Extra large courtois
FANTASTISK: Thibaut Courtois sto en fantastisk kamp mot Barcelona.

Kan vinne Zamora-trofeet

Thibaut Courtois har virkelig vært god denne sesongen.

Det var Vinicius og Mariano som stjal showet mot Barcelona, men en mann som har stått fjellstøtt bakerst i banen hele sesongen er Thibaut Courtois. 27-åringen ble på dette tidspunktet forrige sesong latterliggjort og stemplet som et bomkjøp av mange Real Madrid-supportere, men har denne sesongen virkelig vist hvor god han er, og har blitt en svært viktig brikke i dette laget.

Denne sesongen har han nemlig vært en av de beste målvaktene i verden. Nylig har han stått to fantastiske kamper mot Manchester City og Barcelona. I helgen hadde han viktige redninger på avslutningene til blant annet Arthur og Messi, og i Champions League-oppgjøret forrige uke skal han ha mye av æren for at Real Madrid enda har et håp i returoppgjøret.

Belgieren har spilt 31 kamper for Real Madrid denne sesongen, og kun sluppet inn 24 mål. Hele 15 ganger har han holdt nullen. Courtois seiler opp som en stor kandidat til å vinne Zamora-trofeet ved slutten av sesongen, et trofé som deles ut til den målvakten som holder nullen flest ganger i løpet av en LaLiga-sesong. Per nå topper han den listen med tolv kamper der han har holdt nullen i LaLiga, tett etterfulgt av Jan Oblak og David Soria som har notert seg for elleve kamper uten baklengs.

Dersom Real Madrid-forsvaret fortsetter å være like solide som de har vært frem til nå, er det gode muligheter for at Courtois ender opp med Zamora-trofeet. Han har virkelig vist at tålmodighet lønner seg, og takket være hardt arbeid har han blitt den viktige målvakten Real Madrid alltid kan stole på når det butter litt imot.

Pmn6