Extra large guardiola
GODE MINNER: Pep Guardiola har mange gode minner som motstander av Real Madrid på Santiago Bernabéu.

Pep Guardiola, Real Madrids mareritt

Den katalanske treneren har gitt oss mange søvnløse netter. Shayan Jalilian kommenterer.

Når Real Madrid tar imot Manchester City onsdag kveld er det ingen ringere enn Pep Guardiola som sitter på motstanderbenken. Alle husker de vanvittige duellene og det fiendtlige forholdet mellom den katalanske treneren og Jose Mourinho for snart ti år siden. Pep Guardiola har riktig nok et mye bedre forhold til Zidane, men du verden så mange søvnløse netter spanjolen har gitt oss.

Det er nemlig slik at Pep Guardiola vet en ting eller to om det å vinne mot Real Madrid. Han står med statistikken 9-4-4 i kampene mot Real Madrid fra tiden i Barcelona og Bayern München. Dette er første gang han møter Zidane og Los Blancos som trener for Manchester City, men de tunge minnene fra fortiden henger igjen som om det var i går det skjedde, for undertegnede. 

Spesielt godt husker jeg den dagen der Barcelona vant hele 5-0 mot Real Madrid på Camp Nou. Det er alltid tungt og ydmykende å tape mot erkerivalen, men på den måten var det enda verre. Det hele toppet seg da han i etterkant av kampen sa:

Det å slå Real Madrid 5-0, det er alltid gøy det.

To andre kamper som har satt dype spor i meg, er de to semifinale-kampene i Champions League mot Guardiolas Barcelona i 2010/2011-sesongen. På Bernabéu tok de seieren 0-2, takket være Messi-magi, og i returkampen endte det 1-1, noe som gjorde at de tok seg til finalen og vant hele turneringen. Det har altså blitt en god del søvnløse netter opp gjennom takket være denne mannen.

Det er likevel ikke slik at det bare er tunge minner heller, for man kan jo ikke glemme den dagen der Real Madrid maltrakterte Bayern München 0-4 på Allianz Arena i Champions League-semifinalen i 2013/2014-sesongen. Den kvelden satt Zinedine Zidane på Real Madrid-benken som assistenten til Carlo Ancelotti. En uforglemmelig aften i Real Madrid-historien.

Det er uten tvil mange spennende aspekter i morgendagens kamp, men det er viktig å huske på at Guardiola ikke lenger råder over det Barcelona-laget som har gitt oss så mange tunge minner. Manchester City-laget han har bygget de siste årene er knallsterkt, men denne sesongen har de vist tegn på svakhet, spesielt defensivt. Fortiden får man uansett ikke gjort noe med, det som er viktig nå er at Real Madrid gjør jobben og tar seg videre til kvartfinalen. Pep Guardiola har gitt oss nok søvnløse netter, det nekter jeg skal skje igjen.

Pmn6