Extra large  he17469 horthumb
Rutinert: Flere av Real Madrids spillere vet hva som kreves for å nå langt i Europa, noe motstanderen ikke er like kjent med.

Før kampen: Manchester City (H)

Cupspesialisten Zinedine Zidane har til gode å bli slått ut av ett europeisk sluttspill , samtidig som ligaspesialisten Pep Guardiola ikke har vært i en europeisk finale på nærmere ni år.

  • Real Madrid - Manchester City 
  • Santiago Bernabéu Stadion
  • 8-delsfinale, Champions League
  • 26.02 kl. 21:00 
  • Viasport 1/ Viaplay

Etter flere måneders ventetid sparkes omsider Champions League-sirkuset i gang igjen, og allerede i 8-dels finalen får man ett gigantoppgjør som like gjerne kunne vært en semifinale. Oppgjøret i seg selv er høy interresant nesten utelukkende på grunn av trenerduellen mellom Zinedine Zidane og Pep Guardiola, som på tross av lignende meritter nesten aldri sammenlignes. Mye av grunnen skyldes nok de vidt forskjellige filosofiene til trenerne, hvor av Guardiolas filosofi nok er hakket mer medievennlig enn Zidanes langt mer pragmatiske tilnærming. Ser man bort fra trenerduellen og det taktiske aspektet, så burde spillerne som figurerer i de to lagenes startoppstlling i morgen kveld være grunn nok i massevis til å tune inn på Viasport 1. 

Begge lagene har vært utsatt for det som kan regnes som negativet på og utenfor banen inn mot kampen. Manchester City på sin side er i det man kan anse for relativt grei form inn mot kampen, mens Real Madrid har vært langt mer vaklende de siste kampene. For de himmelblå fra Manchester er det i hovedsak styret rundt den potensielle utestengelsen av de to neste utgavene av Champions League som har vært i fokus, selv om siste ord i saken neppe er talt. 

Les også: Alt i alt en god trekning

En belgisk kjeks skaper hodebry

Etter kampen mot Levante ble det bekreftet at Eden Hazard kom til å være ute de to neste månedene, dette etter at han akkurat hadde gjort sin inntreden i laget etter ett to måneders langt skadeavbrekk. Totalt sett har Real Madrids nye miliard-mann vært ute omlag 20 kamper denne sesongen, og flere kommer det til å bli. Dessverre for Zinedine Zidane, som på toppen av det hele har langt flere bekymringer enn at hans belgiske talisman er ute av spill i det som fort er sesongens aller mest avgjørende tidspunkt. Lyspunktet er at Zidane knapt har fått tid til å bli avhenging av Hazard denne sesongen, så det absolutt argumenteres for at han stiller godt forberedt til prøven. 

Ett annet skår i gleden er Karim Benzemas heller begredelige form. Den tidligere franske landslagsspissen har kun scoret ett mål i 2020, etter det som var en fantastisk første halvdel av sesongen hvor han scoret hele 17 ganger. Ei heller har Benzema evnet å spilt sine medspillere gode hvor han også foreløpig kun står med en målgivende pasning så langt dette året. Om dette påvirker Zidanes kamp-plan er en annen sak, og hva angår Benzema så har Real Madrids nummer ni vist ved flere tidligere tilfeller at han trives svært godt når det gjelder som mest. 

De himmelblås siste sjanse 

Morgendagens motstander har de siste årene som regel gjort rent bort i England, men aldri kommet lenger enn en semifinale i verdens gjeveste turnering. På tross av overgangsbudsjett som tilsvarer bruttonasjonalprodukt på størrelse med ett mellomstort latinamerikansk land, noe som på mange måter bekrefter teorien om at kultur ikke kan kjøpes. 

Guardiola på sin side har heller ikke all verdens å vise til Champions League det siste tiåret, på tross av at han har ledet overlegne maktfaktorer i to av verdens desidert største fotball-ligaer i Bayern Munchen og Manchester City. Den spanske treneren er av mange ansett som verdens desidert beste trener, mye på grunn av den vakre fotballens hans lag har levert. Likevel har Guardiola fått kritikk på grunn av dårlige prestasjoner og det som anses for en naiv tilnærming i utslagsrundene av Champions League, noe en seiersprosent på kun 23% på bortebane også indikerer. 

Les også: En forsvarstale for Zinedine Zidane

Med tanke på den potensielle utstengelse av turneringen, samtidig som det lenge har blitt spekulert i den katalanske mesterhjernens mulige avgang så er nok Manchester City ekstra påskrudde inn mot denne kampen . Samtidig innehar laget enkeltspillere som er mer en god nok til å gjøre livet surt for ett hvert forsvar, til og med for Real Madrids tidvise bunnsolide firer. De himmelblå har heller ingen viktige frafall inn mot kampen, hvor de tidligere denne sesongen i likhet med Real Madrid har vært plaget med mye skader. Spesielt skaden til Aymeric Laporte hadde nok å sitt å si for flere poengtap som i ligaen, som gjorde at laget tidlig ble hektet av i kampen om ligagullet. I Champions League kan dette fort vise seg å være siste sjanse for denne generasjons Manchester City til å vinne ute i Europa, i alle fall om den potensielle utestengelsen blir ett faktum. 

Tror du Guardiola får sin revansj og endelig tar Manchester City hele veien til finalen? 

Pmn6