Extra large  2vc3381
TAP: Real Madrid scoret først, men gikk på tap mot Manchester City onsdag. Nå venter Barcelona i en sesongavgjørende El Clásico.

Før kampen: Barcelona (H)

Real Madrid tar i mot Barcelona til verdens aller største oppgjør, El Clásico, søndag kveld.

  • Real Madrid - Barcelona
  • Santiago Bernabéu, Madrid
  • La Liga Santander runde 26 
  • Søndag 1. mars, kl. 21:00 

I morgen kveld er det duket for verdens aller største klubboppgjør, når Real Madrid tar imot erkerival, og største konkurrent til ligatittelen, Barcelona på Santiago Bernabéu. Real Madrid er midt i en sesongavgjørende uke, som kulminerer i det mange ser på som en slags seriefinale i El Clásico i morgen. Begge lag spilte midtukekamper i Champions League med svært forskjellige resultater. Barcelona fikk med seg et godt utgangspunkt fra Napoli, mens Real Madrid har en enorm oppgave foran seg i returoppgjøret mot Manchester City etter 1-2-tapet på Santiago Bernabéu på onsdag. Det skal likevel ikke mer til enn seier i El Clásico for å virkelig få sesongen på rett kjøl igjen for de helhvite fra Madrid. 

Sesongavgjørende og sesongdefinerende

Real Madrid møter Barcelona for andre gang denne sesongen på søndag. Selv om det fortsatt gjenstår tolv serierunder etter det beryktede El Clásico, virker det likevel som at den kampen fort kan ha en sesongavgjørende effekt. Dette må selvsagt også ses i sammenheng med onsdagens tap mot Manchester City i Champions League, som gjør det høyst usannsynlig at Real Madrid kommer videre fra åttendelsfinalene. Tap i El Clásico betyr at Real Madrid i tillegg vil befinne seg fem poeng bak Barcelona, og sjansen for å vinne LaLiga vil da synke betraktelig. Noen sitter kanskje også med en ekkel følelse av déjà vu. Dette er selvsagt i forbindelse med en lignende situasjon i forrige sesong, hvor Real Madrid tapte alle tre turneringen i løpet av en uke. 

Ikke bare kommer El Clásico, mest sannsynlig, til å være sesongavgjørende i LaLiga, den kan fort også ha en sesongdefinerende effekt for Real Madrid. Det kan nemlig være slik de fleste vil huske årets Real Madrid-sesong. Fjorårets sesong blir i stor grad husket for den skjebnesvangre uken hvor Real Madrid røk ut av Champions League og Copa del Rey og tapte mot Barcelona i LaLiga. Denne sesongen sitter likevel de fleste Real Madrid-fans med en følelse av at ting har blitt bedre, mye bedre. For kun få uker siden ledet Real Madrid ligaen, regnet som knappe favoritter mot Manchester City, og i kvartfinalen av den spanske cupen. Nå er faren virkelig til stede for at Real Madrid skal ryke på en fryktelig velkjent smell også denne sesongen. Likevel kan altså også denne sesongen ende opp med å bli husket for to kamper over en ukesperiode, mens de gode prestasjonene fra tidligere i sesongen vil bli glemt. Zidane og hans mannskap har altså mye på spill i søndagens El Clásico, men det er ingen tvil om at laget er kapable til å så hvem som helst. Real Madrid har også alt å vinne!

Motstanderen

Morgendagens motstander burde være ganske kjent for de fleste. Barcelona leder for øyeblikket LaLiga med en topoengsluke ned til Real Madrid, har et godt utgangspunkt til returoppgjøret mot Napoli i Champions League og har Lionel Messi i laget sitt. Det siste burde nok til å skremme enhver motstander. Denne sesongen har det likevel lugget litt for rødblå fra Katalonia. Etter en del skuffende resultater og mye misnøye fikk Ernesto Valverde sparken som trener for Barcelona på nyåret. Han ble erstattet av tidligere Real Betis- og Las Palmas-trener Quiqe Setién. Selv om kontroversene utenfor banen har fortsatt i Barcelona, har fotballen forbedret seg noe. Laget har vunnet de fem siste kampene i ligaen og ligger godt an til å ta seg videre til kvartfinale i mesterligaen. Riper i lakken har de likevel, og da kommer spesielt tapet i cupsemifinalen mot Athletic Club til tankene. 

Lionel Messi har virkelig vært i storform de siste ukene, og Real Madrid må, som alltid, gjøre alt de kan for å stoppe argentineren. I forrige helgs hjemmeseier mot Eibar scoret Messi hele fire mål, og det er ingen tvil om at han kommer til kampen i flytsonen. Barcelona har ikke akkurat imponert nevneverdig med spillet sitt den siste tiden, men Messi har likevel vært avgjørende for laget når det har gjeldt som mest. Mot Real Betis leverte han tre assist som gjorde at Barcelona vant 2-3, og i begge de tette kampene mot Levante og Getafe sto han for det meste Barcelona skapte. Laget er altså ikke sin beste form, men det er deres viktigste spiller, Lionel Messi. 

Statistikk og nylige oppgjør

Real Madrid og Barcelona har selvsagt møtt hverandre svært mange ganger, ettersom de er to av kun tre opprinnelige lag som aldri har rykket ned fra LaLiga. Lagene har møttes hele 179 ganger i ligasammenheng, og det skiller i dag ingenting mellom lagene. Real Madrid og Barcelona har begge 72 seire hver, mens oppgjøret har endt uavgjort 35 ganger. Barcelona har et overtak på Santiago Bernabeu de siste sesongene, og man må faktisk helt tilbake til august 2017 siden sist gang Real Madrid tok en seier i El Clásico på eget gress. Enda mer oppsiktsvekkende er det at Real Madrid faktisk ikke har scoret ett eneste mål på hjemmebane mot Barcelona på like lang tid. Derfor er det bare å håpe på at trenden snur i morgen!

Mulig lagoppstilling: 

Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Valverde, Casemiro, Kroos, Isco - Benzema, Vinícius Jr.

Pmn6