Extra large  he11972 0
SPILTE GODT: Isco og Vinícius Júnior leverte varene for Real Madrid, og kombinerte for en scoring.

Spillervurderinger: Manchester City (H)

Det så lenge lyst ut for Real Madrid, men en formasjonsendring fra Pep Guardiola sikret et god utgangspunkt for gjestene før returoppgjøret.

Real Madrid 1-2 Manchester City
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, 8.delsfinale
Onsdag 26.februar, kl:21.00

1-0 Isco Alarcón (60') - Assist: Vinícius Júnior
1-1 Gabriel Jesus (78') - Assist: Kevin de Bruyne
1-2 Kevin de Bruyne (83') - [Straffespark]

RØDT KORT: Sergio Ramos (86')

Los Blancos har gått på to poengtap på rad i hjemlig liga, samtidig som de røk ut av Copa del Rey mot Real Sociedad. Onsdag kveld ventet omsider en enda større utfordring da Manchester City kom på besøk til Santiago Bernabéu til det første av to oppgjør i 8.delsfinalene av Champions League. De helhvite var nødt til å heve nivået betraktelig om de skulle nå drømmen om videre avansement i turneringen for et virkelig storlag stod på motsatt banehalvdel i neste steg av turneringen. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Modric (Lucas 84'), Casemiro, Valverde - Isco (Jovic 84'), Benzema, Vinícius (Bale 75')

Manchester City: Ederson - Walker, Otamendi, Laporte (Fernandinho 33'), Mendy - Gündogan, Rodrigo, De Bruyne - Mahrez, Jesus, Silva (Sterling 73')

Det var vertene fra den spanske hovedstaden som åpnet med å ha ballen mest, men det høye presset til gjestene gjorde at det var vanskelig å komme seg over midten. Ved halvspilt omgang kom gjestene til en stor sjanse da De Bruyne spilte gjennom Jesus, og brassen kom seg fri i feltet, men avslutningen ble reddet av Courtois. Noen minutter senere kom De Bruyne hele veien inn i feltet og avsluttet, men forsøket endte langt utenfor. En halvtime ut i oppgjøret kom vertene til deres første store sjanse da Mendy fant Benzema i feltet, og franskmannen satte hodet til ballen, men Ederson gjorde en god redning og på returen klønet Vinícius Júnior det til. Gjestene fikk en stor sjanse før hvilen da Courtois bokset et hjørnespark rett på Jesus som skjøt via Ramos mot mål, men Valverde klarerte ballen på mållinjen, og dermed gikk lagene inn i hvilen etter en målløs omgang. 

I den andre omgangen gikk Mahrez tre gode sjanser innenfor de første ti minuttene, først på en kontring hvor han dro seg innover og skrudde ballen like utenfor lengste kryss. Deretter finter han mot høyre og skjøt med feil fot, men forsøket endte rett på Courtois. Et par minutter senere sendte han ballen mot lengste hjørne igjen, men igjen var Courtois bunnsolid og reddet flott. Isco kom til en sjanse med hodet rett etter dette, men headingen endte rett på Ederson. En time ut i oppgjøret snappet Modric ballen over midten, hvor Vinícius Júnior stormet fremover, og slapp tvers gjennom feltet til Isco som var helt alene, og scoret iskaldt alene med Ederson. Noen minutter senere var vertene frempå igjen, hvor Isco spilte frem Ramos i feltet, men skuddet gikk via en motspiller til corner. 

Drøyt ti minutter før full tid skulle omsider gjestene få sin utlikning da De Bruyne sendte Sterling i bakrom, før han fikk ballen tilbake og fant Jesus på bakerste som slo Ramos i hodeduell og scoret. Dermed var de like langt. Rett etter scoringen var de frempå igjen, hvor Mahrez fant Jesus i feltet, og angriperen headet like over fra kloss hold. Syv minutter før full tid ga Carvajal gjestene en gavepakke da han feltet Sterling alt for sent i feltet, og dommeren pekte på krittmerket. Kevin de Bruyne gjorde seg klar og var iskald da han sendte sin landsmann feil vei, 1-2. Rett før slutt ble Jesus sendt i bakrom etter en feil fra Real Madrid, og Ramos fulgte etter hvor Jesus la igjen beinet som traff Ramos - direkte rødt kort. Strengt, men slik er reglene og Ramos må stå over returoppgjøret. På overtid kom Mendy seg fri i feltet, og kom til skudd, men forsøket endte til side for mål og det endte 1-2. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (7): Er sammen med Varane grunnen til at det ikke kommer noen mål imot før det har gått 78 minutter. Plasserer seg riktig på avslutninger, og virker til å ha full kontroll hele veien. Holder på å tabbe seg ut like før hvilen, men det blir ikke noe ut av det. Kan ikke klandres for noen av scoringene, og spiller en solid kamp. 

Dani Carvajal (3): Har stort sett full kontroll defensivt i den første omgangen, og er veldig delaktig i fasen hvor Real Madrid gjenvinner ball og/eller presser høyt. Offensivt får han ikke bidratt veldig mye, men stresser Mendy ved noen anledninger. Ødelegger kampen like før slutt ved å lage et hodeløst straffespark i duell med Sterling, hvor ballen hadde gått ut over dødlinjen. Svak prestasjon. 

Raphaël Varane (7): Spiller bunnsolid i den første omgangen, og skaper problemer for angrepet til City hver gang de kommer fremover. Løper opp angrepsspillerne, står trygt i duellene, og er som vanlig en bauta i lufta. Kan ikke klandres for noen av scoringene imot, og gjør nesten ingen feil gjennom hele kampen. 

Sergio Ramos (4): I første omgang har han full kontroll sammen med sin makker, og leverer en god prestasjon i arbeidet med å bryte opp spillet til gjestene. Holder seg i posisjonen oftere enn tidligere, og blir kun med fremover ved et par anledninger, hvor en ender i en stor sjanse. Like før slutt får han omsider direkte rødt kort i duell med Jesus, og må derfor stå over returoppgjøret.. 

Ferland Mendy (6): Har veldig god kontroll defensivt gjennom hele oppgjøret, hvor han er trygg i fasen hvor Real Madrid må spille seg ut. Samtidig er han også god i duellene med Mahrez, og selv om han blir fintet noen ganger så henter han seg fort inn. Blir med offensivt, og kombinerer med flere spillere, men innleggene sitter ikke helt. 

Luka Modric (5): Blir løpende en del i mellom denne kampen, og får ikke satt sitt preg på kampen i første omgang. Viser dog snev av klassen med rykk og gode kombinasjoner, og har et veldig viktig brudd i forkant av scoringen. Ser sliten ut mot slutten, og byttes ut til fordel for Lucas Vázquez. 

Carlos Casemiro (5): Hjelper veldig mye til defensivt i den første omgangen, og er flink til å holde KdB feilvendt. Har også noen solide pasninger hvor han vender spillet, eller slår langt ut mot kanten. Når gjestene legger om formasjonen blir han løpende mer mellom, og kommer ikke til sin nytte da de bruker kantene langt mer. 

Federico Valverde (5): Kjemper knallhardt gjennom hele kampen, og er overalt på hele banen, uansett om han er sliten eller ikke. Skaper noen gode brudd, kombinerer godt og går på noen skikkelig solid løp, men det leder ikke til veldig mye. Får seg en trykk i en duell med Benzema, men er hurtig tilbake på beina igjen og fortsetter videre. 

Isco Alarcón (8 BB): Er uten tvil Los Blancos sin beste spiller denne kampen, og er involvert i stort sett alt som skapes fremover. Er med i kombinasjonene, uansett om det på den høyre eller den venstre siden. Setter medspillere opp i gode posisjoner, skaper uro for motstanderne og er alltid spillbar. I tillegg scorer han et meget viktig mål, hvor han er iskald helt alene med Ederson. Nok en god kamp fra Isco som virkelig begynner å finne formen. 

Karim Benzema (5): Tja, hva skal man si om den franske angriperen? Jobber knallhardt, er trygg med ballen i beina, og kombinerer godt med flere ledd, men det skapes veldig lite. Er ikke foran mål når innleggene kommer ved flere anledninger, og er ikke en gang innenfor 16-meteren. Må true mer mot mål, og utnytte de sjansene han får i returoppgjøret. 

Vinícius Júnior (7): Den neste beste spilleren ikledd hvitt i kveld, og selv om han er tidvis svak i den første omgangen, så er han dog veldig sterk i den andre omgangen. Da tørr han mer, han tar mer plass og skaper mer uro for forsvaret til gjestene. Er både heldig og gjør et godt løp i forkant av scoringen, og den målgivende pasningen er av høy klasse. Starter litt rufsete, men spiller seg opp og lever alt i alt en god prestasjon. 

Innbytterne: 

Gareth Bale (5): Forsøker å involvere seg, og har en et godt forsøk på avslutning, men det blir blokkert. Blir en sånn midt på tre prestasjon, hvor han verken gjør det veldig bra eller veldig dårlig. 

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Har et meget godt innlegg til Mendy, men det ender dessverre ikke i scoring. 

Luka Jovic (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, og får egentlig ikke involvert seg spesielt mye de få minuttene han er på banen. 

Hva er dine tanker etter kampen mot Manchester City? 

Pmn6