Extra large  av13701thumb
POTENSIALE: Samtlige med hjerte for Real Madrid ønsker at Luka Jovic skal bidra i større grad enn i første halvdel av sesongen.

Blir innbytterne avgjørende fremover?

Det vil bli forventet mye av spillerne på benken når Real Madrid går inn i en knalltøff periode.

En periode med mange utfordrende kamper kan gjøre det vanskelig å velge den mest optimale startelleveren. Spillerne som sitter på benken kan bli avgjørende i perioden som venter.

Når man ser på terminlisten, venter det en rekke tøffe kamper for Real Madrid. De møter Manchester City i utslagsrundene i Champions League og El Clasico er klemt inn mellom disse kampene, det samme er tre andre kamper i LaLiga.

Klubben jakter nasjonale og internasjonale titler, nøkkelen til suksess vil være å opprettholde gode prestasjoner gjennom alle kampene, og Zinedine Zidanes innbyttere vil være avgjørende.

Så langt denne sesongen har Luka Jovic, Vinicius Junior og Luka Modric vært klubbens mest brukte erstattere. Hvis man kommer fra benken, må prestasjonene være sterke nok til å utgjøre en forskjell i disse avgjørende kampene. Her er en oversikt over hva de mest brukte innbytterne kan bidra med:

Luka Jovic

Da Real Madrid først kjøpte Luka Jovic, ble den serbiske landslagspilleren utnevnt som Benzemas erstatter for framtiden. Av alle spillerne på laget har Jovic blitt byttet inn flest kamper, nemlig ved hele femten anledninger.

Han har evnen til å komme inn som en trussel og måltyv, men har ikke fått muligheten til å vise det i stor grad denne sesongen. Det var godt for samtlige Los Blancos-fans å se han klinke ballen inn mot Osasuna. Selv om uttellingen ikke har vært storslagen, gjør han likevel mange av de rette løpene og plasserer seg godt. Å sette ballen i mål regelmessig er det neste steget for serbieren. 

Jovic har for øyeblikket to mål og to assist, han vil helt sikkert jakte flere mål i den avgjørende sesongavslutningen. Hvis Zidane velger å bruke Jovic som innbytter, vil han gjøre sitt ytterste for å benytte anledningen når laget trenger det som mest – spesielt i de store kampene mot City og Barcelona.

Vinicius Junior

Med Eden Hazard tilbake fra skade, fungerer Vinicius som backup på venstrekanten og brasilianeren har kommet fra benken 14 ganger denne sesongen. Vinicius har kun spilt 90 minutter i tre kamper.

Dette lar imidlertid Vinicius muligheten til å komme på banen og ha muligheten til å være en gamechanger for laget, noe han har vist ved flere anledninger. Utover friske ben bringer han kreativitet som kan ødelegge for motstanderne. 

Hazard har nylig kommet seg etter langvarige skader og vil sakte returnere til startelleveren. Vinicius vil derfor bli en avgjørende innbytter for Zinedine Zidane og klubben.

Luka Modric

Siden starten av sesongen har det variert for kroaten om han har vært i startelleveren eller startet på benken. Etter 35 kamper har Modric bare startet 16 kamper for Los Blancos.

Grunnet imponerende midtbanetalenter og en noe synkende karriere, har 21 år game Fede Valverde gjort plassen til sin. Denne endringen var oppsiktsvekkende for noen, men har gjort laget sterkere.

Den nåverende dynamikken mellom Kroos, Casemiro og Valverde har raskt utviklet seg til en bunnsolid midtbanetrio. Å benytte Modric som innbytter hjelper laget å beholde kontrollen i oppgjørene. Spesielt hans pasninger, teknikk og erfaring gjør ham til en av de sterkeste innbytterne Zidane har å sette inn.

Pmn6