Extra large benzema
MOTIVERT: Karim Benzema ser frem til oppgjøret mot Manchester City på onsdag.

Benzema: - Vi må vinne alt

Karim Benzema har blitt intervjuet av UEFA i forkant av onsdagens kamp mot Manchester City.

Real Madrid forbereder seg i disse dager til onsdagens åttendelsfinale i Champions League der Manchester City er motstander. De siste dagene har det vært en del uro i Real Madrid-leieren. Barcelona har tatt tilbake tabelltoppen i LaLiga, Eden Hazard er ute i opptil to måneder og klubben går inn i en sesongdefinerende uke. Karim Benzema har i den anledning tatt en prat med UEFA.

Alt som handler om Champions League er fantastisk. Følelsene er annerledes og presset er større. Du vet aldri om du har nådd toppen av din karriere, siden man alltid ser etter perfeksjon. I Real Madrid må vi vinne alt.

Det er nå elleve år siden du kom til Real Madrid, hvordan føles det?

Jeg er glad og stolt. Det har vært vanskelige øyeblikk, men det er en del av karrieren min. Jeg tenker ofte på 2009, og den veien jeg har hatt, og alle de kampene jeg har spilt for denne fantastiske klubben. Jeg er veldig stolt og håper det varer i mange år til.

Hva betyr Champions League for Benzema?

Det betyr mye. Det er en annerledes følelse rundt det. Det er ikke sånn at man ikke gir alt i andre turneringer, men i Champions League gir man alltid det lille ekstra. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men alt som omhandler Champions League er fantastisk.

Dere møter Manchester City i åttendelsfinalen, hva tenker du om det laget dere skal spille mot?

Manchester City er et godt lag med en fantastisk trener. Det er et lag som besitter svært gode ferdigheter og som liker å holde ballen i laget. Det kommer til å bli en jevn kamp. Planen vår er å vinne, som alltid. Vi analyserer alltid våre motstandere, men fokuset ligger hovedsaklig på våre egne prestasjoner.

Vi har et inntrykk av at Benzema er som en flaske god vin og blir bedre med alderen...

Jeg jobber alltid hardt. Fysisk føler jeg meg veldig bra, og er veldig godt trent. Jeg trener alltid i styrkerommet, og på banen har det gått bra. Jeg har scoret en del mål de siste sesongene. Samtidig bidrar jeg med målgivende pasninger, noe som også er fint. Jeg liker laget mitt, og det er det som er så gøy med fotball. Det å kunne jobbe hardt for å vinne sammen.

Tror du at denne sesongen er en av din karrieres beste?

Du kan aldri vite om du presterer på ditt beste, siden en spiller alltid ønsker mer. Jeg har likevel nådd et veldig høyt nivå, og gjør alt jeg kan for å bli enda bedre, noe jeg også tror at jeg kan bli.

Hvordan klarer du å alltid presse grensene for å bli litt bedre?

Det er den jobben dere ikke klarer å se. Det er alt det som foregår utenfor banen som har en innvirkning på dette. Det er alt fra hvile til det å spise riktig mat. På banen har alle gode kvaliteter, og noen unike evner. Alle jobber på ulikt vis, og utenfor banen kan man også gjøre de riktige tingene slik at prestasjonene på banen skal bli bedre.

Hva er målet denne sesongen?

I Real Madrid er målet å vinne alt. Det er ikke nok å prøve, vi må vinne alt. Med det sagt, man trenger flaksen på sin side. Det er viktig å treffe toppnivået i riktige øyeblikk. Jeg sier ikke at det er bra å tape, men når det skjer så setter man spørsmålstegn til seg selv, og finner gjerne motivasjonen til å slå tilbake. Denne sesongen ønsker vi å oppnå gode ting, blant annet i ligaen og i Champions League.

Vil du si at du har blitt en leder i dette laget etter snart tolv sesonger i klubben?

Det å bli leder er noe som kommer av seg selv naturlig. Jeg er tredjekaptein i klubben nå. Jeg jobber hardt hver eneste dag for å være i startelleveren, for å hjelpe mine lagkamerater og for å kjempe for posisjonen min. Som jeg alltid sier, er det min jobb å hjelpe lagkameratene mine når det butter imot. Det er det jeg gjør. Og er veldig glad for det. 
Pmn6