Extra large satellite  8
De siste kampene gikk ikke etter planen for Zinédine Zidane. Vil han velge riktig i kveld?

Hva nå, Zizou?

De siste ukene gikk ikke som planlagt for Real Madrid. Nå står den franske treneren foran noen tøffe valg.

Mange har uttrykt sin harme over at Zidane valgte å gi spillere som Marcelo, Modric og Bale sjansen fra start i flere av de siste kampene. Kanskje har de rett i at det ikke var så lurt å tukle med det laget som var ubeseiret fra oktober til februar.

Det er imidlertid ikke vanskelig å forstå hva treneren ønsket.

Som Sergio Ramos sa i før-kamp pressekonferansen: "det er i denne turneringen (Champions League) at menn er menn". Eller som Zidane selv uttalte i et nylig intervju med YouTube-kanalen OTRO: "i min tid måtte unge spillere vise at de var bedre enn de som allerede spilte for å få sjansen".

Å "varme opp" erfarne spillere som har vært ute i kulda de siste månedene rett før en avgjørende kamp i den viktigste turneringen er i utgangspunktet ingen dum idé.

Men nå sitter mange med følelsen av at spillere som ikke har gjort seg fortjent til en plass i startelleveren kommer til å starte allikevel. Flere av de store mediene i Real Madrid-sammenheng, som avisene Marca og AS, eller radiostasjonene Onda Cero og Cadena SER, melder nå det samme: de mener at Vinícius bør starte, men tror at Bale gjør det; at Marcelo fortsatt ikke er Marcelo, og at Modric ikke kan konkurrere med Valverdes energi.

At spilleren som skulle være kronen på verket halter ut med en skade som mest sannsynlig setter ham ut for resten av sesongen gjør selvsagt ikke situasjonen lettere.

Samtidig er det helt åpent hva slags formasjon og kamptilnærming Zidane kommer til å velge. Blir det 4-5-1 og ballinnehav, som i supercopa'en, 4-4-2 diamant med Isco bak to spisser, eller en 4-3-3 med to angripere som ligger vidt.

Mens vi teller ned til kamp vil vi i madridista.no gjerne høre hva du mener: hva er din foretrukne startellever, og hvorfor? Er de gamle eldst i Champions League, slik Ramos mener, eller er det ungdommelig energi og pågangsmot som gir resultater?

Pmn6