Extra large courtois
MÅNEDENS BESTE: Courtois har nådd toppformen denne sesongen.

Courtois kåret til beste LaLiga-spiller i januar

Belgieren har snudd opp ned på kritikerne og er nå kåret til beste La Liga spiller i januar. Han vant tre ligakamper og slapp inn kun ett mål.

Courtois har endelig fått orden på sakene sine. Forrige sesong var en stor skuffelse og mange pekte mot keepersituasjonen. Navas var lenge det ubestridte førstevalget og mange mente det ikke var nødvendig å signere en ny keeper i det hele tatt. Dermed ble Courtois kjøpt, til en relativt rimelig pris, og forventingene var høye. Courtois var hakket over Navas og var betraktet som en bedre keeper. Belgieren fikk nok unødvendig kritikk og var bare en liten del av problemet forrige sesong. Denne sesongen startet ikke perfekt heller. Noe av årsaken kan være usikkerheten rundt keeperplassen. Navas hadde vært en viktig brikke i CL-trippelen, samt at han var en favoritt blant fansen. Ingen så det som nødvendig å forsterke foran mål og det var strengt tatt ikke nødvendig. Det eneste argumentet var alderen. Navas er 33 og blir 34 senere i år. Courtois er 27, men blir 28 i mai. Sånn sett slipper Madrid å tenke på keeperplassen i 5 sesonger lenger hvis Navas ikke ble byttet ut. Courtois var også et større navn, som betyr mye for Perez. Courtois ble ansett som en unødvendig signering lenge, men ingen savner Navas nå.

Noe skjedde med laget etter 3-0 tapet mot PSG.  Hele laget løftet seg og få er bekymret. Madrid spiller med mye selvtillit om tiden og alt er mulig. Dette er også viktig for Courtois. Han var lenge kritisert og ansett som en unødig signering. Det var også usikkerhet rundt hvem som skulle starte kampene, fan favoritten eller stjernesigneringen? Med Navas i Paris er Courtois sikret førsteplassen og gjør en god jobb for å beholde den.

Real Madrid gikk på et 4-3 tap mot Real Sociedad i cupen, men slo tilbake mot Osasuna på søndag. Madrid møter Celta Vigo og Levante de førstkommende helgene, før Manchester City kommer på besøk 26.februar. Madrid har alle verdens muligheter til å vinne de neste ligakampene, samt få et godt resultat mot City på hjemmebane. Engelskmennene er ikke på sitt best i Premier League denne sesongen, men ser ut til å satse alt på suksess i Europa. Vi satser på at Courtois holder den gode formen ut sesongen!

Pmn6