Extra large  he21812
CUP-EXIT: Real Madrid er ute av Copa del Rey etter miserabelt forsvarsspill mot Real Sociedad.

Real Madrid 3-4 Real Sociedad

Real Madrid er ute av Copa del Rey etter et skikkelig drama mot Real Sociedad.

Real Madrid 3-4 Real Sociedad
Estadio Santiago Bernabéu
Copa del Rey, kvartfinale
Torsdag 6.februar, kl: 19:00

0-1 Martin Ødegaard (22')
0-2 Alexander Isak (54') - Assist: Ander Barrenetxea
0-3 Alexander Isak ( 56')
1-3 Marcelo (59') - Assist: Brahim Díaz
1-4 Mikel Merino (69') - Assist: Alexander Isak
2-4 Rodrygo Goes (81') - Assist: Vinícius Jr.
3-4 Nacho Fernández (90+3') - Assist: Karim Benzema

Torsdag kveld var det duket for en skikkelig godbit på Santiago Bernabéu, da Real Madrid tok i mot Martin Ødegaard og Real Sociedad i kvartfinalen av den spanske cupen. Real Madrid kom fra en svært sterk seier i El Derbi Madrileño helgen før, og de helhvite topper også LaLiga-tabellen. Laget hadde også vunnet samtlige kamper i 2020, og det var tydelig at Zidanes mannskap kom inn til kampen i sterk form. På andre banehalvdel sto likevel en nordmann som trolig trer på seg den helhvite drakten innen ett år eller to. Real Sociedad hadde hvilt flere av nøkkelspillerne sine i helgens LaLiga-kamp, og det var altså tydelig at baskerne virkelig skulle gå for dette. Dermed var det klar for et flott oppgjør i den spanske hovedstaden. 

Real Madrid: Areola – Nacho, Militao, Ramos, Marcelo – James (Modric 46'), Valverde (Jovic 76'), Kroos – Brahim (Rodrygo 76'), Benzema, Vinícius Jr. 

Real Sociedad: Remiro - Gorosabel, Aritz, Le Normand, Monreal - Zubeldia, Ødegaard (Guevara 64'), Merino – Januzaj (Barrenetxea 46'), Isak (Muñoz 70'), Oyarzabal

Ødegaard-scoring før pause

Helt fra starten av kampen var det tydelig at begge lag var interessert i angripe. Både Real Madrid og Real Sociedad sto svært høyt med laget sitt, og starten på kampen var derfor også svært åpen. James Rodríguez, men ny hårsveis for anledningen, testet skuddfoten like før det var spilt fem minutter, men avslutningen ble blokkert og landet i armene til Remiro i Real Sociedad-buret. På grunn av det høye presset fra begge lag, ble det gjort en del enkle pasningsfeil i begynnelsen, og de store sjansene uteble derfor en god stund. Den første kom med Karim Benzema etter om lag ti minutter, men avslutningen fra skrå vinkel hadde Remiro god kontroll på. Gjestenes største sjanse de første tjue kom ved Adnan Januzaj, men en god takling i boksen av Militão hindret scoring. Kort tid etter skulle det likevel smelle i Madrid. 

Det var nemlig gjestene som skulle ta ledelsen på Santiago Bernabéu, og da måtte det selvsagt være utlånte Martin Ødegaard som sto for scoringen. Alexander Isak forsøkte et skudd fra om lag tjue meter, og det virket som at Areola hadde kontroll. Franskmannen ga likevel en farlig retur, rett i beina på nordmannen. Ødegaards avslutning var ikke av det beste slaget, men nok en merkelig Areola involvering gjør at ballen sniker seg mellom benene til keeperen og i mål. Reprisene viste at Militão dekket litt av synvinkelen til Areola, men det var likefult en svak involvering av franskmannen. Real Madrids utlånte nordmann valgte å la være å feire, men bortelaget kunne neppe ha fått en bedre start på kampen. Like etter var Benzema nære ved å utlikne etter et flott Vinícius-løp, men en lang tå fra Zubeldia hindret at franskmannen fikk til enn ordentlig avslutning. 

Også James Rodríguez skulle få en kjempesjanse før hvilen. Et flott angrep av Real Madrid endte til slutt opp hos colombianeren like utenfor sekstenmeteren, men Remiro hadde en svært god involvering som hindret scoring. Like etter var det Valverde sin tur til å prøve seg fra halvlangt hold. Vinícius stormet ned venstrekant for ente gang i løpet av kampen, men Real Sociedad klarte å klarere ballen, til tross for en flott tunnel fra Vinícius. Ballen endte opp hos Valverde, men nok en gang gjorde Remiro en god redning. En Ramos-heading i tverrliggeren ble avblåst for offside, men reprisen viste at det var en feil avgjørelse. Det var likevel ingen tvil om at Real Madrid hadde fått blod på tann, og virkelig ønsket å gå for en utlikning for pause. Marcelo skulle også få en mulighet for pause, men heller ikke brasilianeren klarte å overliste Remiro fra kort hold. Heldigvis for Real Madrid hadde heller ikke Isak tatt på seg avslutningsskoene i første omgang (de hadde han spart til andre), ettersom den unge svenske brant to store sjanser etter Real Sociedad-kontringer. Dermed sto det 0-1 til pause, til tross for store sjanser til begge lag. 

Copa-spøkelset hjemsøker Real Madrid nok en gang

I pausen gjorde Zidane grep, i form av at Luka Modric erstattet James Rodríguez. Like etter pause skulle det smelle igjen, og nok en gang var det Ødegaard som var sentral. Nordmannen fant Isak med en flott stikker, og svensken satte ballen i mål. VAR brukte likevel kort tid på annullere scoringen for offside. Noen minutter etter var Militão farlig frampå på et innlegg, men avslutningen ble for svak for å overliste Remiro. Noen minutter senere var Isak sterkest i boksen nok en gang, og svensken sendte Real Sociedad opp i 0-2 med en flott volley. Dermed var Zidanes cupspøkelse i ferd med å vise seg igjen, og Real Madrid hadde en skikkelig tøff oppgave foran seg de siste 35 minuttene.

Og verre skulle det bli. Et drøy minutt senere satte Isak inn 0-3 med nok en strålende avslutning fra innenfor sekstenmeteren. Dermed virket det som at alt håp var ute for Real Madrid. Det ville ikke Marcelo ha noe av. Brasilianeren ble spilt fri innenfor sekstenmeteren til Real Sociedad av Brahim Díaz, og der gjorde han ingen feil. Real Madrid-håpet levde fortsatt, og laget hadde nå fått blod på tann. Etter scoringen tok nemlig de helhvite over kampen, og bortelaget ble trykket langt bakover på banen. Vinícius var også vært nære ved å redusere til 2-3 noen minutter senere, men avslutningen fra skrått hold bøyde seg like utenfor krysset. 

Real Sociedad var ikke interessert i legge seg bakpå, til tross for det store Real Madrid-trykket etter reduseringen. Alguacíls mannskap fortsatte å presse høyt, og de skulle også få enda en scoring på Santiago Bernabéu. Slapt forsvarsarbeid av Marcelo gjorde at Isak fikk slå et upresset innlegg fra høyresiden, og Merino var iskald da ballen landet på høyrebenet hans. Dermed virket semifinale-håpet å være knust for Los Blancos. Fede Valverde fikk til en brukbar avslutning fra utenfor sekstenmeteren, men nok en gang sto Remiro i veien for Real Madrid-scoring. Heller ikke Benzema klarte å sette ballen i mål med en heading fra kort hold. Vinícius Jr. trodde han hadde utliknet, men brasilianeren ble avblåst for en hårfin offside. Vinícius var likevel ikke ferdig for dagen, og noen minutter senere driblet han halve Real Sociedad før han fant sin landsmann Rodrygo Goes på tvers av mål. Innbytteren gjorde ingen feil, og dermed var et knapt håp tent på Santiago Bernabéu. 

På overtid scoret Nacho Real Madrids tredje scoring etter flere gode avslutningsmuligheter. En corner skapte mye klabb og babb i feltet, men til slutt ble innlegget slått tilbake inn i boksen. Der sto Nacho og stanget ballen i mål. Real Madrid har nå to minutter igjen til å få den siste scoringen, men det var akkurat for kort for de helhvite. Dermed er Real Madrid ute av Copa del Rey etter et skikkelig drama i sluttminuttene på Santiago Bernabéu. 

Pmn6