var frisk når han kom inn fra benken mot Martin Ødegaard og Real Sociedad, men kunne ikke forhindre tap. Japaneren fikk en positiv opplevelse mot Valencia og laget vant hele 4-1 mot et antatt sterkere lag. Vi er over halvveis gjennom sesongen, og denne sesongen har nok ikke vært spesielt tilfredsstillende for Kubo så langt. Det gjenstår imidlertid tid til å endre det.

Achraf Hakimi - (Borussia Dortmund, Bundesliga)

Kamper: 2

Mål: 0

Målgivende: 0

Hakimi hadde den travleste avslutningen på tiåret av alle spillerne på denne listen og har kun spilt to kamper for Dortmund i januar. Han hvert eneste minutt av disse kampene, og opererte på høyre siden av midtbanen begge ganger uten å bidra med noen målpoeng. Det er mange Los Blancos-fans som ønsker Achraf tilbake neste sesong og han kan fort utfordre Carvajal neste sesong.

Óscar Rodríguez - (Leganés, La Liga)

Kamper: 5

Mål: 0

Målgivende: 0

Spanjolen hadde en svak måned, men han har hatt en betraktelig bedre start på februar. I januar klarte ikke Leganés å kjempe seg ut av nedrykkssonen, men klarte å holde Atlético til uavgjort. Han startet i 2-2 oppgjøret mot Valladolid, 3-0 nederlaget mot Getafe. Han fikk også spilletid når laget sitt ble utklasset 5-0 i cupen mot Barcelona. Ikke en måned å huske for Rodriguez..

Andriy Lunin - (Real Valladolid, La Liga)

Kamper: 4

Clean sheets: 0

Lunin spilte en siste kamp for Valladolid i cupen, og reddet to straffer i straffekokurransen mot Marbella. Deretter skjedde noe de aller fleste har ønsket seg. Lunins lån til Valladolid ble kansellert, og han ble lånt ut til Real Oviedo. Etter å ha omkommet til sin nye klubb har han nærmest spilt mer fotball enn han har gjort de to siste årene. Ukraineren har ikke holdt nullen enda, men klubben kjemper i bunnen av tabellen og sliter defensivt. Real Oviedo gikk på et 2-0 tap mot Gutis sterke Almeria. Deretter spilte de 1-1 mot både Huesca og Girona som var nok til å dytte laget rett over nedrykkssonen. Uansett hvilken tabellsituasjon laget befinner seg i, vil Lunin endelig spille fast for et lag igjen. 

Javier Sánchez - (Real Valladolid, La Liga)

Kamper: 1

Mål: 0

Målgivende: 0

Dessverre ble ikke Javier sitt lån til Valladolid annullert i løpet av januar. Han klarte imidlertid å debutere, mot Tenerife i cupen. Kommer han til å flere sjanser?

Jorge De Frutos - (Real Valladolid, La Liga)

Kamper: 5

Mål: 0

Målgivende: 0

Jorge De Frutos er spilleren med flest minutter av spillerne som har vært utlånt til Real Valladolid. Han spilte den samme cupkampen som Lunin mot Marbella, og kom fra benken i kampen etter – før han forlot klubben for godt, og signerte for Rayo Vallecano. Der tok det mindre enn en måned å få like mange kamper som han har fort for Valladolid den første halvdelen av sesongen. Vallecano er strandet midt på tabellen, og et opprykk ser veldig usannsynlig ut. Lånet burde gi De Frutos en god mulighet for spilletid og vise hva han er god for.

Borja Mayoral - (Levante, La Liga)

Kamper: 4

Mål: 0

Målgivende: 0

Mayoral ble tidligere omtalt som en veldig lovende spiller, men har ingen framtid i Real Madrid. I januar ble det ingen mål på fire kamper og er nok ikke det han håpet på. Noe som er verre, er at Levante tapte alle disse kampene, røyk ut av cupen – og nedrykk bekymrer hele klubben. Bortsett fra dette var det ingen verdt å merke seg fra Borja Mayoral. Han har potensial til å bli en god spiss, men han vil nok aldri bli en spiller som herjer i Laliga. 

Alberto Soro - (Real Zaragoza, La Liga123)

Kamper: 5

Mål: 0

Målgivende: 3

Soro hadde en brukbar måned og noterte seg for tre målgivende. Laget vant 3-1 over Gimnàstic de Tarragona og slo Mallorca ut av cupen. Soro spilte fra start når de ble utklasset 0-4 i Copa del Rey mot Real Madrid, men laget burde fått med seg en scoring fra kampen. Han fikk nok en assist i ligaen mot Gijón og ser ut som et lovende talent.

Dani Gómez - (Tenerife, La Liga123)

Kamper: 8

Mål: 3

Målgivende: 1

Som mange andre har Dani Gómez hatt en variert start på sesongen på lån, men denne måneden fikk han vist hva som bor i han. Det hele startet mot Luis Miguel Ramos´Albacete i ligaen; en kamp han fikk både et mål, en målgivende og gjorde en veldig god kamp generelt. Han scoret på straffe for å slå Rayo Majadahonda ut av cupen. De mest oppsiktsvekkende prestasjonene kom når han scoret vinnermålet mot Valladolid i cupen, og når han scoret igjen mot Athletic Bilbao i neste runde. Det målet så ut til å bli matchavgjørende i ekstraomgangene, men Bilbao kjempet seg tilbake og endte opp med å vinne straffesparkkonkurransen. Dani får mye spilletid nå, og begynner å se virkelig bra ut.

Sergio Díaz - (Cerro Porteño, Paraguayske Primera División)

Kamper: 0

Mål: 0

Målgivende: 0

Det ser ut som en rolig måned for Sergio, men Cerros sesong har knapt begynt siden ligaen i Paraguay har nettopp begynt og talentet tilbrakte mesteparten av måneden med Paraguyas U23-lag. Sergio og Paraguay møtte Reiner Jesus og Brasil, men begge startet på benken og bare Sergio kom inn. Han scoret også for sitt land mot Peru. 

Augusto Galván - (CyD Leonesa, Segunda División B)

Kamper: 4

Mål: 0

Målgivende: 0

Brasilianske Augusto var med i ligaen igjen mot Real Unión, men ble virkelig lagt merke til i cupen. Han startet i 2-1 seieren over Huesca fra ligaen over, noe som var et sjokk i seg selv. Leonesa trakk Atletico Madrid i cupen, og skapte sesongens største cupbombe, da de slo ut de tidligere mesterne 2-1. Augusto startet dette spillet og leverte en god kamp. Han fikk også tillit mot Valencia, men cupeventyret tok slutt etter tap i straffekonkurransen mot Valencia. Prestasjonene til brasilianeren har blitt lagt merke til, og han bør spille fast for Leonesa resten av sesongen.

Alberto - (Fuenlabrada, La Liga123)

Kamper: 1

Mål: 0

Målgivende: 0

Etter en lang rehabiliteringstid  debuterte Alberto for Fuenlabrada i Copa del Rey, han startet kampen og spilte nesten en time mot Recreativo de Huelva. Alberto var tilbake i kamptroppen mot Albacete og Malaga i ligaen, uten å få spilletid. For Alberto handler det nå om å få så mange minutter og komme tilbake på sitt beste nivå raskest mulig. Det er godt å ha han tilbake fra skade og vi får håpe han rikelig med spilletid i La Liga123. 

Luca Zidane - (Racing Santander, La Liga123)

Kamper: 5

Clean sheets: 1

Det er mange av disse spillerne som har blomstret under det nye cup-systemet denne sesongen. Castilla-spillerne spiller mye og underpresterer, får disse lånesoldatene en mulighet til å vise seg fram mot solid motstand i Copa del Rey. Det var også godt å se to katastrofale lån kansellert før hele sesongen ble bortkastet. Lunin og De Frutos vil spille mye resten av sesongen. Albero spilte sine første minutter siden han pådro seg en skade for Castilla lang tid tilbake, og Sergio Diaz fortsetter å forbedre seg dag for dag. Dette tiåret vil nok gi enorm suksess for mange av disse spillere, og det blir spennende å følge utviklingen deres. Januar var begivenhetsrik og det blir morsomt å følge resten av sesongen til lånespillerne. 

Månedens beste lånespiller: Dani Gómez!

Hvem på denne listen synes du er den mest lovende?

Pmn6