Extra large hje
PRESSEKONFERANSE: Den franske trenerlegenden var i godt humør på dagens pressekonferanse.

Zidane: - Vi må spille med hjertet

Zinedine Zidane møtte pressen i forkant av morgendagens El Clasico.

Det er under 24 timer igjen til det barker løs på Santiago Bernabéu. Real Madrid må svare etter en tung periode, og når Barcelona kommer på besøk er det mye som står på spill. Med tap får katalanerne en luke på fem poeng ned til Real Madrid, mens med seier vil de hvitkledde ta tilbake tabelltoppen, et poeng foran Barcelona. I forkant av kampen møtte Zidane pressen på Valdebebas.

El Clasico-formelen er å spille med hodet, hjertet og samhold. Alle her er ekstremt motiverte. Det vil bli en vakker fotballkamp, og vi har en god mulighet til å spille en bra kamp. Vi skal gi alt vi har for å vinne.

Kampen i morgen kveld

Alt kan skje i en kamp mot et så godt lag, men det viktigste er hvordan man reagerer, og vi må spille slik vi gjorde i 78 minutter mot Manchester City. Hver kamp er viktig for oss. Det er tre poeng å spille om, men det er en annerledes kamp. Vi er på hjemmebane og vi skal gi det alt vi har. Etter denne kampen, er det tolv igjen der vi også må prestere. Vi har muligheten til å være en del av slike kamper, og vi må nyte det. Dette er fotball, og vi må alle holde sammen og være fokuserte på morgendagens kamp.

Lagets form

Når vi avgir poeng er det snakk om at vi er svakere, men jeg føler ikke at det er slik. Vi må se fremover å snu situasjonen, noe vi også skal gjøre. Vi er inne i en vanskelig periode, det er alt. Jeg tenker ikke på hva som eventuelt skjer om vi taper. Jeg er positiv og ønsker at spillerne mine skal gå for seieren.

Mangel på mål uten Hazard

Jeg er ikke bekymret. Vi har vunnet kamper i fire måneder uten Hazard. Det handler ikke om det. Det viktigste er å være solide, så vil målene komme.

Bernabéu

Det er en vanskelig periode, siden vi ikke har vunnet de siste tre hjemmekampene, men vi vet at sånt kan skje. Vi må ha en positiv mentalitet for å komme oss gjennom det, og det skal vi klare sammen. Vi trenger supporterne våre med oss fra første til siste minutt. Jeg kan forstå at supporterne kan være frustrerte og irriterte, men laget trenger støtten og de trenger laget. 
Vi skal gi alt på banen i morgen. Du vet aldri hvordan ting vil bli i fotball. Vi er inne i en vanskelig periode, etter å ha spilt i fire måneder uten å tape. Vi må forbli positive, og har i morgen en ny sjanse til å endre på ting.

Kroos

Når man har dårlige resultater, vil dere alltid se på ting annerledes. Kroos spiller alltid, men gjorde det ikke forrige gang. Slike ting skjer, og vi tapte ikke kampen fordi Kroos ikke spilte. Det var et valg som ble gjort den dagen, det er alt. Han gjør en god jobb, og kommer til å fortsette med det. Jeg har mange midtbanespillere og må ta valg.

Rodrygo

Noen ganger vil han være i troppen, andre ganger ikke på grunn av at jeg har 25 spillere her. 

Hans valg

Alle kan kritisere, noe du også gjør. Du gjør din jobb, og jeg forstår det. Det å ha tapt to kamper gjør at jeg var forberedt på kritikk, men jeg har de beste spillerne som finnes. Det er en vanskelig tid, men vi må gi alt vi har.

Avhenger jobben din av å vinne et trofé?

Du må stille det spørsmålet til noen andre. Det viktigste er å jobbe hardt, og vi skal forsøke å vinne noe. Bare et lag kan vinne en turnering, og vi skal jobbe til siste slutt.

Barcelona

Vi vet selvfølgelig hvor viktig Messi er for laget sitt. Han er en nøkkelspiller for de, men de har også et godt kollektiv. Vi er bare fokuserte på det vi skal gjøre, mot et godt lag.
Pmn6