Extra large silva og pep yeye
PK: David Silva og Pep Guardiola snakket med pressen i forkant av kveldens oppgjør mot Real Madrid.

Pep: - Ingen er bedre i denne turneringen

Manchester City sin hovedtrener mener at ingen kan konkurrere med Real Madrid historisk i Champions League.

Onsdag kveld vender to gamle kjenninger tilbake til Spania, og nærmere bestemt Santiago Bernabéu. En av de har vært spiller og hovedtrener for Los Blancos sin største rival, Barcelona, i en årrekke og kjenner Los Blancos godt. Den andre er en spiller som leverte bunnsolid i flere sesonger for Valencia, og faktisk var så nære å signere for Real Madrid at han er avbildet med en Real Madrid-drakt og klubbens president, men slik ble det ikke. 

Guardiola anses av mange som verdens beste trener, og har hatt stor suksess som hovedtrener for Barcelona, Bayern München, og Manchester City. David Silva har i mange år vært en av de absolutt beste offensive midtbanespillerne, og han har for den engelske storklubben levert over 200 målpoeng på drøyt 400 kamper. Det er to mektige skikkelser som snakket med pressen i forkant av oppgjøret, som begge kjenner klubben de skal opp mot, og som begge har levert på høyt nivå. Under kommer et utdrag av de Pep Guardiola og David Silva hadde å si i forkant av onsdagens oppgjør: 

Pep Guardiola

Det er alltid en glede å være tilbake på dette stadionet, det er et av de største innen fotball. Det er en ære å få spille i Champions League på Santiago Bernabéu, og du er rett og slett nødt til å nyte det. Vi vet hvilken utfordring vi har foran oss. Vi har forberedt oss til denne kampen, og vi må gå ut på banen, være oss selv og legge ned en god prestasjon. Det er ikke behov for noen ekstra motivasjon. Du er nødt til å ha ønsket om å vinne. Dette er bare nok en kamp. 
Jeg husker kampen mot de, hvor de vant 4-0 i München. Vi spilte en god kamp her på Bernabéu, det var en veldig jevn kamp og Benzema scoret målet. Det nåværende Real Madrid-laget er litt annerledes, langt mer aggressive og de presser hardt. Det er et lag som alltid har hatt tekniske spillere, og spillere med høy status, men nå jobber de som en enhet når de angriper. De er veldig sterke, og vi kommer til å forsøke og gjøre det meste ut av deres svakheter. 

Real Madrid og europeisk cup

Generasjoner kommer og går, og spillerne kjenner til hvor mye storhet fortiden innehar. Få lag kan konkurrere med Real Madrid sin historie. Det å ha vunnet Champions League tre år på rad det viser bare hvilken stor klubb dette er, og det er ingen bedre enn de i denne konkurransen. Vi ser frem til å spille denne kampen, det er en utfordring for os, og la oss se om vi er i stand til å klare og vinne i denne konkurransen. 

Forhold til Zidane

Vi hadde æren av å ønske han velkommen for et besøk da jeg var trener i Bayern München, og han var i begynnelsen av trenerkarrieren sin. Han var en av de beste spillerne gjennom tidene. Zidane har gjort det hans hjerte har fortalt han, og det har ikke gått dårlig. Det er bra at noen som Zidane, med alt han representerer innen fotball, har nytt denne suksessen. Jeg takker han for kommentaren, men jeg er ikke den beste treneren. Jeg har aldri forsøkt å være det, og jeg føler meg ikke slik heller. Jeg tror det kommer til å bli veldig tøft gjenta det Zidane har gjort i Europa. Det viser bare storheten til denne klubben. 

Fraværet til Hazard

Det er synd at han ikke er i stand til å spille oppgjøret. Jeg hadde æren av å se hans talent fra nært hold i England. Han er en god spiller, og Real Madrid gjorde en fantastisk signering ved å bringe han hit. Han er en veldig god spiller, og jeg er sikker på at de trofaste på Bernabéu vil nyte tiden med han. 

Formen til Sterling 

Han er klar, og i fantastisk form. Han kunne spilt i vår siste kamp, men legene ba oss være forsiktige med han. 

David Silva

Vi ønsker å vinne turneringen, og morgendagens kamp er en veldig viktig en. Det er en stor dag. Personlig så syns jeg alltid det er bedre å spille returkampen på hjemmebane, men først så er vi nødt til å nedlegge en god prestasjon her, og komme avgårde med et godt resultat. Det er stort å spille mot Real Madrid i Champions League. 

Nøklene til oppgjøret

Vi er nødt til å være oss selv: aggressive i angrep, få tak i ballen og kontrollere kampen. Om vi presterer til en god standard så er vi i stand til å gjøre en god kamp. Real Madrid har mange gode spillere. Om jeg må trekke frem en av de så hadde det blitt Sergio Ramos, som er en leder og en spiller jeg har kjent i lang tid. Det hadde vært bra for oss å ha han på vårt lag. 

Hva tenker du om det Pep og Silva hadde å si? 

Pmn6