Extra large marc
GIGANTER: To giganter skal møtes på Santiago Bernabéu denne onsdagen.

Kombinert XI: Real Madrid - Man. City

Shayan Jalilian har tatt ut det han mener er den beste kombinerte elleveren i forkant av oppgjøret.

Onsdag kveld braker det løs på Santiago Bernabéu. Stadion kommer til å koke og være opp i mot fullsatt når Manchester City er neste hinder på veien til finalen i Istanbul. Det er forventet to svært jevne og intense kamper. I forkant av denne kampen har jeg tatt ut den beste kombinerte elleveren av det disse to lagene har å by på, basert på spillernes prestasjoner denne sesongen. 

Målvakt: Ederson - Thibaut Courtouis

To av verdens beste målvakter skal i aksjon, men den som har vært best av disse to denne sesongen er Thibaut Courtois. Belgieren har vært en av Real Madrids mest solide spillere denne sesongen, og har virkelig slått tilbake etter en svak fjorårssesong. I LaLiga har Courtois kun sluppet inn 14 scoringer og holdt nullen ved elleve anledninger på 22 kamper denne sesongen. Han har en svært god rekkevidde, er trygg som banken i feltarbeidet og har i tillegg vartet opp med en rekke kampavgjørende redninger denne sesongen.

Med det sagt er ikke Ederson noe juniorspiller heller. Brassen har lidd litt av et vaklende City-forsvar, men har holdt nullen ti ganger i Premier League denne sesongen på 24 kamper. Dette er en type målvakt som gjerne varter opp med redninger av det ekstraordinære slaget, og med ballen i beina er han i ypperste verdensklasse og en viktig brikke når City bygger opp sine angrep.

Høyreback: Kyle Walker - Dani Carvajal

En av de jevneste duellene på banen, der vår spanske høyreback så vidt det er strekker det lengste strået. Carvajal har denne sesongen vært en del av et av Europas beste forsvar. Real Madrid har kun sluppet inn 17 mål på 25 kamper i hjemlig liga, og av de 25 kampene har Carvajal vært på banen i 21 av de. Han har også levert seks målpoeng denne sesongen, og brukes aktivt i Zidanes system som den spilleren som gjerne slår inn innleggene. Er sterk og god defensivt så lenge han er påskrudd, og i de viktigste Champions League-kampene har han virkelig pleid å steppe opp og være så god som man vet han kan være.

Kyle Walker er også en av de bedre backene Europa har å by på. 29-åringen er svært hurtig, fysisk robust og er god til å komme på de riktige løpene i Guardiola-systemet. Har tre målpoeng på 21 Premier League-kamper denne sesongen + en assist i Champions League. Taper ikke nødvendigvis denne duellen basert på individuelle ferdigheter, men rett og slett for at Carvajal defensivt og offensivt har vært et lite hakk bedre enn engelskmannen denne sesongen.

Midtstoppere: Fernandinho - Laporte ---- Raphaël Varane - Sergio Ramos

Real Madrids stopperduo har trolig vært det beste i de store ligaene i Europa denne sesongen. Varane besitter vanvittig store kvaliteter. Franskmannen er meget hurtig, fysisk robust, god i lufta og har en svært bra samhandling med Sergio Ramos som ikke trenger noe ytterligere introduksjon. Spanjolen har vunnet alt som vinnes kan, og er hærføreren i dette Real Madrid-laget. Sammen har de sørget for at Real Madrid kun har sluppet inn 17 mål i LaLiga denne sesongen, og når alt står på spill pleier de å vise frem noe av det beste hva angår forsvarsspill. Begge er også farlige foran mål, der Varane har notert seg for tre scoringer denne sesongen og Sergio Ramos for syv. Sistnevnte tar også straffespark, og har ikke bommet på en eneste en siden Cristiano Ronaldo forlot klubben.

Aymeric Laporte på sitt beste er i nærheten av Real Madrids to stoppere, men det har vært en frustrerende sesong for den franske 25-åringen. Han har slitt stort med en kneskade, noe som gjør at han kun står med syv kamper denne sesongen. Han er nylig tilbake fra skade, men er så viktig for dette City-laget at de ikke har noe annet valg enn å kaste han utpå løvenes hule onsdag kveld. Ved siden av Laporte tilsier de siste rapportene at Fernandinho blir å finne fra start. Brassen er opprinnelig defensiv midtbanespiller, men har for vane å vikariere i denne posisjonen. Er en taktisk smart spiller, men man kan stille spørsmålstegn vedrørende hurtigheten hans og robustheten i en så viktig kamp som midtstopper. All in all, så er det vel ingen tvil om at Real Madrid-stopperne går seirende ut av denne duellen.

Venstreback: Benjamin Mendy - Ferland Mendy

Mendy-duellen er det Ferland som går seirende ut av. Har vært den klart beste signeringen Real Madrid gjorde i sommer, og har gått rett inn i laget som en av troppens viktigste brikker. 24-åringen er et fysisk unikum, og kanskje den beste defensive backen Real Madrid noen gang har hatt. Franskmannen er kanskje den fremste årsaken til at laget er så solide defensivt, og det ser man med en gang Marcelo kommer inn for franskmannen. Har en del å jobbe med offensivt, men har vært så hinsides god bakover i banen denne sesongen at det går faktisk helt greit. Har levert to målgivende pasninger på 15 kamper i LaLiga.

Benjamin Mendy ble tidligere sett på som svært lovende, men skader har dessverre ødelagt en del for 25-åringen. Der hvor Ferland Mendy er en klippe defensivt, er Benjamin det toget som durer opp og ned langs venstreflanken til Manchester City. Har en svært bra innleggsfot, men står kun med tre målgivende pasninger på tvers av alle turneringer denne sesongen. Har spilt 13 kamper i Premier League, og fem kamper i Champions League. Går tapende ut av duellen, mot det som kanskje har vært Europas beste venstreback denne sesongen, Ferland Mendy.

Høyre sentral midt: Kevin De Bruyne - Fede Valverde

Det har vært fantastisk å se Fede Valverde på Real Madrid-midtbanen denne sesongen. 21-åringen bidrar med svært mye løpskraft, hurtighet og energi. Dette er en spiller som kommer til å bli en av verdens aller, aller beste midtbanespillere om noen få sesonger. Har spilt 20 kamper i LaLiga denne sesongen der han har notert seg for to mål og fire målgivende pasninger. Har i løpet av kort tid blitt en yndling blant Bernabéu-supporterne, men i duell mot de Bruyne er han per dags dato et par nivå under.

Belgieren har nemlig etter undertegnedes mening vært verdens beste midtbanespiller denne sesongen. Det blikket han har for spillet, evnen til å slå de avgjørende pasningene og en svært god fot gjør han til en av de mest fryktinngytende midtbanespillerne å møte. Har scoret utrolige åtte mål og slått hele 17 målgivende pasninger på 26 kamper i Premier League denne sesongen. Blir svært viktig for Manchester City i håpet om å nå en etterlengtet finale i Europas gjeveste klubbturnering.

Defensivt midtbane: Rodri - Casemiro

Casemiro har etter min mening vært verdens klart beste defensive midtbanespiller denne sesongen. 28-åringen er en av Zidanes mest betrodde menn, og takker for det med lojalitet og oppofrende spillestil. Casemiro er så vanvittig godt trent, fysisk meget sterk og har en evne til å alltid treffe på taklingene når det gjelder som mest. Rydder unna som få andre gjør, og har også tatt steg i det offensive spillet denne sesongen. Virker mye roligere med ball enn tidligere, og har faktisk notert seg for åtte målpoeng på tvers av alle turneringer denne sesongen. Casemiro blir svært viktig for å stoppe Manchester Citys offensive maskineri.

Det at Casemiro går seirende ut av denne duellen betyr ikke at Rodri ikke er noe god fotballspiller, han også er nemlig en av de aller, aller beste. 23-åringen har en ro med ballen i beina som man ser hos få andre. Har ofte blitt sammenlignet med Sergio Busquets, og det med god grunn. Er også en trussel på offensive dødballer grunnet sin 191 centimeter lange høyde. Har slitt i noen kamper grunnet muskelskader denne sesongen, men ellers er han en av de beste spillerne Manchester City har til sin rådighet. Har kanskje noe å gå på når det gjelder den råheten og punchen som man finner i spillere som Casemiro.

Venstre sentral midt: Ilkay Gündogan - Toni Kroos

Det er vanskelig å spå Manchester City-elleveren, men det lukter fort en tysk midtbaneduell, og da sier det seg selv at Toni Kroos går seirende ut av en slik duell. Er ikke bare Tysklands beste midtbanespiller, men har bak de Bruyne vært helt i toppen denne sesongen. Har funne tilbake til gode formen han hadde for noen sesonger siden, og er mesterhjernen bak det meste Real Madrid foretar seg på banen. Har en del å gå på når det gjelder løpskraft og hurtighet, men det gjør han opp for med at han er så rolig og trygg som du får det med ball, god til å lede sine lagkamerater med sine valg på banen og også en trussel grunnet skuddfoten sin. Har fem mål og åtte målgivende pasninger på tvers av alle turneringer denne sesongen, og vært en av Los Blancos beste.

Ilkay Gündogan nyter store tillit under Pep Guardiola og har fullført 90 minutter i alle Champions League-kampene Manchester City har spilt denne sesongen. Midtbanespilleren med røtter fra Tyrkia er en klassisk midtbanespiller, som er svært rolig med ball, god til å diktere spillet og som ofte finner de riktige rommene med sine utsøkte pasninger. Har alltid vært en svært god midtbanespiller, som likevel alltid har vært et lite nummer bak de aller beste.

Høyreving: Riyad Mahrez - Gareth Bale

Der hvor Real Madrid har et svært godt forsvar og midtbane, blir man utklasset i angrep av Guardiolas maskineri. Manchester City har scoret 68 mål i hjemlig serie denne sesongen, mens Real Madrid står med beskjedne 46. En av årsakene til det er at Real Madrids offensive spillere, med unntak av Benzema, rett og slett ikke har vært gode nok foran mål denne sesongen. En spiller som trolig vil starte er Gareth Bale, og 30-åringen har levert til stryk denne sesongen. Står med tre fattige scoringer på tvers av alle turneringer denne sesongen, har ikke samme fart og x-faktor som han hadde tidligere, og da blir han dessverre en ganske så ordinær kantspiller.

Det samme kan ikke sies om Riyad Mahrez. En av de morsomste spillerne å følge når han har dagen. Har en svært underholdende spillestil som er preget av mange driblinger og lekre detaljer. Har fem målpoeng på fem kamper i Champions League, og 17 målpoeng på 22 kamper i Champions League. Kan virkelig være den spilleren som står frem og avgjør kampen dersom han har dagen. 

Spiss: Sergio Agüero - Karim Benzema

Fryktelig, fryktelig jevn duell - kanskje den vanskeligste når man skal sette opp en kombinert ellever. Karim Benzema har nemlig vært en av få som har levert varene offensivt for Real Madrid denne sesongen. En svært uegoistisk spiller som alltid setter laget foran seg selv, og som gjør de rundt seg bedre. Har 13 mål i LaLiga og fire i Champions League. Har dessverre vært i svak form i det siste, og står kun med en scoring på de ni siste kampene. Er til tross for det en av de mestscorende Champions League-spillerne gjennom historie.

Sergio Agüero er en av de mest kliniske angrepsspillerne man finner i fotballen. En målscorer av rang som aldri gir seg. Har helt utrolige tall gjennom karrieren, og er trolig en av Premier League-historiens beste angrepsspillere. Har 16 mål i Premier League og to i Champions League. En svært jevn duell dette, men argentineren strekker det lengste strået grunnet hvor livsfarlig han er foran mål, og det faktum at han spiller i et lag som scorer flere mål og som skaper mange flere sjanser - noe som der igjen gir Agüero bedre kår.

Venstreving: Raheem Sterling - Vinicius Jr.

Det er uvisst om Zidane velger å gå for Isco eller Vinicius Jr. i kampen mot Manchester City, men sistnevnte bør være et riktig valg. 19-åringen har en enorm fremtid, og blir viktig for Real Madrid fremover nå som Eden Hazard er ute med en ny langtidsskade. Belgieren forventes å være ute av spill i to måneder. Vinicius Jr. har tekniske ferdigheter og en evne til å leke med motspillerne som jeg sjeldent har sett i spillere som er så unge. Har mye å gå på enda hva angår å ta riktige valg på banen, og må ikke minst bli bedre foran mål. Det er hans største svakhet, noe som gjenspeiler seg i at han har tre mål på 25 kamper spredd over alle turneringer denne sesongen.

Raheem Sterling var litt som Vinicius han også i sine yngre dager, men har under Guardiola blitt transformert til en av de beste kantspillerne i verden. 25-åringen er svært rask, har gode tekniske ferdigheter og finner ofte de riktige rommene når han går på løp. Har blitt mye bedre foran mål, men selv han har enda en evne til å bomme på de villeste mulighetene. Har vært veldig god denne sesongen. Fem mål og tre målgivende på seks kamper i Champions League + elleve mål og to målgivende på 23 kamper i Premier League. Går ganske klart seirende ut av denne duellen.

Kombinert startellever;

Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - De Bruyne, Casemiro, Kroos - Mahrez, Agüero, Sterling

Pmn6