Extra large  2rm2180thumb
FORMSPILLER: Vinícius Júnior har spilt seg opp i løpet av de siste kampene, og brasilianeren kan bidra med x-faktor mot Osasuna.

Før kampen: Osasuna (B)

Etter torsdagens cupfadese hjemme mot Real Sociedad venter en beintøff bortekamp i Pamplona mot Osasuna, og det på en lite gjestfri stadion som er langt fra Madrid-vennlig.

  • Osasuna - Real Madrid 
  • El Sadar, La liga Santander runde 23 
  • 09.02 Kl16:00 
  • Strive 

Trener Zinedine Zidane valgte å hvile flere viktige spillere i torsdagens kvartfinale mot Real Sociedad, noe som resulterte i at laget røyk på hodet og ræva ut av hele cupen. Om det var de taktiske vurderingen som har var hovedårsaken er vanskelig å si, og ofte er det alt for lett å være etterpåklok. Faktumet er dog at Real Madrid slapp inn nesten en tredjedel av alle målene de har gjort i løpet av hele sesongen i La Liga. Noe som igjen gir en diskusjon om det var årsaksammenheng mellom Zidanes taktiske vurderinger i forkant av kampen, eller om det rett og slett var ett godt gammeldags arbeidsuhell. 

En ting er sikkert, morgendagens kamp på El Sadar mot Osasuna kan ikke tas lett på og dersom man undervurderer laget fra tyrefekter hovedstaden ryker man på ett poengtap. I verste fall tap. De rødblå har så langt denne sesongen kun tapt seks kamper, og kun to hjemme på El Sadar. 

Tilbake til hverdagen 

Det blir ikke mer hverdag enn bortekamp mot Osasuna en søndags ettermiddag, og kampen i seg selv er det som kan klassifiseres som en transportetappe med høy velte-fare. For Real Madrid sin del blir det nok viktig å komme seg opp igjen på hesten, etter at laget røyk på en 21 kampers lang rekke uten tap. Zidane på sin side må bite i det sure eple og innse at det ikke blir noen Copa del Rey denne sesongen heller, ett trofe som nærmest virker forhekset for Zidane. For Osasuna blir dette en folkefest,spesielt med tanke på at de på langt nær har vært bortskjemt med besøk av de aller største lagene de siste årene. 

Casemiro, Thibaut Courtois, Ferland Mendy og Raphael Varane fikk alle etterlenget hvile. Firkløveret er nok klar til å starte denne kampen, noe som vil bli en kjærkommen vitamininnsprøytning. Alphonse Areola som for anledningen erstattet Courtois hadde langt fra noen stor dag på jobben, og den franske sisteskansen slapp blant annet inn en skikkelig brøler etter et skudd fra Martin Ødegaard. Mendy sin statistikk taler for seg selv,  for med venstrebacken fra start har Real Madrid knapt sluppet inn mål denne sesongen. Selv om hans offensive bidrag har vært noe mer sparsommelige, så har han utvilsomt vært en viktig tilvekst og han kommer nok utvilsomt til å spille en viktig rolle også i morgen.  

Det kommer til å bli en krigerkamp med mye trykk på en intim stadion, det er ikke tvil om det. Tidvis har det også vært stygge episoder på El Sadar når Real Madrid har kommet på besøk, senest i 2006 var det en episode det ble kastet lightere etter Iker Casillas. Osasuna som lag er heller ikke kjent for å spille vakker fotball, heller tvert i mot. På mange måter er Osasuna Spanias versjon av Stoke, som i sin tid hadde et tøffing-stempel iEngland når de først rykket opp til Premier League under Tony Pulis ledelse. I den anledning vil det nok komme svært godt med å ha Casemiro tilbake i laget, samtidig vil nok Varanes etterhvert enorme rutine også komme svært godt med. For det er defensivt Real Madrid har gjort det godt denne sesongen, og det er nok det man må lite på søndagen også. 

Los Rojillos

Pamplona-laget er av året nyopprykket til La Liga, men for de som har fulgt spansk fotball en stund er de på mange måter en gammel traver. Før nedrykket i 2013/2014-sesongen så hadde laget hele 33 sesonger på rad oppe i Spanias øverste divisjon.  De siste fem sesongene har de i all hovedsak spilt segunda-fotball, med unntak av 2016/2017-sesongen hvor de var oppe på lynvisitt for så rykke rett ned igjen.  Denne sesongen ser det derimot langt lysere ut, og det ser ut til at vi må forholde oss til Osasuna neste sesong også. I skrivende stund har Jagoba Arrasate og hans menn hele ti poeng ned til nedrykksumpa, noe som i utgangspunktet burde være en grei buffer. 

Det som derimot taler negativt for morgendagens hjemmelag er fraværet av Chimy Ávila, som er ute med en langtidsskade. Argentineren har vært blant ligaens aller beste offensive spillere denne sesongen med sine ni mål og to målgivende, klubbadressen gjør prestasjonen ekstra imponerende. De fleste av scoringen til Ávila må også sies å ha vært av det heller pene slaget. Arrasate blir nok nødt å lite på at Rubén García og Roberto Torres fortsetter å bidrar med mål, samtidig som at forsvaret snører greit igjen. 

Potensiell startoppstilling 

4-3-3: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Mendy, Casemiro, Valverde, Kroos, Isco, Benzema, Vinícius Júnior

Pmn6