Extra large vinicius
YNGSTE MÅLSCORER: Vinicius Jr. ble med sin scoring mot Barcelona den yngste målscoreren i El Clasico-historien.

Vinicius Jr. i form

Etter en tung start på sesongen har Vinicius Jr. virkelig prikket inn toppformen.

Skuffelsen var stor når Eden Hazard haltet ut av Levante-kampen med en skade, som trolig vil holde han ute av spill resten av sesongen. Til tross for at belgieren ikke har bidratt noe særlig denne sesongen fryktet man for Real Madrids trofésjanser. Skaden til Hazard har åpnet opp muligheter for en av verdens beste unge talenter, Vinicius Jr, som virkelig har grepet tak i muligheten.

Forrige sesong var 19-åringen en av Real Madrids beste spiller, og ble den spilleren, sammen med Benzema, som man satte sin lit til i form av å skape farligheter offensivt. Hans rolle i laget endret seg når Zidane kom tilbake, som ofte foretrakk å gå for Gareth Bale eller Lucas Vazquez. De siste ukene har han dog fått muligheten, og vist at han er en spiller Real Madrid kan regne med.

Vinicius Jr. spilte 75 minutter mot Manchester City i Champions League. Der var han svært frisk, og hadde tidvis godt tak på Kyle Walker. I tillegg har han forbedret det defensive arbeidet sitt, og hjalp ofte Mendy bakover i banen. Han kronet en god kamp med en flott målgivende pasning til Karim Benzema, før Zidane valgte å bytte han ut for Gareth Bale.

Noen dager senere fikk han ny tillitserklæring fra Zinedine Zidane, da franskmannen startet 19-åringen i oppgjøret mot Barcelona. Der ble han den yngste målscoreren i El Clasico-historien, og spilte en stor rolle i at det endte med tre poeng for Real Madrid. Han herjet tidvis på kanten, og viste hva som bor i han dersom han regelmessig får muligheten til å spille.

Det er ingen tvil om at Vinicius Jr. er i form. Han er en av få i denne troppen som klarer å få Bernabéu-publikummet til å hoppe opp av setene sine i begeistring. Han kan skape ubalanse og frykt hos enhver lag og forsvarer. Så gjelder det å få avslutningene til å sitte. Det er uansett ingen tvil om at 19-åringen er i god form, og bør starte alt av kamper fremover.

Pmn6