Extra large marcelo
SVAKESTE LEDD: Marcelo og Bale.

Laget er ikke bedre enn de svakeste ledd

2-2 mot Celta Vigo på søndag var et dårlig resultat. Med Barcelona kampen i syne, burde Madrid vunnet komfortabelt. Madrid er fortsatt på topp i ligaen, men kun med et poeng. Kan man skylde på Zidane sin rotasjon taktikk?

Bale har det vært skrevet mye om den siste tiden. Denne sesongen har på mange måter vist oss at Bale er uinteressert og uinspirert. Han virker ulykkelig og utilpass. Det har også blitt sagt at han forlot kampene 15 minutter før slutt under skadeoppholdet. Med Marcelo er problemet annerledes. Santiago Solari, som fikk noen måneder som hovedtrener i fjor, valgte bevisst å benke Marcelo. Han skyldte på formen og de defensive ferdighetene. Reguilón fikk muligheten istedenfor og gjorde ingen dårlig jobb. Allikevel mente man at Marcelo burde spille og det fikk han øyeblikket Zidane gjorde sitt comeback. Kanskje Solari gjorde rett allikevel? Det skjønner nok Zidane nå.

Mot Celta Vigo var det tydelig. Marcelo bidro med en assist og er en fantastisk ballkunstner. Men Celta angrep alltid mot venstresiden, de angrep Marcelo. Hvorfor gjorde de det? Jo, de angrep det svakeste leddet. Marcelo har vel aldri vært kjent for sine defensive ferdigheter og det er mange som overgår Marcelo på dette. Marcelo er derimot en fantastisk offensiv spiller og tilfører Madrid det lille ekstra i angrep. Nå til dags, i en alder av 31, er ikke fysikken den samme lenger. Marcelo sliter med å henge med og er ofte ute av posisjon. Det beste eksempelet på dette er første CL-semifinalen mot Bayern i 17/18-sesongen. Marcelo sto nede ved cornerflagget når Kimmich løp opp på kanten og scorte. Du kan ikke være mere ute av posisjon enn dette. Marcelo gjorde derimot opp for seg med scoring i samme kamp, men dette bekrefter teorien. Marcelo er en fantastisk offensiv spiller, men er svak defensiv. Dermed er det riktig at Mendy fortjener plassen foran brasilianeren og det har han også fått.

Bale trenger man ikke å si mye om. Mot Celta viste han frem litt fysikk og kom til noen få halv muligheter. Allikevel virker han uninteressert. Han jobber ikke livet av seg lenger og velger å kaste bort muligheter på uoppnåelige langskudd. Bale er selvfølgelig ikke favoritt spilleren til Zidane, men han må  jo få muligheten. Madrid kan ikke basere seg kun på Rodrygo og ihvertfall ikke Vázquez. I tillegg vet vi jo at Bale overgår begge disse på toppnivå, men spørsmålet er om Bale selv ønsker å bistå Madrid på sitt beste. Fansen har iallefall snudd litt og applauderte Bale når han ble byttet ut på søndag. Kanskje de har fortstått at det ikke hjelper å pipe og bue på en allerede misfornøyd med spiller.

Vi kommer til å få se Marcelo og Bale spille flere kamper denne sesongen. Mendy og Rodrygo bør få hvile mellom slagene. På papiret er det jo heller ikke katastrofe å starte disse to mot svakere motstand.  Det er åpenbart at Zidane kjenner sin første-ellever, men han er også glad i å rotere. Man kan uansett ikke gi Zidane skylden for valgene på søndag. Madrid tar imot Manchester City neste uke og møter Barcelona helgen etter. Madrid ønsker å slå tilbake etter fjorårets CL-fiasko, samt at de har en gylden mulighet til å ta ligagullet fra Barcelona. Vi trenger våre beste menn i toppform. La oss bare håpe at Bale og Marcelo klarer å heve nivået bittelitt mot slutten av sesongen.

Hva tenker dere?

Pmn6