Extra large jovic
FLERE SJANSER: Luka Jovic bør få flere sjanser.

Vil han noen gang få en fair sjanse?

Luka Jovic bør få flere muligheter. Shayan Jalilian kommenterer.

Real Madrid går i disse dager gjennom noen tøffe uker resultatmessig, noe som har fått folket til å tvile igjen. Det så vanvittig bra ut det Zinedine Zidane og Los Blancos holdt på med fra oktober til februar, men de siste ukene har man kun vunnet en av de fem siste kampene. Laget er ute av Copa del Rey etter tap mot Real Sociedad, har et vanskelig utgangspunkt i Champions League og på søndag venter Barcelona i det som er sesongens hittil viktigste kamp for Zinedine Zidanes disipler. 

Et av problemene som har vedvart gjennom hele sesongen er troppens mangel på evner til å score mål. Bak Karim Benzema er det Sergio Ramos som er klubbens toppscorer sammen med Rodrygo. Den ene er midtstopper, mens den andre knapt er med i troppen lengre. Det er faktisk bare ikke godt nok for en klubb av Real Madrids kaliber. 

Problemene var likevel til dels kamuflert grunnet Karim Benzemas bidrag, men når klubbens eneste målscorer også går i dvale og står med et mål på de ti siste kampene, da ringer alarmbjellene. Til tross for dette har ikke Zinedine Zidane gjort noen grep, og det er virkelig i ferd med å straffe seg. Til nå har ting gått bra grunnet den defensive solidariteten i laget, men når selv den har sviktet de siste ukene, da har egentlig Real Madrid fryktelig lite å spille på.

Det er derfor det er så rart å se at en spiller som Luka Jovic fremdeles er helt ute i kulden. Serberen har fått spilletid i 24 kamper denne sesongen, men det har blitt kun 770 minutter, noe som tilsier at han kun har fått spille åtte hele kamper. Vi snakker om en som var et av Europas beste spisser forrige sesong, men er likevel helt ute i kulden.

Det er viktig å få en plass til 22-åringen i laget, for denne sesongen har vært tilnærmet bortkastet for hans del. Hvis han kan komme i gang, i et system rundt han som fungerer, er han enkelt kapabel til å være den målscoreren laget trenger. Men før den tid må han først få flere minutter. Det ser dog ikke så sannsynlig ut, det er ingen hemmelighet at Benzema har en urokkelig status hos Zidane.

Pmn6