Extra large bale  hel0054 h1thumb
UBESEIRET: Los Blancos er faktisk ubeseiret mot Manchester City i Champions League.

Manchester City sin historie i Champions League

Et av Europas beste lag venter Real Madrid i åttendelsfinalen og vi har tatt en titt på Manchester City sin historie i Champions League.

2011-12

Laget gikk glipp av Champions League-fotball sesongen før, men endte på en tredjeplass i Premier League som kvalifiserte dem til Europas toppkonkurranse for første gang på 32 år.

De havnet i en tøff gruppe og havnet umiddelbart under press for å komme seg til utslagsrundene etter uavgjort hjemme mot Napoli og tap mot Bayern Munchen. De vant begge oppgjørene mot Villarreal og det Roberto Manchinis menn et håp om nå åttendelsfinalen, men de trengte et mirakel etter et 2-1 nederlag mot Napoli i Italia.

En sterk 2-0 seier over Bayern på den siste kampdagen var derimot ikke nok, da Napoli vant i Spania og City ble eliminert. Laget endte opp med 10 poeng og den poengfangsten hadde vært nok til å komme videre fra seks av de åtte gruppene den sesongen.

2012-13

Et seedingsystem, basert på tidligere europeiske prestasjoner, resulterte i at City ble trukket i nok en tøff gruppe bestående av mesterne i England, mesterne i Spania, Real Madrid, mesterne i Tyskland, Borussia Dortmund, og mesterne i Nederland, Ajax.

Manchinis lag så ut til å få en perfekt start da Kolarov sendte City opp i en 2-1 ledelse i det 85. minutt av åpningskampen på Santiago Bernabéu. Men to sene mål fra Karim Benzema og Cristiano Ronaldo sikret en 3-2 seier til Los Blancos.

City kom seg aldri etter denne smellen og klarte ikke å vinne en eneste kamp i gruppespillet. Laget havnet på bunn i gruppe D med bare tre poeng, og de svake prestasjonene bidro til at Manchini gikk av før sesongslutt.

2013-14

Manuel Pellegrini ankom sommeren etter med et strålende rykte i Europa. Han hadde tatt Villarreal til semifinalen i Champions League og deretter ledet Malaga videre fra gruppespillet.

Han tok City videre fra gruppespillet for første gang, men rykte hans fikk en kraftig vending. City hadde kjempet seg fra 2-0 mot Bayern til en 3-2 ledelse på Allianz Arena, men Pellegrini fikk kritikk. Han instruerte ikke laget til å jakte en scoring til som hadde sikret laget førsteplassen i gruppen til tross for at de hadde sikret avansement.

Det betydde at City trakk de spanske mesterne Barcelona og engelskmennene ble grundig utklasset, 4-1 sammenlagt.

2014-2015

City var på vei ut av gruppespillet etter å ikke ha vunnet noen av de fire første gruppespillkampene.

De lå under 2-1 hjemme mot Bayern før Sergio Aguero snudde kampene på egenhånd. Han satte inn de to scoringene som snudde kampen og fikk med seg et imponerende hat trick i 3-2 seieren. Det betydde at City måtte slå Roma i sin siste kamp, og til tross for at Aguero, Yaya Toure og Vincent Kompany var utilgjengelig, leverte laget en av sine beste europeiske forestillinger. Laget slo Roma 2-0 på Stadio Olimpico og sikret seg andreplassen i gruppa.

De trakk Barcelona nok en gang i åttendelsfinalene, og tapte kun 3-1 sammenlagt takket være Joe Harts heroiske kamp på Camp Nou. Den engelske keeperen leverte en enestående forestilling og ble hyllet av Messi etter kampen.

2015-16

Pellegrinis avgang ble kunngjort i februar, men han og spillerne produserte Citys beste sesong i Europa noensinne. City toppet gruppen for første gang – foran Juventus, Sevilla og Borussia Monchengladbach. Deretter tok de seg komfortabelt videre fra åttendelsfinalen mot et svakt Dynamo Kiev-lag.

PSG ble slått 3-2 sammenlagt i kvartfinalen og i semifinalen ventet selveste Real Madrid. Men City var altfor defensive og truet knapt det spanske laget i de to oppgjørene. Etter en 0-0 kamp på Etihad havnet de bakpå 1-0 i Madrid, men maktet ikke å score målet som hadde sendt dem videre med bortemålsregelen.

2016-17

Denne sesongen havnet engelskmennene i gruppe med Celtic, Borussia Monchengladbach og Barcelona. Laget gikk relativt komfortabelt videre og havnet på andreplass i gruppen, men hadde hele seks poeng opp til Barcelona som toppet gruppen.

I åttendelsfinalen ventet Monaco og City var storfavoritter før oppgjøret. Den første kampen endte 5-3 til City. Etter mål fra Sterling, Stones, Sane og to fra Aguero, men Monaco sine tre bortemål skulle bli avgjørende. Falcao og Mbappe hadde gitt franskmennene håp før returoppgjøret.

Mbappe scoret selvfølgelig igjen mot Manchester City, og var avgjørende i 3-1 seieren på Stade Louis II, dermed var City slått ut av åttendelsfinalen på bortemål.

2017-18

City-supporterne kunne smile etter trekningen og smilte enda bredere etter dominansen i gruppespillet. Laget endte på 15 poeng og hadde Shaktar, Napoli og Feyenoord bak seg i gruppen. 

I åttendelsfinalen var sveitsiske Basel motstander og City viste styrke i det første oppgjøret. Kampen endte 0-4 til gjestene fra England og kvartfinalespill var allerede sikret, men laget viste svakhet når de tapte 1-2 hjemme i Manchester. Men avansement var aldri noen trussel og laget seiret 5-2 sammenlagt.

I kvartfinalen ventet Liverpool og det ble spådd jevne kamper i forkant. Liverpool imponerte hele verden og vant suverent 5-1 sammenlagt. 

2018-19

Nok et år var City heldige med trekningen og dominante i gruppen. Lyon, Shaktar og Hoffenheim hadde ingen sjanse til å hamle opp mot den suverene gruppeeneren fra Manchester. Schalke 04 ble knust i åttendelsfinalen og ble sendt hjem til Tyskland med 10-2 sammenlagt.

Men nok en gang sa det stopp i kvartfinalen og nok en gang mot engelsk motstand. Manchester City var favoritter før møtene mot Tottenham, men laget tapte 1-0 i London og bortemålet de ikke fikk med seg ble avgjørende. I returoppgjøret ble det seier til de lyseblå, men Tottenhams tre bortemål var nok til å sende dem videre.

Manchester Citys toppscorere i Champions League: Aguero (37 mål), Sterling (19 mål), Jesus (12 mål), David Silva (9 mål) og Yaya Toure (7 mål).

Spillere med flest kamper i Champions League: Aguero (58), Fernandinho (57), David Silva (54), Sterling (42) og Joe Hart (40).

City har et lag i verdenstoppen og er nok veldig sultne til å bevise at de kan ta det neste steget, kan Real Madrid stoppe dem?


Pmn6