Extra large extra large gettyimages 1030448334
BURSDAG: Areola får kanskje ikke den mest optimale feiringen med tanke på nederlaget til Manchester City.

Areola fyller 27 år

Den franske målvakten, som kom til klubben i fjor, startet trofeesankingen sin med seieren i den spanske Super Cupen.

Alphonse Areola feirer sin første bursdag som Real Madrid-spiller. Keeperen ble født i Paris, Frankrike 27. februar 1993 og ankom klubben forrige sommer. Hans debut som madridista kom den 25. september  2019 i LaLiga-oppgjøret mot Osasuna på Santiago Bernabéu.

Siden den gang har Areola spilt åtte kamper for klubben og allerede vunnet sitt første trofe: Den spanske super cupen. Han er en del av den franske landslagstroppen, og ble verdensmester med landet sitt i Russland 2018.

Hvem er Areola?

Areola spilte i sin barndom fotball i en klubb kalt Petits Anges fra han var 6 år gammel. Grunnet sitt store talent ble han plukket opp av akademiet til Paris Saint-Germain i en alder av 13 år, hvor han gikk gradene i klubben før han ble flyttet opp til andrelaget i 2010. Neste steg var førstelaget, men sisteskansen fikk ikke sin offisielle debut for førstelaget før de to siste kampene av sesongen 2012/13, hvor begge oppgjør endte med 3-1-seier. Den påfølgende sesongen ble han lånt ut til Lens i Ligue 2 hvor han spilte 35 kamper, og rykket opp til Ligue 2. Heller ikke sesongen 2014/15 ble Areola værende i Paris, men denne gang ble han lånt ut til Ligue 1 klubben SC Bastia hvor han blant annet var med å vinne over klubben han var utlånt fra, og kom til finale i den franske ligacupen. 

Heller ikke sesongen 2015/16 ble han værende i Paris, men denne gang gikk turen til nabolandet Spania, og nærmere bestemt Castellón hvor han spilte for Villarreal. Areola var en sentral brikke i laget som endte på 4.plass i LaLiga, og gikk hele veien til semifinale i Europleague, hvor Liverpool ble for sterke. Sommeren 2016 gjorde omsider Paris Saint-Germain det klart at målvakten ikke skulle lånes ut igjen, og sesongen 2016/17 var han en del av laget som endte på 2.plass i den franske ligaen, vant den franske cupen og den franske ligacupen. Selv om han var en del av laget så ble han benket i de største oppgjørene hvor hans tyske motstander Kevin Trapp ble foretrukket. Den påfølgende sesongen ble han omsider førstevalg, og han var med å vinne rubbel og bit i Frankrike, hvilket vi si ligaen, ligacupen og cupen, men i Champions League ble det en tidlig exit da Real Madrid slo de ut 5-2 sammenlagt. I fjor hadde han en annen stor utfordrer på keeperplass, nemlig Gianluigi Buffon, og det ble derfor delt spilletid. Ei heller ble det en suksessfylt sesong hvor Ligue 1 var det eneste den franske storklubben vant. 

Alphonse Areola er en 195 cm høy målvakt, og kan beskrives som aggressiv, og reaksjons-sterk, samtidig som han er en god skudd-stopper. Svakhetene hans minner noe om Keylor Navas sine, hvor han ikke briljerer med ballen i beina, og heller ikke i feltarbeidet. I sin tid som fotballspiller på toppnivå så har han vunnet Ligue 1 tre ganger, den franske ligacupen to ganger, den franske cupen to ganger, den spanske super cupen og den franske supercupen fire ganger med Paris Saint-Germain, samtidig som han har vunnet U20 VM og ikke minst VM i 2018 med det franske landslaget.

Pmn6