Extra large ceballos
IKKE OPTIMALT: Dani Ceballos har enn så lenge ikke fått den Real Madrid-karrieren han hadde ønsket.

Ceballos: - Det er sånne du vil ha på ditt lag

Dani Ceballos sier i et intervju med MARCA at han ikke angrer på at han signerte for Real Madrid.

Forventningene var store når Real Madrid for snart tre sesonger siden hentet Dani Ceballos til klubben. Til tross for det enorme talentet som bor i han, klarte han ikke å vise det i Madrid, og var ikke en av de Zidane hadde mest tillit til. Midtbanespilleren er for tiden på utlån i Arsenal, og heller ikke der har ting gått på skinner for en skadeutsatt Ceballos. Nylig har han tatt en prat med MARCA.

Hvordan går det med Arsenal for tiden i Premier League?

Vi er inne i en liten treningsperiode nå uten kamper. Det er 13 runder igjen å spille, og vi har mye å spille om. Premier League er slik at du kan rykke mange plasser opp hvis man vinner tre kamper på rad. Vi er ti poeng bak Champions League-plassen, og nå er det på tide at alle drar i samme retning for å nå målet vårt. Personlig har jeg hatt det tøft, og vært gjennom den vanskeligste skaden i karrieren min som profesjonell spiller. Jeg har tatt det veldig rolig, siden legene sa jeg måtte det for å unngå at skaden ville bli verre. Jeg har imidlertid følt meg bra i to, snart tre uker og trenger nå bare å komme inn i kamprytmen igjen.

Hvordan pådro du deg skaden?

Det var i Portugal. I løpet av to måneder hadde vi spilt 17 kamper, og jeg var en av få som hadde spilt i nesten alle. På den tiden fortalte jeg Emery at så lenge kroppen min følte seg bra ville jeg spille i alle turneringer. Det kostet meg en skade, sånn er det, noen ganger må man lære av sine feil slik at det ikke oppstår igjen.

Hvorfor hadde du din rehabilitering på Valdebebas i Madrid?

Det medisinske apparatet til Arsenal og Real Madrid bestemte at det var best å gjøre det sånn. Jeg kan språket og kjenner til legene og fysioterapeutene i Madrid, så det var det beste å gjøre for min del. Jeg er veldig glad for den avgjørelsen, jeg tror det var det beste valget. Jeg var i Madrid i et og et halvt måned før jeg returnerte til London og gjorde medisinske tester for å se at alt var bra igjen. Nå handler det om å finne tilbake til dynamikken igjen.

Fikk du anledning til å møte dine gamle lagkamerater og Zidane?

Jeg snakket med presidenten og treneren, og jeg er takknemmelig ovenfor støtten de viste meg. De sa at jeg var en Real Madrid-spiller og at det ikke var noe problem å kunne være i Madrid for å få hjelp med skaden. Jeg kunne ikke blande meg inn i laget, men jeg følte meg likevel velkommen. Alle fortalte at de savnet meg, og det er en stolthet å kunne høre at du har gjort ting riktig. Treneren sa også at han følger med på Arsenal sine kamper, noe som det gjorde meg glad.

Hva lærer du i Arsenal?

Alt. Enhver spiller ønsker og på et tidspunkt spille i Premier League før man legger opp. Jeg er ung, elsker fotball og liker Premier League. Det er en liga som krever mer av deg fysisk enn i Spania, og taktisk og teknisk tar ligaen også store steg. Alle lag kan gjøre det vanskelig for de seks store, det er en svært tøff liga.

Er det ikke kjedelig i London på fritiden?

Ikke i det hele tatt. Jeg har alltid vært en som trives best hjemme sammen med familien min. På fritiden har jeg tatt initiativ til å lære meg engelsk. Det hender også at jeg går meg en tur. Målet mitt er å kunne snakke flytende engelsk.

Unai Emery har nylig skrytt av deg i et intervju, hva er dine opplevelser med han når han trente Arsenal?

Han var en av nøklene bak overgangen min. Arsenal er en gigantisk klubb, og når han kom hjem til meg og fortalte meg at han hadde fulgt med siden tiden i Real Betis, og virkelig ville ha meg så ble valget enkelt. Det å ha trenerens tillit er viktig når du skal prestere på ditt beste, og Unai viste meg nettopp det. Han sa jeg ville være en viktig del av laget. '

Hva tenker du om ansettelsen av Mikel Arteta?

Han kommer til å bli en god trener. Arteta har lært av Pep, og har en filosofi jeg tror vil passe bra inn i dette laget. Det er sant at han har kommet inn på et vanskelig tidspunkt, men mentalt sett er han det beste valget i denne situasjonen. Siden jeg kom tilbake fra skaden har jeg jobbet under hans ledelse i et par uker, og nå er det opp til meg å vise at jeg bør spille.

Hvordan er garderobe-forholdet?

Jeg tilbringer mye tid med Hector Bellerin, som jeg ser på som en venn, selv før jeg dro til Arsenal. Han gjør livet mitt mye lettere uansett hvilke problemer jeg har. I tillegg er spillere som Ozil og Lacazette fantastiske. Det er mange gode og sultne spillere.

Hvordan definerer du din spillestil?

Jeg er en spiller som har et godt blikk for spillet, og de siste årene har jeg tatt steg defensivt også. Før var det nok å ha tekniske kvaliteter, men nå ser trenerne i større grad etter komplette spillere. 10'er-rollen er i ferd med å forsvinne, og det viktigste nå er å ha evnen til å slå de riktige pasningene og jobbe hardt i tillegg. 

Du la nylig ut en tweet der du skrøt av Toni Kroos, hvordan var det å spille sammen med han?

De to årene jeg spilte i Madrid, ville alle spille med han. En kald fotballspiller, som aldri bukker under for presset i de tøffeste øyeblikkene. Han forstår fotball bedre enn de aller fleste, og det gjelder ikke bare når han har ballen i beina. Han er veldig intelligent i press-spillet også. I Champions League-finalen i Kiev ble vi satt under hardt press av Liverpool, og jeg så spillere som Ramos, Modric og Ronaldo bli stresset, men aldri Kroos og Benzema. De var rolige, ville alltid ha ballen og det er slike spillere du vil ha på ditt lag. 

Ønsker du å komme tilbake til Real Madrid?

Akkurat nå tenker jeg ikke på det, fokuset mitt er kun på Arsenal. Gjør jeg det bra her vil det åpne seg muligheter.

Har du tenkt på hva du vil gjøre den dagen du legger opp?

Jeg vil være involvert i fotball, enten som trener eller sportsdirektør. Jeg ønsker å fokusere på en ting, og det er kontroll av spillere. Jeg tror kontroll er det som definerer en spiller.

Kilde:  Dani Ceballos - Intervju med MARCA på spansk

Pmn6