Extra large  av6396
LYSGLIMT: Vinícius Júnior var ett av få lysglimt for Real Madrid i cup-exiten mot Real Sociedad.

Spillervurderinger: Real Sociedad (H)

Vinícius Júnior var den eneste Real Madrid-spilleren som imponerte i cup-exiten mot Real Sociedad.

Real Madrid 3-4 Real Sociedad
Estadio Santiago Bernabéu
Copa del Rey, kvartfinale
Torsdag 6.februar, kl. 19:00

0-1 Martin Ødegaard (22')
0-2 Alexander Isak (54') - Assist: Ander Barrenetxea
0-3 Alexander Isak ( 56')
1-3 Marcelo (59') - Assist: Brahim Díaz
1-4 Mikel Merino (69') - Assist: Alexander Isak
2-4 Rodrygo Goes (81') - Assist: Vinícius Jr.
3-4 Nacho Fernández (90+3') - Assist: Karim Benzema

Real Madrid tok i mot Real Sociedad i kvartfinalen av den spanske cupen i kveld, og det var dermed duket for en skikkelig godbit. Martin Ødegaard var tilbake på Santiago Bernabéu, og Real Madrid hadde vunnet alle kampene sine i 2020. Dette skulle Ødegaard og co sette en stopper for. Real Sociedad presset høyt når de kunne og var svært giftige på kontringer. Dette gjorde at La Real på et tidspunkt ledet hele 1-4 etter to scoringer av Isak, én av Ødegaard og én av Merino. Real Madrid sørget for spenning etter scoringer av Rodrygo og Nacho i sluttminuttene, men de klarte ikke å finne den siste scoringen. Dermed er Real Madrid ute av Copa del Rey. Et lyspunkt var det likevel å finne i denne kampen, og det var Vinícius Júnior. Brasilianeren imponerte stort i kveld, og han var også lagets soleklart beste spiller. 

Spillervurderinger: 

 • Alphonse Areola (2): Alphonse Aerola fikk fornyet tillit i Copa del Rey, men franskmannen kommer neppe til å utfordre Courtois etter denne prestasjonen. Han virket til tider usikker med ballen i beina, og han ble i tillegg avgjørende for kampen med den svake involveringen på Ødegaard-scoringen i første omgang. Var dette Areolas siste kamp for Real Madrid?
 • Nacho Fernández (3): Nacho var langt unna å overbevise i kveldens kamp. Etter å ha blitt helten i bortekampen mot Real Valladolid, var det mange som ønsket å gi spanjolen en ny sjanse i klubben. I kveld var Nacho særdeles svak på høyrebacken, og Real Sociedad skapte sjanse etter sjanse langs hans side. Det kunne fort stått langt mer enn 0-1 til pause dersom Nacho ikke hadde hatt lynraske Militão bak seg. Likevel bidro faktisk Nacho med nok en scoring, og han slo også et par gode innlegg i løpet av kampen. 
 • Éder Militão (3): Éder Militão leverte i kveld sin svakeste kamp i Real Madrid-drakten. Selv om han var viktig i enkelte situasjoner i første omgang var han langt i fra synkron nok med resten av forsvaret. Den bakre linjen lakk som en sil i kveld, og Militão må ta på seg noe av skylden for dette. I tillegg hadde han også en svak involvering på Mikel Merino sin scoring. 
 • Sergio Ramos (3): Kapteinen leverte ikke en veldig sterk kamp i kveld. Dessverre var han helt på bærtur flere ganger mens Real Sociedad kontret, og han klarte langt i fra å demme opp for mangelen på venstreback. Han var farlig frampå ett par ganger i motstanderens boks, men han laget også alt for mange frispark i de situasjonene. Kanskje han savner Mendy? En svak kamp av Ramos. 
 • Marcelo Vieira (3): Marcelo var tilbake i lagoppstilling i kveld, og det ble dessverre tydelig hvorfor Mendy har overtatt venstrebacken. Marcelo var som alltid villig offensiv, og han skapte også en del sjanser og sto for en scoring. Likevel åpnet han en motorvei langs venstresiden til Real Madrid gang på gang, og han var også svært svakt involvert i nesten samtlige scoringer. Absolutt ikke en imponerende kamp av brassen. 
 • James Rodríguez (3): James Rodríguez fikk starte en sjelden kamp i kveld, men den sjansen tok ikke colombianeren særlig godt vare på. Han var farlig frampå ved et par anledninger før pause, men det var tydelig at han var langt ifra kampform. Det defensive arbeidet trekker også prestasjonen ned, og Nacho fikk svært lite hjelp på høyresiden. James ble dermed erstattet av Modric i pausen. 
 • Federico Valverde (3): Fede Valverde har raskt blitt en publikumsfavoritt i Real Madrid, men i kveld leverte han langt i fra sin beste kamp. Han ble brukt i "Casemiro-rollen", og det er tydelig at den rollen kun kan fylles av en spiller i troppen. Han blir begrenset offensiv, og han er ikke god nok defensivt til å fylle den rollen. Han fikk noen avslutningsmuligheter, og han var heller ikke langt i fra scoring.
 • Toni Kroos (2): Toni Kroos ble byttet ut til pause mot Atlético Madrid, men i kveld var han tilbake i startelleveren. Tyskeren har levert en strålende sesong så langt, men i kveld var langt ifra hans beste kamp. Han var tilsynelatende helt uinteressert defensivt, og han klarte ikke så skape så mye offensivt som vi har blitt vant til å se denne sesongen. De lange Kroos-crosserne satt heldigvis fortsatt, men det kommer de alltid til å gjøre. 
 • Brahim Díaz (4): Brahim Díaz har levert varene i Copa del Rey, og derfor fikk han muligheten fra start i kveld. Spanjolen var noe bedre enn resten av lagkameratene sine, men heller ikke han imponerte nevneverdig. Han klarte å skape litt i første omgang, og det var også han som fant Marcelo på mesterlig vis i forkant av 1-3-scoringen. En OK kamp av Brahim. 
 • Karim Benzema (3): Det ble mye treere på børsen i kveld, og heller ikke Benzema spiller unna. Franskmannen har ikke vært i toppform den siste tiden, og han viste seg ikke fram fra sin beste side i kveld. Han fikk en assist på Nacho-scoringen, men det var stort sett det eneste spissen bidro med. 
 • Vinícius Júnior (7 BB): Hva skal man si om brasilianeren? På en ellers mørkt Real Madrid-dag skinner Vinícius så til de grader. Driblefanten sto for stort sett alt hjemmelaget skapte i løpet av kampen, og han hadde flere fantastiske "Vinícius-raid" ned venstresiden i kveld. Dessverre manglet det fortsatt litt sluttprodukt, men han klarte likevel å notere seg for en målgivende pasning. Svært god kamp av Vinícius, og soleklart den beste Real Madrid-spilleren. 

Innbytterne: 

 • Modric (3): Luka Modric ble byttet inn i pausen, trolig for å demme opp litt mer defensivt enn det James klarte i første omgang. Det lykkes han ikke med. Han var lite involvert framover og ble for lett i duellene med Real Sociedads midtbane. 
 • Rodrygo (4): Rodrygo Goes kom innpå for å prøve å sette litt fart i Real Madrid-angrepet, og det klarte han til en viss grad. Brasilianeren skrev seg på scoringslisten for første gang på en stund, og han var også driblevillig mot trette Real Sociedad-ben. Dessverre ble det ikke mer enn tendenser i det store bildet. 
 • Jovic (3): Jovic ble byttet innpå samtidig som Rodrygo, men serberen kan knapt ha vært borti ballen. Utenom å flytte seg for Vinícius på Rodrygo-scoringen var spissen helt usynlig. Ikke et godt innhopp av Jovic, som sliter med å finne seg til rette i Real Madrid. 
Pmn6