Extra large img 2286
DUELL: Martin Ødegaard har vist at han kan være avgjørende uansett om han har dagen eller ikke.

Ødegaard scoret da La Real tok et viktig steg mot cupfinalen

Martin Ødegaard scoret når Real Sociedad tok en svært viktig seier mot Mirandés og det begynner å lukte Copa del Rey-finale av klubben fra San Sebastián.

Nordmannen hadde en ganske anonym førsteomgang frem til han banket ballen i mål og ga La Real en viktig 2-1 ledelse like før pause. 

Martin sitt første skudd fra 20 meter ble reddet av Mirandés-målvakten, men han fikk lite hjelp av forsvaret sitt. Returen havnet hos Portu og skuddet hans ble også reddet, men da dukket Ødegaard opp igjen og dunket ballen i mål. 

21-åringen har tre mål i Copa del Rey denne sesongen og kveldens scoring er hans sjuende mål totalt. Dette var en solid opptur for nordmannen som måtte stå over baskerderbyet mot Athletic forrige helg.  Ødegaard har uten tvil levert bedre kamper denne sesongen, men viste tidvis at han er en spiller av verdensklasse. På scoringen er han hjernen og arkitekten for hele angrepet, før han til slutt er på riktig plass og banker inn ballen.

Ødegaard burde også fått en assist tidlig i andre omgang da han på enestående vis spilte Portu alene med keeper, men den spanske kantspilleren klarte ikke å overliste Limones i Mirandes buret. Selv om han store deler av krigeroppgjøret var anonym, viste han for alvor sine styrker i perioder. Rett vendt i mellomrommet er han en enorm trussel for ethvert forsvar og når han i tillegg tester skuddfoten er han mer uforutsigbar for motstanderne sine.

Mikel Oyarzabal sendte La Real i ledelsen etter et iskaldt straffespark skaffet av Portu, men gjestene svarte i det 39 minuttet. Aias var både dyktig og heldig når han satt ballen bak Alex Remiro som kastet seg forgjeves. Ødegaard sendte Real Sociedad som kjent opp i en 2-1 ledelse før pause og det ble også sluttresultatet. Baskerklubben har dermed et godt utgangspunkt før returkampen i Copa del Rey-semifinalen. 

Returoppgjøret spiller fjerde mars, men selv om Real Sociedad har et godt utgangspunkt må ikke Mirandes undervurderes på eget gress. De har nemlig slått ut Celta Vigo, Sevilla og Villarreal på Anduva som tar nesten seks tusen tilskuere. 

Tror dere Ødegaard og Real Sociedad går til finalen?

Pmn6