Extra large  n0y3497
SIST: Real Madrid og Manchester City møttes til dyst i pre-season i 2017, men denne gangen blir det full alvor i Champions League.

Redaksjonens tanker: City-kampen

Vi har tatt temperaturen i redaksjonen i forkant av den store Champions League-åttendsfinalen mot Manchester City.

Neste uke er det duket for en skikkelig storkamp fra Santiago Bernabéu, når Real Madrid skal ta imot de regjerende engelske mesterne, Manchester City, i åttendedelsfinalen av Champions League. Kampen er også spesiell på flere måter. Real Madrid skal prøve å igjen hevde seg som en av de absolutt store i mesterligaen, mens Manchester City enda ikke har vunnet den prestisjetunge turneringen. I tillegg ble de lyseblå fra Manchester i forrige uke dømt av UEFA for brudd på Financial Fair Play-reglementet, og er derfor utestengt av Champions League i de to kommende sesongene. Det er altså mye som står på spill i forkant av storkampen, og vi har derfor bedt tre medlemmer av redaksjonen i Real Madrid Norge om å svare på de store spørsmålene. 

Manchester City er utestengt fra Champions League i de to kommende sesongene. Hvordan kan dette påvirke møte med Real Madrid?

Andreas Svae: Det kan streife begge veier tror jeg. Enten så får City en boost ettersom dette er den eneste sesongen på tre år de har mulighet til å vinne Champions League-tittelen på. Eller så får de kalde føtter og samtidig får et enormt press på seg, så at de feiler. Men dette er profesjonelle fotballspillere, så jeg tror City-laget møter til kampen som det skulle vært hvilken som helst annen åttendedels-finale i CL.
Michael Tholstrup: Jeg tror ikke dette påvirker den kommende kampen i det hele tatt. City finner sikkert en vei på å komme seg ut av sanksjonene satt, slik de aller fleste klubber gjør i fotball, dessverre. Det jeg dog tror kan være et problem er at det begynner å brenne under beina på Pep Guardiola om de ikke avanserer fra denne runden, så han kommer til å gjøre en gode jobb i forberedelses-fasen mot en klubb han kjenner godt fra tidligere. Det mener jeg er det som kan skape problemer, ikke noen sanksjoner og slikt.
Martin Hellerud: Jeg tror ikke det vil ha noen spesiell påvirkning på disse to kampene. Hvis så så vil det eventuelt bli en litt annen desperasjon, og mest sannsynlig stemning, på Etihad om Real Madrid skulle sikre seg et godt utgangspunkt etter oppgjøret på Santiago Bernabéu. Jeg tror at ettersom City ennå har til gode å gjøre det godt i Champions League så er det den samme sulten i troppen for å gjøre det godt og for å slå ut Real Madrid. Men som sagt, den siste halvtimen på Etihad kan bli litt spesiell hvis City for eksempel må jakte scoring.

Eden Hazard har nettopp returnert fra en langtidsskade. Burde han starte mot Manchester City?

Andreas Svae: Det er et godt spørsmål, men svaret er nok ja. Selv med litt rusk i comebacket mot Celta Vigo, glimtet belgieren til og lagde et straffespark som ble til mål. Selv ville jeg sett at Hazard er mer aktiv foran mål, han har en tendens til å bli en for stor del av det oppbyggende spillet, at han ikke er fremme der når hele angrepet skal avsluttes. Men ettersom Rodrygo ikke har fått spilletid i det siste, og Bale ikke er 100% i form så tror jeg et samarbeid med Hazard, Benzema og Vinicius kan være perfekt.
Michael Tholstrup: Ja, det syns jeg egentlig. Vinícius Júnior har levert stigende prestasjoner i tiden Hazard har vært ute med skade, men han har ikke "gjort plassen til sin". Derfor burde Hazard som per nå er den beste spilleren starte. I tillegg har Vinícius Júnior bevist at han kan levere godt fra benken, så jeg tror derfor at det er den beste løsningen.
Martin Hellereud: Ja, det syns jeg. Det ser ut til at Zidane sin vurdering med å drøye det med å bruke han i kamp var korrekt, for jeg syns han så frisk ut mot Celta Vigo. Hadde vi fått sett en Hazard-variant anno september 2019 så hadde jeg sagt det motsatte. Men siden han så såpass pigg ut så syns jeg han skal starte mot City, men jeg er veldig sikker på at han ikke spiller hele kampen. Da kan det være flott å få inn en Vinicius Jr. på den kanten, mot slitne City-bein.

Hva er det viktigste Real Madrid gjør den neste uken for å forberede seg til å møte et av verdens beste lag?

Andreas Svae: Sånn rent kampmessig, så håper jeg laget terper den siste delen i et angrep, for Real Madrid vært for dårlig på å omsette mange av sjansene sine(selv om de leder La Liga og er CL-åttendedels). Samtidig fortsatt fokusere på det de har gjort defensivt de fire siste månedene, og tenke tilbake på utslagsrundene som var for to, tre og fire sesonger siden i Champions League. Men fokuset til spillerne før en sånn kamp, er min minste bekymring.
Michael Tholstrup: Real Madrid skal gjøre akkurat det Real Madrid gjorde de tre sesongene de løftet Champions League-troféet på rad. Zidane kan dette, Ramos kan dette, Benzema kan dette osv. Real Madrid trenger ikke å gjøre noe annet enn akkurat det de bruker å gjøre i forkant av slike kamper. En ting som dog er sikkert er at Mendy må drilles inn i startelleveren, for han MÅ starte mot City. Noe som også kan være spennende er om Zidane trener inn ulike varianter av formasjoner og lag-sammensetninger, men jeg tror at Zizou har full kontroll på dette. Jeg er ikke bekymret i det hele tatt.
Martin Hellerud:  Å unngå skader. Det er et kjedelig og veldig repeterende svar, men jeg føler virkelig at det er det viktigste for Los Blancos før det første oppgjøret. Nå venter Levante på bortebane i helgen, og den kampen må virkelig vinnes - men om man skal tenke på City-kampen så må det være at alle friske og raske. På en annen side så kan vi fort se at innbytterne vil få en viktig rolle, og jeg personlig hadde veldig gjerne likt å sett Luka Jovic fra start mot Levante. Da hviler du for eksempel Benzema til kampen mot City, mens Jovic får sårt tiltrengt kamptrening. Foruten om de to så ser jeg ikke noen spesielle tiltak Zidane skal gjøre mot Levante med tanke på City-kampen. Hvis man skal se på det rent taktiske så vil jo Real Madrid måtte forberede seg på å ha mindre ball enn City, noe de aller fleste lag i verden har. Derfor er det viktig å ha lite avstand mellom lag-leddene, bevege beina fort og holde balansen i forsvarsarbeidet. Når det kommer til kontringer så er det noe Real Madrid «alltid» har vært gode på, og med Eden Hazard, Karim Benzema og kanskje til og med en revansjelysten Gareth Bale fra start så tror jeg det kan bli et kampklima som passer Real Madrid - hvis forsvaret holder. Det blir veldig viktig å score det første målet - den typiske fotball-klisjeen!

Hvem holder du som favoritt en uke før storkampen?

Andreas Svae: Real Madrid. Sett alt opp mot hverandre, hvordan de har gjort det denne sesongen, hvilket press lagene har mot seg, så tror jeg Real Madrid tar dette over to kamper. Jeg spår 2-1 til Real Madrid på Bernabéu og 1-1 på Etihad. 
Michael Tholstrup: Manchester City er favoritter. Det er de som har alt å tape. Real Madrid ble dømt nedenom og hjem igjen forrige sesongen, og det var ikke store forhåpninger i forkant av denne heller. Real Madrid har prestert over forventning, mens Manchester City har prestert under forventning. Tross dette så er Manchester City fortsatt favoritter i mediene, og sånn kommer det til å være helt til første oppgjør er spilt neste uke. Da får kritikerne se hvor feil de har tatt, og at Real Madrid igjen får tilbake "favorittstempelet" som de helt klart skulle hatt i forkant av oppgjøret. Manchester City er en klubb som er så ekstremt mye mindre enn Real Madrid både historisk og i Champions League.
Martin Hellerud: Hadde du spurt meg for en uke siden hadde jeg sagt 55/45 i favør Real Madrid, en uke før der hadde jeg sagt 60/40, mens noen uker før der hadde jeg nok sagt fordel City. Jeg syns det er utrolig vanskelig å si. Jeg er en stor beundrer av det City-laget Pep har satt sammen, men de defensive sprekkene de har hatt de siste månedene gir meg håp. De er fortsatt helt vanvittig gode offensivt, og jeg blir veldig overrasket om de ikke scorer minst to mot Real Madrid over to kamper, men de har vært svake defensivt både i Premier League og Champions League, så det gir meg håp. Her jeg sitter i dag så vil jeg si at det er så klink 50/50 som man får det, basert på lagenes form, historikk også videre.
Pmn6