Extra large rodrygo goesss
VRAKET: Rodrygo Goes har blitt vraket fra Real Madrid-troppen de siste ukene.

Hvor har det blitt av Rodrygo?

Zinedine Zidane har valgt å vrake Rodrygo Goes fra de tre forrige kamptroppene i LaLiga.

Forventningene til Rodrygo i forkant av denne sesongen var ikke særlig høye. Det var bred enighet om at man hatte hentet en svært talentfull unggutt fra Brasil, men at han først og fremst var en Real Madrid Castilla-spiller. De forventningene skulle raskt endre seg når han kom inn til sin LaLiga-debut 25.september mot Osasuna og banket inn en vidunderlig scoring.

Etter scoringen mot Osasuna begynte brassen gradvis å spille seg inn til en plass i elleveren, og spesielt Champions League-kampen på Bernabéu mot Galatasaray huskes som kvelden der 19-åringen scoret tre mål. I LaLiga har det dog ikke gått like bra foran mål, og siden scoringen mot Osasuna 25.september, har han notert seg for en ytterligere scoring, mot Leganés.

19-åringen har altså totalt notert seg for 18 kamper for Real Madrid denne sesongen, der tolv av de har kommet i LaLiga. De tre siste serierundene har han dog ikke vært å se på banen, faktisk ikke engang på benken. Eksakt årsak til det vites ikke, annet enn at Zidane selv har tatt beslutningen om å ikke ta han med i kamptroppene.

Det er likevel ingen grunn til uro. For det første må man aldri tvile på Zidane når det gjelder behandlingen av slike spillere. Klubbens unggutter har gang på gang gått ut i media og skrytt av franskmannen og hans kvaliteter hva angår å hjelpe de yngre. I tillegg må man huske på at Rodrygo allerede er langt foran skjema. Hvis noen hadde sagt før sesongen at 19-åringen ville stå med syv mål og to målgivende pasninger på 18 kamper, så hadde definitivt undertegnede ment at det hadde vært en svært lovende debutsesong.

Det som blir viktig for brassen de gangene han nå ikke er med i troppen, er å gjøre alt han kan for å vise seg frem på trening. Det er sant at han har hatt en meget god debutsesong, men det er fremdeles mye han må jobbe med naturlig nok, Han spiller veldig ofte på det enkle, noe som er litt dumt siden han helt klart fra Santos-tiden viste at han har ekstrem-kvaliteter hva angår å dra av spillere.

Men alt dette kommer seg med tiden. Det er ingen grunn til å bekymre seg. Det er snakk om en 19-åring som har 15 gode år igjen.

Pmn6