Extra large  1vc6576
FORTSATT TABELTOPP: Real Madrid kom bakpå tidlig, men scoret hele fire ganger og sikret derfor tre nye poeng.

Osasuna 1-4 Real Madrid

Gjestene fra Madrid sikret tre poeng med mål fra fire ulike personer, og kun et baklengsmål.

Osasuna 1-4 Real Madrid
Estadio El Sadar, Pamplona
LaLiga Santander, runde 23
Søndag 9.februar, kl:16.00

1-0 Unai García (14') - Assist: Rubén García
1-1 Isco Alarcón (33') - Assist: Gareth Bale
1-2 Sergio Ramos (38') - Assist: Carlos Casemiro
1-3 Lucas Vázquez (84') - Assist: Karim Benzema
1-4 Luka Jovic (90+1') - Assist: Federico Valverde

Drømmen om løfte Copa del Rey-troféet gikk opp i røyk på torsdag da La Real ble for sterke, men allerede søndag ettermiddag var det en mulighet til å revansjere seg. Los Blancos tok turen til Pamplona hvor de skulle gjeste Estadio El Sadar der Osasuna ventet på motsatt banehalvdel. Forrige gang lagene møttes til dyst så scoret de to brasilianske ungguttene Vinícius Júnior og Rodrygo, men denne gang startet den ene på benken, mens den andre ble etterlatt i Madrid. Uansett så var det en slagkraftig startellever som stilte til start søndag ettermiddag, og intet annet enn tre poeng ville være godt nok. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Ramos, Mendy - Modric, Casemiro, Valverde - Bale (Lucas 71'), Benzema (Jovic 87'), Isco (Vinícius Júnior 82')

Osasuna: Herrera - Vidal, García, García, Estupinan - Torres (Cardona 77'), Brasanac, Moncayola (Merida 9'), Pérez, Arnaiz (Gallego 61'), García

Flott volley scoring 

Det var uten tvil vertene som åpnet oppgjøret best, og de ga gull gass fra start på El Sadar. Allerede et minutt ut i oppgjøret testet Nacho Vidal lykken fra utsiden av 16-meteren, men forsøket endte et par meter til side for mål. Et par minutter etter dette var de frempå igjen hvor Arnaiz denne gang kom til avslutning med press fra Ramos, igjen endte skuddet til side for mål. Noen sekunder etter dette ble Rubén García spilt i bakrom, og han dro seg innover i feltet, fintet avslutning og til slutt klemte han til, men Courtois gjorde en god jobb, og reddet mesterlig. Torres fikk muligheten på returen etter redningen, men skuddet endte et stykke over mål. Snaut ti minutter ut i oppgjøret kom gjestene til deres første halv-sjanse da Bale ble spilt i bakrom, men waliseren mistet ballen. Et kvarter ut i oppgjøret fikk vertene omsider lønn for strevet da Rubén García sendte et hjørnespark inn til Unai García som rev seg løs fra Casemiro og stup-headet ballen i mål til 1-0. 

Kort tid etter scoringen sendte Isco en ball gjennom til Benzema, hvor Herrera kom ut og gjorde målet mindre før franskmannen klemte til, men forsøket ble reddet av en forsvarer en meter før målstreken. Noen sekunder senere sendte Carvajal et innlegg inn mot Bale, og waliseren klemte til på volley, men forsøket endte i nettveggen. En halvtime ut i oppgjøret sendte Mendy et innlegg tvers gjennom feltet til back-kollega Carvajal som klemte til, men igjen ble skuddet blokkert i feltet. Real Madrid gjenvant hurtig ballen tilbake, og Carvajal sendte ballen mot Bale i feltet som stanget ballen en meter over mål. Drøyt ti minutter før hvilen kombinerte Isco og Mendy, hvor sistnevnte slo tvers gjennom feltet til Bale, men waliseren sleivet og ballen endte opp hos Isco som på lekkert vis klemte inn utlikningen på volley. Et par minutter senere forsøkte Benzema lykken fra tjue meter, men avslutningen endte langt over. Drøyt fem minutter før hvilen fikk Los Blancos et par hjørnespark, hvor det siste ble svingt mot bakre stolpe av Modric, og der ruvet Casemiro høyest. Han stusset ballen videre til Ramos, og kapteinen var iskaldt da han headet ballen i mål til 1-2. 

Jovic får hull på byllen

I den andre omgangen var det omtrent bare et lag på banen, og det var gjestene fra Madrid. Det tok ikke mer enn to minutter før den første sjansen ble skapt da Modric fant Benzema i feltet, men franskmannen headet over. Noen sekunder senere dro Modric seg forbi Estupinan på siden, og igjen fant han Benzema i feltet, men denne gang ble avslutningen blokkert. Drøyt fem minutter ut i omgangen forsøkte Iñigo Pérez lykken fra tjue meter på halv-volley, men forsøket endte en halv meter over lengste kryss. Et lite minutt senere mottok Rubén García ballen i feltet, og han sendte ballen tilbake mot hjørnet hvor pasningen kom fra, men Casemiro blokkerte forsøket utenfor. En drøy time ut i oppgjøret sendte Isco en flott ball i bakrom mot Benzema som dro seg innover i feltet, og klemte til fra skrått hold, men Herrera var med på notene og snappet forsøket. 

Med tjue minutter igjen å spille så sendte Modric et frispark inn i boksen, hvor en forsvarer headet rett til Isco. Midtbanespilleren tok ned ballen, og klemte til på volley, men Herrera reddet forsøket. Han ga en retur, hvor Varane forsøkte lykken fra kloss hold, men Herrera reddet igjen før det omsider ble vinket av for offside. Et kvarter før full tid kjempet Isco til seg ballen og satte fart fremover før han spilte Benzema. Franskmannen forsøkte å spille frem Isco i feltet, men pasningen var litt for hard og Herrera snappet den. Fem minutter før slutt så sendte Modric en ball mot Benzema i bakrom, hvor franskmannen slapp videre til Lucas Vázquez som kom stormende og satte inn 1-3 via hånden til Herrera. På overtid sendte Modric gjennom Valverde i bakrom, og midtbanespilleren fant Jovic på et touch, hvor den serbiske angriperen klemte ballen kontant i krysset på halv-volley til 1-4. Kort tid etter dette satte Iñigo Pérez ballen i tverrliggeren, og det ble det siste som skjedde i oppgjøret. Tre nye poeng var et faktum. 

Hva tenker du om kampen mot Osasuna? 

Pmn6