Extra large  degaard
FREMTIDIGE LAGKAMERATER? Alt ligger til rette for at Sergio Ramos og Martin Ødegaard skal bli lagkamerater innen et år eller to.

Valdano: - Ødegaard bør tenke seg godt om

Jorge Valdano mener at Martin Ødegaard kun bør returnere til Real Madrid dersom han blir fast i laget.

Martin Ødegaard har vært en av de store "snakkisene" i spansk fotball denne sesongen. 21-åringen har vært god for Real Sociedad denne sesongen, og har notert seg for seks mål og åtte målgivende pasninger på 23 kamper. Senest i midtuken spilte han en stor rolle i å sende Real Madrid ut av den spanske cupen. Etter oppgjøret blåste naturligvis debatten angående hans retur til Madrid opp igjen.

Slik situasjonen er nå så har Real Madrid og Real Sociedad en form for muntlig avtale om at han skal lånes ut i to sesonger. Dette er grunnet at det spanske fotballforbundet kun tillater offisielle etårsavtaler når det gjelder utlån. Nordmannen selv har også ytret sitt ønske om å bli i La Real neste sesong, selv om mange hevder at han er klar for en rolle i Real Madrid.

Carlos Carpio som er en av de fremste journalistene i MARCA skrev nylig at nordmannens rolle ikke bør være noe diskusjon, og at han må hentes hjem igjen. Spanjolen hevder at Ødegaard er klar for å få en lignende rolle som det Valverde har hatt i troppen denne sesongen. Nå har Real Madrids tidligere sportsdirektør, Jorge Valdano, også kommet med sine synspunkter om saken.

Det ville ikke vært dumt for han å bli i Real Sociedad i en sesong til. Han bør tenke seg godt om, og bare returnere til Real Madrid dersom han får en fast plass i laget. Han må ikke bare dra tilbake for å "se hva som skjer". Det vil være til hinder for hans utvikling.

Enn så lenge kommer uansett ingen avgjørelser til å bli tatt, og Ødegaard må bare fokusere på å levere stabilt og godt utover sesongen. En ting er hvert fall sikkert og det er at de høye herrene i Madrid er fullstendig klar over hans kvaliteter, og vil gå i dialog med Real Sociedad-ledelsen om 21-åringens fremtid når sesongen nærmer seg ferdigspilt.

Pmn6