Extra large  he13106thumb
MAGISK: Mariano leverte et magisk øyeblikk på Santiago Bernabéu søndag kveld.

Tanker etter seieren i El Clásico

Zidanes menn overtok tabelltoppen, og forestillingen besvarte mange spørsmål, men den imponerende seieren kan også ha skapt noen spørsmål.

Etter et nervepirrende oppgjør mot Barcelona er Real Madrid tilbake der de hører hjemme, nemlig på tabelltopp. 2-0 seieren var massiv, både for laget og tittelkampen. 

Marcelo fra start i stedet for Mendy? Var Zidane gal?

Etter at Toni Kroos ble benket mot Manchester City og den avgjørelsen ble diskutert mye i etterkant. Denne helgens snakkis oppsto når Zidane overraskende valgte å gi Marcelo tillit fra start. Mange stilte flere spørsmål over avgjørelsen og fryktet brasilianeren sine defensive kvaliteter når Messi skulle forsøke å ødelegge nok en kveld på Santiago Bernabéu. Men Marcelo leverte en fantastisk kamp. Venstrebacken hadde flere gode bidrag både defensivt og offensivt. Øyeblikket når Messi var på vei igjennom alene mot Thibaut Courtois, da løp Marcelo argentineren opp og avverget den farlige situasjonen på strålende vis. Avgjørelsen til Zidane var kanskje ikke så gal allikevel, men heller genial?

Hvordan ville Carvajal svare?

Et av de andre store spørsmålene som fulgte oppbyggingen til denne kampen var hvordan Carvajal ville slå tilbake. Den rutinerte spanjolen hadde en fryktelig kamp mot Manchester City, men slo kraftig tilbake søndag kveld. Som ofte denne sesongen var han ute av posisjon til tider, men Valverde sine defensive bidrag hjalp spanjolen ved flere anledninger. Carvajal hadde praktfull intensitet og løp som en helt hele kampen. Han var fantastisk både defensivt og offensivt denne kampen, nå får vi håpe denne gode prestasjonen gir mersmak for høyrebacken.

Var Mateu Lahoz som forventet?

Det flere som blir bekymret hver gang Antonio Mateu Lahoz får en stor kamp som en Clásico. Det er ikke slik at han er partisk mot det ene eller det andre laget, men problemet er at han elsker å være stjernen i showet og stjernene i en El Clásico skal være spillerne. Mateu Lahoz ga ut noen tidlige kort, men etter det holdt han seg som oftest i bakgrunnen og lot kampen flyte. 

Mariano eller Jović?

Det var allerede mumling da Mariano ble inkludert i troppen for å være backup-spiss og fikk rollen istedenfor Luka Jovic. Like før slutt, sendte Zidane inn Mariano. 26-åringen scoret! Mariano har nå 1 mål hvert 95 minutt i løpet av sin karriere i Real Madrid, men serberen har 1 mål hvert 385 minutt. Dette kommer til å bli diskutert av mange. Neste gang Benzema ikke kan starte, vil folk stille spørsmål om mannen han velger som erstatter er Mariano eller Jovic.

Er Vinícius nå en avslutter?

Vinicius var helten, matchvinneren og veldig god. Dette øyeblikket fortjente den unge brasilianeren, ettersom han har vært i god form og vært den beste offensive spilleren til Real Madrid de siste kampene. Selv om han fikk en fortjent scoring, betyr det ikke at han er en klinisk avslutter. For det første gikk målet hans inn via Gerard Piqué. Akkurat som målet hans mot Melilla, men 19-åringen fortjener all honnør etter seieren i El Clásico. Men det er ingen hemmelighet har det meste en angriper trenger bortsett fra gode avslutningsegenskaper. 

Kan denne seieren føre til en ligatittel?

Forrige gang Real Madrid beseiret Barcelona i en seriekamp var tilbake i 2015/16 sesongen. Ikke engang da de vant ligaen i 2016/17 vant seiret laget mot Barcelona. Kan Real Madrid få disse viktige poengene til å telle ved å vinne ligatittelen? Det er et spørsmål vi må vente flere måneder på for å få svaret. Real Betis venter borte neste helg, og det blir et utfordrende oppgjør til tross for Betis sin svake form.

Hva mener du?

Pmn6