Extra large champions league
VIKTIG UKE: Det er mye som kan bli avgjort denne uken for Real Madrid.

Sesongdefinerende uke i vente

Det er mye som kan bli avgjort den kommende uken. Shayan Jalilian kommenterer.

Fotballen er en merkelig idrett. For bare et par uker siden snakket alle om hvor gode Real Madrid igjen hadde blitt, og at man var i rute i alle turneringer. Samtidig var Barcelona i ubalanse, et lag som har gjort det så vanskelig for seg selv økonomisk, at de  måtte hente en danske som Martin Braithwaite fra Leganés. Nå, kort tid senere, er Real Madrid på ny i en vanskelig situasjon.

Februar har ikke vært en god måned for Real Madrid. Det hele startet den 6.februar med at man røk ut av Copa del Rey på Santiago Bernabéu mot Real Sociead. Ti dager senere ble det poengdeling og 2-2 mot Celta Vigo, og i går ble det 1-0-tap borte mot Levante. Los Blancos har kun tatt et av seks mulige poeng på de to siste kampene, og ligger nå på 2.plass i LaLiga, to poeng bak Barcelona.

Real Madrid har nå kun vunnet en av de siste fire kampene sine, der seieren kom mot Osasuna. I tillegg har man sluppet inn mål i alle de fire kampene. I tillegg haltet Eden Hazard ut med en ny skade i gårsdagens kamp, noe som gjør at man på ny trolig må klare seg en god stund uten den belgiske stjernespilleren, som skulle være redningsmannen denne sesongen.

Det er absolutt grunn til å være bekymret, men undertegnede er ikke særlig overrasket. Dette laget skriker etter forsterkninger offensivt. Talentet er der, men de spillerne man har nå er altfor lite produktive offensivt. Eden Hazard og Jovic har til sammen scoret tre mål i serien denne sesongen. Mariano er ute i kulden, Lucas Vazquez er bare ikke bra nok og Vinicius og Rodrygo er for unge og urutinerte til at man skal forvente at de skal score målene laget trenger. Dette er et stort problem, spesielt siden Benzema også har sluknet de siste månedene. Franskmannen står med en scoring på de ni siste kampene - da blir det vanskelig for Real Madrid.

Uansett så er faktum det at en svært viktig uke venter for Real Madrid, der to av kampene som kan avgjøre sesongen skal bli spilt på Santiago Bernabéu. På onsdag venter Manchester City i Champions League, og neste søndag tar de katalanske gigantene turen for å krige om LaLiga-tittelen. Med seier der, vil Real Madrid på ny være et poeng over Barcelona, men taper man, da får Barcelona en luke på fem poeng. Det er med andre ord som Zidane sier; en uke der alt vil stå på spill.

Pmn6